دوربینی که با سیگنالهای وای فای کار میکند
در سالهای اخیر، موضوع اینترنت اشیاء بسیار مهم شده و در اجلاسهای آیتی جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است. بستر اینترنت اشیاء (Internet of Things) یا مخفف IOT بر امواج رادیویی بیسیم قرار دادهشده و بهتمامی دستگاهها یا گجتها این امکان را میدهد که از طریق اینترنت با یکدیگر به برقراری ارتباط بپردازند. این بستر شامل استانداردهایی مانند وای فای، بلوتوث NFC، RFID و ... است.
در دهههای اخیر، مودمهای وای فای نقش مهمی در انتقال اطلاعات و دادهها ایفا میکنند اما در آیندهای نهچندان دور این مودمها قادر به تولید انرژی مصرفی دستگاهها یا گجتهای دیگر نیز خواهند بود.
اکنون محققان دانشگاه واشنگتن موفق به طراحی سامانههای حسگری شدهاند که میتواند در شارژ دستگاههایی که انرژی کمی مصرف میکنند، مفید باشند. سیگنالهای وای فای از نوع تابشهای الکترومغناطیسی هستند که انرژی زیادی دارند و میتوان از آنها در شارژ گجتها بهره برد.
اما سیگنالهای وای فای پایدار نبوده و محققان نیازمند تغییر سیگنالها بودند تا بتوانند به هدف خود نزدیک شوند. در این روش روترهای وای فای دستخوش تغییر شدند. برای ایجاد یک شبکه Wi-Fi غالباً از دستگاهی به نام Router استفاده میشود. اگر Router به اینترنت متصل شود میتواند اتصال اینترنت را در شبکهای که خود ایجاد کرده به اشتراک بگذارد و دیگر دستگاهها را نیز به اینترنت متصل کند.
روترها طوری تغییر دادهشدهاند که در صورت غیرفعال بودن یک کانال از آن پارازیت خارج شود. پارازیتهای پایدار خروجی از روترها میتوانند برای تأمین انرژی دستگاههایی که به انرژی کمی برای شارژ شدن نیاز دارند، استفاده شوند.
محققان در ادامه تحقیقات خود به شارژ یک دوربین کنترل از راه دور از طریق سیگنالهای وای فای پرداختند که دستگاه قادر بود بدون دریافت هیچ انرژی از سایر منابع تصاویری را به ثبت برساند.