about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

افسران نظامی آمریکا از نیاز روسیه به اینترنت اوکراین و تلاش هشت‌ساله اوکراین برای تقویت حوزه فناوری اطلاعات خود به‌عنوان دو دلیل اصلی پابرجایی زیرساخت‌های ارتباطی این کشور یاد می‌کنند.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ در روزهای قبل از حمله روسیه به اوکراین، بسیاری از ناظران تصور می‌کردند که پیش از ورود تانک‌های روسی به اوکراین، این کشور با حملات سایبری و خاموشی رسانه‌ای همراه خواهند بود، زیرا هکرهای روسی ارتباطات این کشور را از بین خواهند برد.

اما زیرساخت‌های فناوری اطلاعات اوکراین همچنان پابرجا است و به مقامات و شهروندان اجازه استفاده را می‌دهد.

یک مقام ارشد دفاعی آمریکا هفته گذشته به خبرنگاران گفت:

ما شاهد برخی قطعی‌های اینترنت بوده‌ایم، دیده‌ایم که روس‌ها تلاش می‌کنند بر محیط اطلاعاتی و ارتباطی مانند برج‌های تلویزیونی و چیزهایی ازاین‌دست تأثیر بگذارند؛ اما زیرساخت‌های اینترنتی اوکراین همچنان فعال هستند و دلیلش را فقط رهبران روسیه می‌دانند.

این مقام گفت:

آن‌ها شاید ارزشی برای باز نگه‌داشتن برخی ارتباطات عمومی برای اهداف خود، برای فرآیندهای تصمیم‌گیری خود یافته‌اند، اما این فقط حدس و گمان است.

یکی از نظریه‌های رایج در میان کارشناسان دفاعی این است که روسیه برای انجام حملات خود به شبکه اینترنت متکی است.

جان فراری (John Ferrari)، ژنرال دوستاره و بازنشسته ارتش آمریکا و یکی از اعضای موسسه امریکن اینترپرایز (American Enterprise Institut)، با اشاره به تلاش‌های ارتش ایالات‌متحده برای توسعه WIN-T، یک شبکه ارتباطی مشترک گفت:

به‌غیراز ارتباطات رادیویی، ایجاد یک شبکه ارتباطی واقعاً سخت است. نیروهای روسی احتمالاً از طریق تلفن‌های همراه و اتصالات اینترنت محلی در حال پیمایش و برقراری ارتباط هستند؛ بنابراین من فکر می‌کنم آن‌ها احساس می‌کنند به این شبکه ارتباطی نیاز دارند چنانکه گزارش‌های به‌دست‌آمده، ارتباطات اینترنتی و تلفن همراه نیروهای روسی را تأیید می‌کند. احتمالاً به همین دلیل است که دکل‌های تلفن همراه اوکراین همچنان پابرجا هستند زیرا در صورت تخریب این دکل‌ها نیروهای روسی کور می‌شوند.

مارک مونتگومری (Mark Montgomery)، دریاسالار بازنشسته نیروی دریایی آمریکا که اکنون تحلیلگر بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها است، گفت:

حتی اگر هر یک از کاروان‌های روسی دارای دیش‌های ماهواره‌ای برای برقراری ارتباط مستقل از دکل‌های تلفن همراه باشند، ماهیت جنگ استفاده از آن‌ها را تقریباً غیرممکن می‌کند.

آیا می‌دانید وقتی این دیش‌ها را حرکت می‌دهید چقدر کار کردن با آن‌ها سخت است؟ زمانی که آن‌ها در یک جای ثابت باشند کاملاً عالی هستند؛ اما به‌محض اینکه آن‌ها را جابجا کنید شما به طرز عجیبی همگام‌سازی را از دست می‌دهید. اگر این ارتباط رمزگذاری هم شده باشد که کار ده برابر سخت‌تر می‌شود.

دیوید مَکس وِل (David Maxwell)، سرهنگ بازنشسته نیروهای ویژه ارتش آمریکا گفت:

روسیه ممکن است از این شبکه‌ها برای شنود مقاومت نظامی و غیرنظامی اوکراین محافظت کند.

هفته گذشته، ایلان ماسک، بنیان‌گذار اسپیس ایکس، 47 ماهواره مخابراتی استارلینک (Starlink) را جابجا کرد و یک کامیون از پایانه‌های زمینی را به اوکراین فرستاد. او در آخر هفته در توئیتی نوشت، اما آن پایانه‌ها بلافاصله مورد هدف قرار گرفتند و مسدود شدند و ماسک را به سمت اولویت‌بندی اسپیس ایکس به سمت دفاع سایبری و غلبه بر پارازیت سیگنال سوق داد.

جان فراری و مارک مونتگومری گفتند:

دلیل دیگری که ممکن است شبکه ارتباطی اوکراین همچنان فعال باشد این است که این کشور با کمک ایالات‌متحده و اروپا تلاش کرده شبکه خود را در برابر حملات تقویت کند.

این تلاش‌ها پس از الحاق کریمه توسط روسیه آغاز شد و پس‌ازاینکه روسیه شبکه برق اوکراین را در سال‌های 2016 و 2017 هدف قرار داد، شتاب گرفت. از آن زمان، مونتگومری مدعی شده بود:

اوکراینی‌ها در اقدامات حفاظت سایبری خود کار بسیار مهمی انجام داده‌اند.

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد