about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

خلاصه اخبار فناوری اطلاعات تا 9 شهریور

پایگاه اطلاع رسانی سایبربان به صورت هفتگی اخبار فناوری را با دیدگاه تحلیلی منتشر می‌کند. در ادامه می‌توان خلاصه‌ی مطالب منتهی به 9 شهریور 96 را مشاهده کرد.

1) دارپا از نیروهای نظامی متحرک محافظت می‌کند

پهپادهای کوچک دارای مزایای بسیاری مانند قابلیت حمل‌ونقل، کاهش هزینه‌ها، قابلیت ساخت و ارتقا آسان و سادگی در دسترس بودن هستند. این تجهیزات برای سرنشینان وسایل نقلیه‌ی آمریکا خطر بزرگی به شمار آمده و به همین منظور سازمان دارپا برنامه‌ی «حافظت از نیروهای متحرک» (MFP ) را برای بر طرف کردن چالش یاد شده راه‌اندازی کرد.
برنامه‌ی یاد شده از سال 2016 با هدف ایجاد رویکردی مقیاس‌پذیر، ماژولار و مقرون به صرفه ایجاد شد تا روش‌های بهینه‌تری برای مقابله با تهدید پهپادهای کوچک ایجاد شود.
برنامه‌ی حفاظت از نیروی‌های متحرک در سه فاز تکمیل خواهد شد و دارپا فاز اول طرح حافظت از نیروهای متحرک را با همکاری سه شرکت «Dynetiscs»، «Saab Defense and Security USA» و «SRC» انجام می‌دهد.

تحلیل:
به طور کلی پهپادها روزبه‌روز محبوبیت بیشتری کسب کرده و کاربردهای بیشتری پیدا می‌کنند. برای نمونه از این وسیله برای سرگرمی، حمل‌ونقل، نظارت، کمک به مناطق حادثه زده، نقشه‌برداری و عملیات‌های نظامی استفاده می‌گردد. از طرفی این محصولات دارای اندازه‌های متفاوت بوده و علاوه بر حمل موشک و سلاح‌های مخرب، در بعضی موارد بسیار کوچک بوده و به صورت گروهی حرکت می‌کنند.
با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته، به نظر می‌رسد پهپادهای کوچک‌تر خطر بزرگ‌تری به حساب می‌آیند. ساخت این پهپادها معمولاً به هزینه کمی نیاز داشته و به علت کوچک‌تر بودن سخت‌تر شناسایی گشته و مورد هدف قرار می‌گیرند و به همین دلیل برای انجام عملیات‌های نظارتی و شناسایی منطقه بسیار مناسب هستند. از طرفی می‌توان به پردیکس (Peredix) آمریکا یا نمونه‌ی دیگر ساخت انگلیس اشاره کرد که قابلیت پرواز به شکل گروهی را داشته و با بهره گرفتن از تعداد بالای خود سامانه‌های راداری را با اختلال مواجه کرده یا روی آن‌ها پارازیت می‌اندازند.
به علاوه سازمان دارپا، خود در حال طراحی انواع مختلفی پهپاد کوچک است که بعد از انجام مأموریت در هوا تصعید شده و ناپدید می‌شوند تا ردی به جای نگذارند. با توجه به مسائل مطرح شده به نظر می‌رسد ساخت یک سامانه‌ی دفاعی قابل‌حمل برای متوقف ساختن ابزارهای پرنده‌ی خودمختار کاملاً منطقی به نظر می‌رسد؛ اما از نحوه‌ی عملکرد و دقت آن توضیحی ارائه نشد.
همچنین یادآوری این نکته لازم است که آمریکا به دفعات و شیوه‌های مکرر سعی دارد با معرفی فناوری‌های دفاعی و هجومی مختلف خود را قدرتمندترین کشور معرفی کند؛ اما بیشتر آن‌ها در حد تئوری باقی‌مانده و حتی به مرحله‌ی اجرا نیز نزدیک نشده‌اند.

2) طرفداران بازی‌های ویدئویی برای هدایت پهپادها مناسب هستند.

