دژفا یک شبکه مبتنی بر «alert» و «alarm» است
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، طی روزهای اخیر وزیر رتباطات از دفع حملات گسترده سایبری به زیرساخت های حیاتی کشور به وسیله سپر دفاعی دژفا خبر داد. آذری جهرمی در حالی از دفع حملات سایبری به وسیله این سپر دفاعی صحبت کرد که با وجود گذشت یک سال از رونمایی آن، تاکنون جزئیات دیگری از ویژگی های این سپر دفاعی از سوی وزیر و وزارتخانه وی به رسانه ها اعلام نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه و مشاور عالی سایبری در گفتگو با خبرنگار سایبربان در این خصوص اظهار داشت:
ما در حوزه دفاع نظامی در کشور و حملاتی که در اینترنت علیه ما اجرا میشود هم بسیار آسیبپذیریم و هم برنامه جامع و مدونی نداریم. در رابطه با مواردی که در مورد سپر دفاعی دژفا و امثالهم که در شبکه ملی اطلاعات وجود دارد من اگر نگویم اینها اغراق هستند اینها پروژههای نسبتاً کوچکی هستند که توانایی دنیال کردن بخش کمی از کار را دارند.
وی همچنین افزود:
شبکه دژفا ظاهراً یک شبکه مبتنی بر «alert» و «alarm» است اگر یک رخدادی صورت گرفت آن را اطلاعرسانی کند. بههیچوجه کشور آرایش جنگی نسبت به رخدادها را در حوزه اینترنت از جانب یک کشور بدخواه ندارد و این آمادگی تنها بهصورت محدود و موضعی در کشور بهصورت ملی دیده میشود. به نظر بنده این توان بهصورت ملی، یکپارچه و برنامهریزیشده وجود ندارد و جای خالی آن قطعاً حس میشود.
با توجه به گزارشی که اخیرا آذری جمهرمی در رابطه با مقابله با حمله «APT27» به طور کلی به مردم اعلام کرده است باید منتظر بود که آیا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با این سپر دفاعی و نحوه مقابله با چنین حملات سطح بالا، جزئیاتی را به جامعه تخصصی امنیت سایبری ارائه خواهد کرد.