رایانههایی که با آبکار میکنند
به گزارش پایگاه خبری نیچر، محققان دانشگاه استنفورد آمریکا در حال ساخت گروه کاملاً جدیدی از رایانهها هستند.
این محققان رایانهای ابداع کردهاند که با استفاده از فیزیک منحصربهفرد حرکت قطرات آب کار میکند.
هدف این محققان طراحی دسته جدیدی از رایانههایی است که میتوانند ماده فیزیکی را بهدقت کنترل و دستکاری کنند.
مانو پراکاش (Mano Perkash)، استادیار مهندسی زیستی دانشگاه استنفورد، در مورد این پروژه تحقیقاتی میگوید: «رایانه ابداعی آنها یک رایانه هماهنگ یا به عبارتی یک ساعت رایانهای است اما چیزی که آن را خاص میکند این است که این رایانه میتواند هم اطلاعات و هم ماده فیزیکی را دستکاری و پردازش کند و با استفاده از فیزیک حرکت قطرات آبکار میکند.»
پراکاش در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: «ما اکنون برای پردازش اطلاعات از رایانههای دیجیتالی استفاده میکنیم اما هدف ما رقابت با رایانههای الکترونیکی نیست بلکه هدف ما ساخت گروه کاملاً جدیدی از رایانههایی است که بهدقت میتوانند ماده فیزیکی را کنترل و دستکاری کنند.»
این رایانه که با آبکار میکند از یک مادربرد در حال چرخش استفاده میکند که از اسلایدهای شیشهای و میلههای آهنی کوچک ساختهشده است.
هر بار که مادربرد میچرخد، میدان الکترومغناطیسی میچرخد و باعث میشود که قطرات کوچک آب به نانو ذرات مغناطیسی القاء شوند. همانطور که این ساعت به چرخش خود ادامه میدهد قطرات آب در یکزمان، یک گام جلو میروند که این روند، پایه این ساعت رایانهای را تشکیل میدهد.
سیستم رایانهای ابداعی این محققان بسیار کوچک است و مکانیسم ساعت آنها بسیار ساده و به ظاهر بدون اشتباه است.
محققان اکنون در حال ساخت این مادربردها برای استفاده عموم هستند. با این امید که گروهای علمی دیگر بتوانند اپلیکیشنهای جدیدی برای ساعت آبی آنها بسازند تا بتوانند انواع جدید از رایانههای فیزیکی را بسازند.
جزئیات این مطالعه در مجله «journal Nature Physics» منتشرشده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا