خداحافظی با درد به لطف عدسی هوشمند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «futurism»؛ گروهی از پژوهشگران «موسسه علم و فناوری ملی اولسان» ( UNIST) و دانشگاه «Sungkyunkwan» کره ی جنوبی موفق به ساخت «لنز تماسی هوشمند» (contact lens) شده اند که با قرار گرفتن روی چشم کاربران قند خون آنها را اندازه می گیرد. در نتیجه نیاز به ابزارهای امروزی و سوزن هایی که به داخل چشم یا دست فرو می شوند از بین می رود. این کار با اندازه گیری سطح گلوکوز موجود در اشک انجام می گیرد.
لنز مذکور از موادی انعطاف پذیر و نرم ساخته شده، دارای حسگر اندازه گیری سطح گلوکز، مدار بی سیم انتقال قدرت و یک نمایشگر LED بسیار کوچک است. زمانی که قند خون از سطح مشخص شده فراتر برود، نمایشگر این لنز به صورت پیوسته شروع به علامت دادن خواهد کرد تا کاربر را متوجه تغییر شرایط بکند.
پژوهشگران دستاورد خود را تا کنون با استفاده از اشک مصنوعی و شکر امتحان کرده اند. همچنین نمونه ای از این محصول را در چشم خرگوش قرار دادند و در هر دو حالت نتیجه ی به دست آمده موفقیت آمیز بود. با وجود این تا کنون این ابزار روی انسان بررسی نشده است.

دستاورد بالا ممکن است در آینده ی نزدیک به یکی از استانداردهای علم پزشکی تبدیل شود. در نتیجه بیماران خواهند توانست با روشی ساده تر روی سلامت خود نظارت داشت باشند. با وجود این گروهی از تحلیلگران بیان می کنند سطح گلوکز موجود در اشک و خون افراد با یکدیگر متفاوت است و نمی توان درمانی قطعی را تنها با کمک این نوع فناوری شروع کرد.
از لنزهای تماسی هوشمند علاوه بر نظارت بر قند خون، احتمالا می توان برای اندازه گیری دیگر علائم حیاتی مانند دمای بدن و فشار خون بهره مند شد تا سکته ی مغزی سریع تر از گذشته شناسایی بشود. همچنین، تزریق دارو یا حتی مشاهده واقعیت مجازی و واقعیت افزوده از دیگر ویژگی های چنین دستاوردهایی به حساب می آید.
دانشمندان زمان عرضه ی لنز تماسی هوشمند یاد شده را مشخص نکردند.
- Ulsan National Institute of Science and Technology