about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در پی حمله سایبری تیم وان فیست (OneFist) به سیستم کنترل ترافیکی شهر نووسیبیرسک، ساکنان این منطقه مجبور شدند پیاده‌ به مقصد خود بروند.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ جامعه جهانی سخت در تلاش است تا از اوکراین در مبارزه علیه روسیه حمایت کند، اما فعالان هکری مبارزه را درست در داخل روسیه و علیه پوتین آغاز کرده اند. گروه‌هایی مانند وان فیست و انانیموس با وقاحت، دفاع سایبری روسیه را نابود کرده‌ و در داخل این کشور ویرانی ایجاد کرده‌اند و جنگ را برای روس‌ها در روسیه به کابوسی واقعی تبدیل کرده‌اند.

در یکی از این حملات توسط تیم وان فیست، ترافیک در شهر نووسیبیرسک، سومین شهر پرجمعیت روسیه، به شدت مختل شد و بسیاری از روس‌ها برای عبور و مرور از پیاده‌روها استفاده کردند. ائتلاف بین‌المللی از رزمندگان سایبری داوطلب، متعهد شده‌اند که از اوکراین در این درگیری که روسیه آن را «عملیات نظامی ویژه» می‌نامد، دفاع کند.

نووسیبیرسک بزرگ‌ترین شهر در استان نووسیبیرسک و ناحیه فدرال سیبری است که بیش از یک‌میلیون و 686 هزار نفر جمعیت دارد. حمل‌ونقل شهری آنجا شامل مترو، اتوبوس، تاکسی، تراموا و اتوبوس‌های واگن برقی است.

این حمله سایبری که در ایالات متحده، عملیات زیردریایی زرد نامیده می‌شود، در اوایل ماه جاری به سیستم مدیریت ترافیک حمل‌ونقل شهر نووسیبیرسک حمله کرد. ولتاژ (Voltage)، بنیان‌گذار گروه وان فیست در مصاحبه‌ای اختصاصی به اینترنشنال بیزنس تایمز گفت که عملیات زیردریایی زرد از مدت ها قبل برنامه‌ریزی‌شده بوده است. او گفت که گروهش حدود یک ماه پیش به سیستم حمل‌ونقل نفوذ کرده و منتظر فرصت مناسب برای اعتصاب بوده است.

وی افزود:

ما آن را برای لحظه‌ای حفظ می‌کردیم که چنین حمله‌ای به لجستیک حمل‌ونقل بیشترین فایده را برای جنگ داشته باشد. این هک بین 2 و 3 سپتامبر، درست پس از عملیات سایدویندر (Sidewinder) که 800 روتر و دروازه صوتی بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده خدمات دیجیتال روسیه، روستلکام (Rostelecom) را نابود کرد، انجام شد.

این حمله سایبری برای خرابکاری در حمل‌ونقل و لجستیک کشتیرانی در نووسیبیرسک طراحی شده بود. تیم وان فیست می‌خواست باعث ایجاد هرج‌ومرج در حمل‌ونقل شهری شود و مدیریت را نسبت به‌جایی که ترافیک در شهر سنگین‌تر است، از بین ببرد. به گفته ولتاژ، بدون این سیستم، اقدامات برای رفع ترافیک روزانه در شهر بسیار دشوار خواهد بود.

حمله گروه وان فیست برنامه ریزان شهری را نسبت به وضعیت ترافیک عملا فلج کرد و سیستم خودکار برنامه‌ریزی اتوبوس و همچنین علائم الکترونیکی اتوبوس‌ها و واگن های برقی را از بین برد.

ولتاژ ادامه می‌دهد که سرویس های تاکسی با استفاده از این سیستم نتوانستند کار کنند و روس ها مجبور به بازگشت به شیوه های دستی به سبک قدیمی و بدون هرگونه دیدی از وضعیت ترافیکی در شهر شده اند. سیستم و نسخه‌های پشتیبان آن نیز از داخل نابود شده اند؛ بنابراین هیچ بازیابی سریعی امکان‌پذیر نخواهد بود.

حمله گروه وان فیست به سیستم مدیریت ترافیک حمل‌ونقل نووسیبیرسک، شهر را برای چند روز فلج کرد. ولتاژ گفت چند روزی طول کشید تا این شهر سیستم را بازیابی کند و در آن زمان مسافران مجبور به پیاده‌روی تا مقصد خود بودند.

روس‌ها سعی کردند حمله را متوقف کنند و دسترسی گروه وان فیست به سیستم را قطع کردند، حتی در حالی که هنوز در حال حذف داده‌ها بودند.

ولتاژ در انتها تشریح کرد:

ما به سیستم نفوذ کردیم، همه چیز را دانلود کردیم و سرور را از داخل تخریب کردیم. نتوانستیم آن را به طور کامل خراب کنیم، اما به همه چیز دسترسی کامل داشتیم.

منبع:

تازه ترین ها
قاچاق
1405/04/02 - 19:22- آسیا

قاچاق سیستم‌های استارلینک به ایران توسط رژیم صهیونیستی

نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی اعلام کرد که سیستم‌های استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

سوءاستفاده
1405/04/02 - 18:59- آسیب پذیری

سوءاستفاده از جام جهانی توسط مجرمان سایبری

مجرمان سایبری با استفاده از طرح‌های فیشینگ از هیاهوی جام جهانی سوءاستفاده می‌کنند.

ادغام
1405/04/02 - 17:53- هوش مصنوعي

ادغام هوش مصنوعی در برنامه‌های اصلی دولت اندونزی

اندونزی قصد دارد هوش مصنوعی را در برنامه‌های اصلی دولتی بین سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۹ ادغام ‌کند.