about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

اپل روی ویژگی جدیدی کار می‌کند که با تعقیب نگاه کاربر، صفحه‌نمایش را طوری تغییر می‌دهد که تنها کاربر قادر به مطالعه‌ی اطلاعات به نمایش درآمده روی آن باشد

به گزارش کارگروه فناورس اطلاعات سایبربان ؛ حریم خصوصی به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کاربران بدل شده است. بااین‌حال وقتی درباره محافظت از حریم شخصی صحبت می‌کنیم اغلب از امکان مشاهده‌ی اطلاعات شخصی‌مان از روی نمایشگر گوشی توسط سایرین غافل می‌مانیم.

اپل به‌عنوان یکی از شرکت‌هایی که بر حفظ حریم خصوصی کاربران تأکید بسیاری دارد، به فکر ارائه‌ی راهکاری برای حل این مشکل افتاده است. در همین راستا، کوپرتینویی‌ها پتنت جدیدی را در اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات‌متحده آمریکا ثبت کرده‌اند.

فناوری توصیف‌شده در این پتنت، می‌تواند اطلاعات نمایش داده‌شده روی نمایشگر گوشی هوشمند، تبلت و لپ‌تاپ شمارا از دیدگان کنجکاو افراد متفرقه مصون نگه دارد. این پتنت با عنوان «رمزگذاری نمایشگر بر اساس نگاه کاربر» ثبت‌شده است و به‌طور خلاصه، با ردگیری نگاه کاربر بخشی از صفحه‌نمایش را که کاربر روی آن متمرکز نیست از دید پنهان می‌کند.

در متن توضیحات این پتنت، کارکرد آن بدین نحو شرح داده‌شده است:

هر فریم به نمایش درآمده روی نمایشگر دستگاه الکترونیکی شامل یک ناحیه‌ی واضح در محل مورد تمرکز کاربر بوده و اطلاعات بخش‌های خارج از این ناحیه، از دید پنهان هستند. به‌این‌ترتیب، تنها آن بخش از اطلاعاتی که کاربر در حال مطالعه است کاملاً واضح و خوانا می‌ماند و ناظر دیگر، به‌عنوان‌مثال یک بیننده‌ی ناخواسته، قادر به درک اطلاعات به نمایش درآمده نخواهد بود

Paragraphs

افزون بر این ، اپل در توضیحات این پتنت اظهار کرده است که ساختار و شکل ظاهری نواحی مخفی‌شده می‌تواند همانند ناحیه‌ی موردتوجه کاربر باشد اما محتوای آن‌ها ناخوانا خواهد بود.

ناگفته نماند که این نخستین باری نیست که یک شرکت برای حل مسئله‌ی نگاه‌های ناخواسته به نمایشگر گوشی راهکاری می‌اندیشد. پیش‌تر بلک‌بری برای همین منظور اپلیکیشنی بانام Privacy Shade توسعه داده بود. البته میان راهکار پیشنهادی اپل و این اپلیکیشن یک تفاوت بزرگ وجود دارد. روش بلک‌بری مستلزم این بود که کاربر با انگشت مناطقی که قصد مشاهده دارد را لمس کند؛ حال‌آنکه در راهکار اپل، دستگاه نگاه کاربر را دنبال می‌کند و از این طریق ناحیه‌ی موردتوجه کاربر را تشخیص می‌دهد. علاوه بر این، اپلیکیشن بلک‌بری بخش‌هایی از صفحه‌نمایش را برای محافظت از دیدگان سایرین تیره می‌کرد که همین مطلب می‌توانست کنجکاوی بیشتر فرد مزاحم را در پی داشته باشد

احتمالاً مهم‌ترین چالش در پیش روی اپل برای ارائه‌ی این ویژگی در محصولاتش، ردگیری دقیق نگاه کاربر خواهد بود. در حال حاضر گوشی‌های هوشمند قادر به تشخیص کلی نگاه کردن کاربر به گوشی هستند و از این قابلیت برای باز کردن قفل گوشی بهره می‌برند؛ اما تشخیص اینکه کاربر به کدام بخش از صفحه‌نمایش نگاه می‌کند چالش بزرگ‌تری محسوب می‌شود. پیش‌تر شاهد ارائه‌ی فناوری پیمایش هوشمند (Smart Scroll) درگوشی‌های سامسونگ بودیم که امکان پیمایش را بدون لمس صفحه‌نمایش برای کاربر مهیا می‌کرد؛ اما این قابلیت نیازمند کج کردن گوشی یا تکان دادن سر بود و پیچیدگی‌های ردگیری نگاه کاربر را نداشت.

خبر کار کردن اپل روی قابلیت‌های بیشتر برای حفظ حریم خصوصی کاربران مطمئناً برای دارندگان محصولات این شرکت خوشحال‌کننده است؛ اما سؤالی که پیش می‌آید این است که استفاده از این ویژگی روی آی پدها و آیفون‌های فعلی تا چه حد عملی است؟

بزرگ‌ترین چالش در پیش روی اپل برای عملی کردن این پتنت، ردگیری دقیق نگاه کاربر خواهد بود

به گفته‌ی وب‌سایت اپل اینسایدر، در حال حاضر برخی از فناوری‌های موردنیاز برای این کار در دسترس است. آیفون‌ها و آیپدهای فعلی ازنظر توان پردازشی مشکلی برای تار کردن بخش‌هایی از تصویر ندارند و درواقع این فرایند، آسان‌ترین مرحله در پیاده‌سازی قابلیت یادشده محسوب می‌شود.

همان‌طور که گفته شد چالش اصلی، مسئله‌ی ردگیری نگاه کاربر است. اپل در حال حاضر به‌عنوان جزئی از فیس آیدی، درگوشی‌های خود از قابلیتی به‌نام Attention Awareness استفاده می‌کند. در این قابلیت پیش از باز شدن قفل گوشی، چشمان کاربر برای اطمینان از نگاه کردن او به صفحه‌نمایش اسکن می‌شوند. این ویژگی می‌تواند در آینده برای رد‌گیری نگاه کاربر به کمک اپل بیاید.

همچنین راهبرد واقعیت افزوده‌ی اپل در پلتفرم ARKit شامل فناوری دنبال کننده حرکات چشم بوده که می‌تواند در توسعه‌ی فناوری موردبحث بسیار کارآمد باشد.

در پایان باید به خاطر داشت که ثبت پتنت برای یک ویژگی جدید الزاماً بی‌معنی وجود آن در آیفون، آیپد یا مک‌بوک بعدی اپل نیست و احتمالاً برای دیدن این ویژگی در عمل باید چند مدتی به انتظار بنشینیم

منبع:

موضوع:

تازه ترین ها
استفاده
1405/05/14 - 17:58- هوش مصنوعي

استفاده کودکان استرالیایی از دستیاران هوش مصنوعی

طبق یافته‌های کمیسر ایمنی الکترونیکی استرالیا، اکثر کودکان استرالیایی از دستیاران هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند.

تأمین
1405/05/14 - 17:03- آسیا

تأمین برق از منابع غیر فسیلی در چین

چین تا سال ۲۰۳۰ نیمی از برق خود را از منابع غیر فسیلی تأمین خواهد کرد.

دسترسی
1405/05/14 - 16:36- آمریکا

دسترسی رایگان به سرویس امنیت هوش مصنوعی در ایالات متحده

شرکت آی‌بی‌ام سرویس امنیت هوش مصنوعی را به‌صورت رایگان در اختیار صدها مؤسسه آمریکایی قرار می‌دهد.