about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

ستاد کل نیروهای مسلح با انتشار بیانه خود در قبال حقوق بین‌الملل فضای سایبری اولین گام خود را مقتدرانه برداشت.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امروز و برای اولین بار در کشور با انتشار بیانه خود در قبال حقوق بین‌الملل سایبری، مفاهیم، سیاست‌های کلان و چارچوب اقدامات نیروهای مسلح را تبیین کرده و موجودیت و مواضع خود را در سطح بین‌الملل به دیگر کشورها علی‌الخصوص دشمنان خود اعلام کرده است.

در مهم ترین بخش این بیانیه به دشمنان جمهوری اسلامی صراحتا اعلام شده است درصورتی که هرگونه تعرض به فضای سایبری کشور از سوی هر دولت، گروه یا فردی تحت حمایت، هدایت یا کنترل دولتی صورت پذیرد، ستاد کل نیروهای مسلح کشور این حق را برای خود برشمرده است که این گونه تهدیدات و اقدامات مخرب سایبری را در هر سطحی با قدرت و پشیمان کننده پاسخ دهد.

از شاکله بیانیه یادشده این‌گونه قلمداد می‌شود که جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ویژه برای شاخه سایبری خود درکنار نیروهای زمینی، دریایی و هوافضای خود در نظر گرفته است. با توجه به اینکه تهدیدات سایبری و به‌ویژه آن دسته از تهدیداتی که زیرساخت‌های کشور را هدف قرار می‌دهند در طی چند سال اخیر برای کشور افزایش یافته است، در صورت عملی شدن این مهم، می‌توان شاهد یک بازدارندگی تمام‌عیار سایبری در عرصه بین‌الملل بود.

تغییر راهبرد جمهوری اسلامی از موضع سکوت به موضعی فعال و پاسخگو در این عرصه باعث ایجاد طرفیت‌های بازدارندگی بالقوه‌ای می‌شود که نقشه‌های شوم دولت‌های غربی و به ویژه اتحادهای عبری-عربی را نقشه برآب می‌کند. ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از این پس همانگونه که در شاخه‌های دیگر نظامی خود به هرگونه تجاوز و تعرض به جغرافیا و منافع کشور پاسخی کوبنده و قاطع داده است، با راهبرد جدید خود در فضای سایبری از حق دفاع مشروع به صورت باالفعل استفاده خواهد کرد.

عالی‌ترین نهاد نظامی کشور در این بیانیه ضمن درخواست همکاری از همه نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط کشور با توجه به واگذاری مأموریت دفاعی به نیروهای مسلح وفق فرمان مقام معظم رهبری، ابعاد دفاعی و امنیتی آن را در راستای سیاست‌های ستادکل نیروهای مسلح تبیین کرده است.

این نهاد عالی رتبه نظامی در ماده یک بیانیه خود با بیان کلیات در ابتدا تشریح کرده است که حقوق بین‌الملل قابل‌اعمال بر فضای سایبری باید توزیع‌کننده عادلانه منافع و امتیازات یک فضای صلح‌آمیز و تضمین کننده دسترسی و حاکمیت منصفانه برای تمام دولت‌های باشد.

از آنجایی که کشورهایی نظیر امریکا، انگلیس و دیگر اعضای گروه پنج چشم که از پیشتازان این عرصه محسوب می‌شوند حاکمیت بر این فضا را در حوزه قلمرو خود تفسیر می‌کنند، خود را به‌نوعی کدخدای فضای سایبر تلقی کرده و با سوءاستفاده از این حربه در طی سالیان اخیر به دنبال ایجاد تنش در فضای بین‌الملل و حتی افکار داخلی کشورها بوده‌اند. از نمونه‌های این امر، تهدید به قطع کردن اینترنت ایران، حمله سایبری به یک موسسه تحقیقاتی روسیه، قطع دسترسی به اینترنت در ونزوئلا  و ایجاد آشوب‌های مدنی در این کشور هستند.

