راهبرد استفاده از هوش مصنوعی، در جامعه اطلاعاتی آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «c4isrnet»؛ جامعه اطلاعاتی آمریکا بهمنظور رقابت در جهان متمرکز دادهها و دیجیتالی رو به رشد، به تازگی از راهبردی چندگانه رونمایی کرد.
اين راهبرد، «هوش تقویتشده بهكاررفته در ماشینها» (AIM1) نام دارد كه در ۱۶ ژوئن منتشر شد. در این راهبرد، شیوههای بهرهبرداری بهتر از فناوریها به واسطه سازگاری جامعه اطلاعاتی با سرمایهگذاران، کارکنان و شیوههای مختلف مطرح میشود.
سو گوردون (Sue Gordon)، معاون ارشد مدیر اطلاعات ملی در سند یادشده گفت:
به منظور حصول اطمینان از دستیابی به چشمانداز مزیت اطلاعاتی، اين جامعه باید با دموکراتیزه کردن سریع فناوری جهانی در زمینه سنجش، ارتباطات، محاسبات و تجزیهوتحلیل ماشینی دادهها، سازگار شود. این روندها، تهدیدی برای تخریب قابلیتها و مزایای منحصربهفرد جامعه اطلاعاتی هستند. ما باید توانایی خود را برای واكاوي و مقایسه نتایج دادههای جمعآوری شده بهبود بدهیم.
گوردون ضمن یک سخنرانی در اوت 2018 توضیح داد بود؛ راهبردی را میخواهد که در آن، به جای تمرکز روی دادههایي که جامعه اطلاعاتی سعی در گردآوری آنها دارد، بر فناوریهایشان تمرکز کند. وی یکی از 2 تهدید موجود در مقابل جامعه یادشده را همکاری با ماشینها برای استخراج اطلاعات عنوان کرد.
راهبرد بالا 4 هدف مختلف دارد که به ترتیب زمانی عبارتاند از:
- نیازهای ضروری و دائمی: ایجاد بنیادهای دیجیتالی، داده، دانش و اطلاعات تکنیکی
- نیازهای کوتاهمدت: اتخاذ راهکارهای تجاری و منبع باز هوشهای مصنوعی با مسئولیت محدود که به منظور اجراي عملکردهایی بسیار خاص ایجاد میگردند.
- نیازهای میانمدت: ایجاد سرمایهگذاری در شکافهایی مانند هوش مصنوعی قابلاطمینان و چندمنظوره
- نیازهای بلندمدت: سرمایهگذاری در تحقیقات متمرکز بنیادین
در بخشی از سند آمده است:
جامعه اطلاعاتی باید به بازنگری مجدد، یا مسدودسازی فرآیندها و طراحی مکانیزمهای عصر پیشین تمایل داشته باشد. آنها همچنین باید به كاربرد شیوههای مهندسی و عملیاتی، حفظ تمرکز مطلق روی مزیتها در محیطهای رقابتی جهانی گرایش يابند.
به علاوه در راهبرد بالا هشدار داده شده است که هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط با آن، یک اکسیر یا جایگزینی برای ایجاد بنیاد دیجیتالی نیستند؛ بلکه جامعه اطلاعاتی باید شیوه موفقیت یا شکست الگوریتمهای هوش مصنوعی را درک کند.
یکی دیگر از اهداف راهبرد مذکور، مجتمع سازی پژوهشهایی است که به صورت جداگانه در زمینههای هوش مصنوعی و فرآیندهای خودمختار صورت میگیرند. همچنین یکی از راهکارهای سرمایهگذاری در هوش مصنوعی و دادههای دیگر کشورها، تقویت کارکنان جامعه اطلاعاتی است.
برای نمونه میتوان به کمک فناوریهای یادشده، صوت و ویدئوي جعلی ایجاد کرد که با عنوان دیپ فیک (Deep Fake) از آنها یاد میشود.
گوردن در اوت سال 2018 اشاره کرده بود که سازمان ملی اطلاعات مکانی آمریکا (NGA)، به منظور پردازش خودمختار دادهها از هوش مصنوعی استفاده میکند. به علاوه دفتر ملی شناسایی (National Reconnaissance Office) نیز به طور مشابه برای تحلیل خودکار جریان چندگانه دادهها و شناسایی فعالیتها از هوش مصنوعی بهره میگیرد.
راهبرد موردبحث، روی فضای کاری نیز تمرکز کرده است. در این سند اشاره شده است که به کارگیری آن، فراتر از فناوری است. اجرای این راهبرد، به مقابله با چالشهای نیروی کار، درک و شکلدهی به سیاستها و مقاماتی نیاز دارد که مسئول توسعه جامعه اطلاعاتی و به کارگیری هوش مصنوعی هستند.
- Augmenting Intelligence using Machines