گروهی از روانشناسان دانشگاه لیورپول انگلیس به تازگی در طی انجام تحقیقاتی اعلام کردند با توجه به اینکه هواپیماهای بدون سرنشین با سرعت بسیار زیادی در حال گسترش بوده، اما اپراتور کافی برای آن وجود ندارد، طرفداران حرفه‌ای بازی‌های ویدئویی جایگزین خوبی برای پر کردن این شکاف به شمار می‌آیند.
از داوطلبان خواسته شد برای ارزیابی میزان دقت، اعتماد به نفس، تصمیم‌گیری و تعادل بین دو مورد آخر، در یک شبیه‌ساز پرواز شرکت کنند. هر یک از آن‌ها در طول این مدت با 21 موقعیت مختلف با درجه‌ی سختی و خطرات گوناگون روبه‌رو می‌شدند.
نتایج تحقیقان نشان داد بازیکن‌ها بدون توجه به کاهش یا افزایش میزان خطر، همواره سطح مثبتی از اعتمادبه‌نفس و تصمیم‌گیری را از خود نشان داده و تمرکز خود را حفظ می‌کردند.

تحلیل:
مرکز کنترل پهپادها شباهت‌های بسیاری به اتاق طرفداران حرفه‌ای بازی‌های ویدئویی دارد. هر دو مکان از صندلی‌های ارگونومیک و راحت، چندین صفحه‌نمایش، هدست‌های قدرتمند و جوی استیک بهره می‌برند. هر دو نفر دکمه‌های روی دسته را فشار داده و آن را به اطراف حرکت می‌دهند و بازخوردی کاملاً مشابه واقعیت را دریافت خواهند کرد.
هم‌اینک بازی‌های شبیه‌سازی بسیاری در زمینه‌های مختلف مانند اتومبیل‌رانی، موتورسواری، خلبانی، و حتی لوکوموتیورانی وجود دارند که به شکل دقیقی تمام عوامل فیزیکی را بازسازی کرده و به بازیکن‌ها مأموریت‌های مختلف ارائه می‌دهند. برای نمونه در یک شبیه‌ساز خلبانی، کاربر باید مسافران را در شرایط مختلف بین دو فرودگاه جابه‌جا کرده یا با بهره گرفتن از یک هواپیمای نظامی، به انجام مبارزات هوا به هوا یا هوا به زمین بپردازد. این شبیه‌سازها به قدری دقیق و قدرتمند هستند که حتی مراکز نظامی و خلبانی با کمک نسخه‌های سفارشی‌سازی شده از آن‌ها اقدام به آموزش نیروی‌های خود می‌کنند.
به علاوه گروهی از متخصصان نیز معتقدند فردی که به انجام بازی‌های ویدئویی می‌پردازد، همواره باید تمرکز خود را حفظ کرده و از موقعیت تمام افراد و تجهیزات با خبر باشند تا حتی زمانی که روی خود را از آن‌ها برمی‌گردانند غافلگیر نشوند. به همین دلیل نسبت به خلبانان حرفه‌ای از ذهنیت سه‌بعدی بهتری برخوردار بوده و جنبش‌ها را بهتر حس می‌کنند و در نتیجه به صورت بهتری تصمیم‌گیری می‌کنند.
البته در بیشتر موارد افرادی که به انجام سرگرمی‌های ویدئویی می‌پردازند، به علت مجازی بودن آن‌ها، نسبت به اعمال خود تردید نکرده و حتی در بعضی موارد به راحتی هزاران نفر را به قتل می‌رسانند، در  نتیجه چنین افرادی با عذاب وجدان کمتری نیز مواجه می‌شوند. برای نمونه کشور آمریکا چند سال قبل برج‌های دفاعی خاصی ساخت، که تیربارهای و ضد هوایی آن توسط دسته‌های اکس باکس 360 و توسط بازیکن‌ها هدایت می‌شوند.