به همین دلیل ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در بخش کلیات بیانیه خود صراحتاً اعلام داشته است که معتقدیم طیف وسیعی از اصول حقوقی بین‌الملل موجود، شامل اصول برابری حاکمیت دولت‌ها و ممنوعیت توسل به‌زور و عمل تجاوزکارانه می‌تواند در استفاده از فضای سایبری قابل‌اجرا باشد.

با توجه به افزایش اهمیت موضوع حاکمیت سایبری در طی یک دهه اخیر و نفوذ روزافزون آن در عرصه‌های مختلف همه جوامع، مفهومی تحت عنوان حاکمیت ملی نیز به یکی از ابعاد جدید و بخش مهمی از  حاکمیت ملی بدل شده که نیازمند تبیین مؤلفه‌هایی نظیر حفاظت و حراست از آن بوده است.

در دیدگاه حقوق بین‌الملل فضای سایبر عناصر اصلی حاکمیت اعم از مردم، قلمرو و مرز، منابع ملی و نظام حکومتی در عصر جدید دیگر  در محدوده جغرافیایی و ملی محسوب نمی‌شود و ازاین‌رو موضوع امنیت ملی به امری فراتر از مفاهیم جغرافیای سیاسی به کشور تغییر شکل یافته است. بی حدومرز بودن جغرافیای فضای سایبر، ناشناختگی، گمنامی و پیچیدگی‌های موجود در آن باعث شده تا کشورهای استعمارگر غربی با بهره‌کشی خاموش از این گستره حق ملت‌های دیگر را تضییع کرده و خطوط قرمز را زیر پا بگذارند.

درحالی‌که کشورهای غربی و هم‌پیمانان خود با بهره‌گیری از نیروهای تخصصی و دانش آکادمیک دو دستورالعمل شاخص تحت عنوان تالین و تالین 2 تهیه و منتشر کردند شاهد آن هستیم که نظام سلطه از اجرایی شدن این دستورالعمل از سوی سازمان ملل متحد جلوگیری کرده و مترصد پیشبرد سیاست‌های شوم خود در عرصه بین‌الملل بر بستر سایبر است.

مادامی‌که فضای سایبر به بستری مناسب برای شنود و جاسوسی کشورهای غربی از دیگر ملت‌هایی است که از امکانات محدودتری در این فضا برخوردارند، مفهوم عدالت و برابری یا به‌زعم غربی‌ها آزادی‌خواهی، هیچ جایگاهی برای منازعه نخواهد داشت. فضایی که با پیشرفت و گسترش روزافزون آن اهداف سیاسی تنها یک یا چند کشور استعمارگر محقق می‌شود، نیاز دارد تا با انجام یک بازنگری بی‌طرف‌، از اعمال تجاوزکارانه با استفاده از این فضا جلوگیری شود.

رژیم اسرائیل و امریکا به‌عنوان دو کشور پیشتاز در سلطه‌جویی همواره در تلاش بوده‌اند با پنهان‌کاری و بازی‌های سیاسی اقدامات متجاوزانه خود را در فضای سایبری توجیه کنند و از پیشرفت کشورهایی که علیه منافع آن صورت می‌گیرد جلوگیری کنند. نکته جالب‌توجه آن است که برخی از این اقدامات به‌طور کامل فارغ از بک منازعه سیاسی میان دو دولت بوده و مستقیماً شهروندان کشورهای قربانی را هدف حمله قرار داده، از دسترسی ساده یک شهروند به منابع و ابزارهای موجود در این فضا جلوگیری می‌کند.

 ازآنجایی‌که ایالات‌متحده و متحدانش زیست‌بوم سایبر را به‌نوعی حیاط‌خلوت خود به‌حساب می‌آورند، همواره تلاش خواهند کرد تا کشورها و دولت‌هایی که برای عرض‌اندام در این عرصه پا می‌گذارند را با چالش‌های فراوانی روبرو کنند اما ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با اعلام موجودیت پرقدرت خود و ارائه راهبردی همه‌جانبه و باصلابت به دنبال ایجاد یک بازدارندگی پایدار برای کشور و ملت خود خواهد بود.

منبع:

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.