3) شبکه اجتماعی صراحة ، ابزاری برای قلدری سایبری

پیام‌رسان صراحة (Sarahah به معنی صادقانه) در سال 2016 توسط فردی به نام زین‌العابدین توفیق (Zain al-Abidin Tawfiq) از عربستان سعودی ایجاد شد و در مناطقی مانند عربستان و مصر گسترش پیدا کرد.
هدف اصلی برنامه یاد شده مورد استفاده قرار گرفتن در محیط‌های کاری است تا کارمندان بتوانند در حالی که هویت آن‌ها ناشناس باقی می‌ماند، با مدیران خود ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها انتقاد کنند. از دلایل اصلی معروفیت و گسترش سریع کاربران آن نیز می‌توان به همین ناشناس ماندن اشاره کرد؛ زیرا فرصت بیان مطالبی را به کاربران می‌دهد که تا پیش از این شهامت مطرح کردن مستقیم آن را نداشتند.
البته اگر با دقت کافی از صراحة استفاده نشود، به ابزاری خطرناک تبدیل خواهد شد. برای نمونه هم‌اکنون نیز گزارش‌هایی وجود دارند که ادعا می‌کنند تعداد کمی از مردم از آن برای اهانت به دیگران بهره می‌جویند. همچنین بعضی از افراد آن را یک بازی در نظر گرفته و برای شوخی با دوستان خود از آن استفاده می‌کنند. از طرفی عده‌ای نیز پا را فراتر گذاشته، این برنامه را به عنوان یک بستر قلدری سایبری در نظر گرفته‌اند و پیام‌های تهدیدآمیز برای دیگران ارسال می‌کنند.

تحلیل:
هم‌اکنون صدها شبکه‌ی اجتماعی در سراسر دنیا به وجود آمده‌اند که هر یک دارای نقاط ضعف و قوت خاص خود هستند و کاربردهای مختلفی دارند. از طرفی نمی‌توان تأثیر آن‌ها را در زندگی روزمره‌ی عصر حاضر انکار کرد. از طرفی گزارش‌های بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد کاربران این بسترها بارها به شیوه‌های مختلف مورد تهاجم قرار گرفته و از آن‌ها کلاه‌برداری شده است.
به عنوان مثال می‌توان به صراحة اشاره کرد. با وجود این که صراحة با هدف نزدیک‌تر کردن روابط بین افراد به وجود آمد؛ اما در حال تبدیل شدن به بستری است که کاربران مورد آزار و اذیت روحی قرار گرفته و حتی تهدید بشوند. در نتیجه استفاده‌ی نادرست از این بسترها می‌توانند عواقب ناخوشایندی نیز داشته باشد.
به علاوه می‌توان به شیوه‌ی ثبت‌نام و ویژگی ناشناس ماندن در آن اشاره کرد. همان‌گونه که گفته شد برنامه‌ی یاد شده در زمان نصب اجازه‌ی دسترسی به شماره‌ی تماس‌ها را طلب می‌کند؛ اما در صورتی که موافقتی هم با این گزینه صورت نگیرد باز هم نصب خواهد شد. در مقابل  چطور ممکن است فردی که حتی به حساب کاربری خود وارد نشده است نیز پیامی ارسال کرده و فرستنده‌ی آن مشخص باشد. به نظر می‌رسد برنامه‌ی مورد بحث در هر صورتی به شماره‌ی تماس‌ها دسترسی داشته و به حریم خصوصی افراد احترام نمی‌گذارد.

4) فعالیت‌های وزیر ارتباطات در هفته‌ای که گذشت

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم در هفته‌ای که گذشت فعالیت‌های مختلفی انجام داد که می‌توان خلاصه‌ای از مهم‌ترین آن‌ها را در زیر مطالعه کرد.
•    تلاش برای رفع فیلتر یوتیوب و توییتر
•    آقای جهرمی وعده داد سرعت اینترنت خانگی که هم‌اکنون بین 6 تا 8 مگابیت بر ثانیه است را تا پایان دولت دوازدهم، حداقل به 20 مگابیت افزایش می‌یابد.
•    وی اعلام کرد با همکاری دولت با بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت آن و سرمایه‌گذاری‌های خارجی، ماهواره‌ی مصباح به فضا پرتاب شده و در مدار خواهد گرفت.
•    وزیر ارتباطات به حذف برنامه‌های ایرانی از فروشگاه اپل واکنش نشان داد و شروع به پیگیری این موضوع کرد.
•    وی توضیح داد تعرفه‌های جدید اینترنت تا یک ماه آینده اعلام خواهند شد.
•    در نهایت می‌توان به پیگیری مشکلات اینترنت کاربران بازی‌های آنلاین اشاره کرد که باعث شد به سرورهای 2 شرکت ولو و ریوت ارتباط مستقیم ایجاد گردد.
•    رفع فیلتر وبگاه استیم (هر چند که هنوز ارتباطات آن با صحبت‌های وزیر تأیید نشده است.)

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.