حمله سایبری به انتخابات آمریکا، حتمی است
مقدمه
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ از سال 2002 و آغاز استفاده از سیستمهای الکترونیکی در انتخابات آمریکا، گروه دانشگاهی پرینستون (Princeton Group)، تلاش داشته آسیبپذیری این سیستم را به شهروندان این کشور، نشان دهد. پانزده سال پیش، این گروه، در اولین حملهی موفق آمیز خود به سامانهی انتخابات اعلام کرد: «مورد حمله قرار گرفتن کل سیستم انتخابات اجتنابناپذیر است.»
افزایش نگرانی ها
امسال با هک وبگاه کمیتهی ملی حزب دموکرات، هشدارهای این گروه، جدیتر شد و نگرانی در مورد حمله و دخالت دیگر کشورها، در نتیجهی انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر را افزایش داد.
حمله به وبگاه کمیتهی ملی حزب دموکرات، توجه مقامات دولتی را نیز به این حوزه جلب کرده، تا جایی که حتی رئیس وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز با اعتراف به آسیبپذیر بودن روند انتخابات، کشور را نیازمند به ارتقا امنیت سایبری دانست.
در سیستم کنونی، هر ایالت انتخابات را بهطور داخلی برگزار میکند و بیش از 8 هزار مسئول مختلف در دولتهای محلی درگیر این موضوع هستند. این در حالی است که نیمی از رأی دهندگان، میانسال بوده و هیچ تجربه و تخصصی نسبت به رأیگیری الکترونیک ندارند. از سویی دیگر، دولت فدرال نیز هیچ نظارتی بر روند برگزاری انتخابات ندارد که آسیبپذیری را جدیتر میکند.
آخرین بیانیهی گروه پرینستون به مردم هشدار داد: «آخرین نسخه از تلفنهای همراه، امنیت بیشتری نسبت به سیستم انتخابات دارند.» البته مسئولان این کشور اعلام کردهاند، قصد دارند سیستم انتخاباتی را تغییر داده و از فناوریهای جدیدتر استفاده کنند.
بعلاوه، حملهی سایبری چین به سامانهی مدیریت کارکنان و سرقت اطلاعات 22 میلیون نفر، جای هیچ شکی نسبت به آسیبپذیری این سیستم باقی نمیگذارد. حمله به وبگاه حزب دموکرات نیز اوضاع را پیچیدهتر کرده است؛ هرچند ادعا میشود این حمله از جانب روسیه مدیریت شده است، اوباما در آخرین سخنرانی خود اعلام کرد، هیچ اختلافی در روابط دو کشور به وجود نیامده است.
به روز نبودن سیستم ها
28 ایالت در آمریکا هنوز از فناوری دیجیتال، در کنار ویندوزهای دههی 1990 و 2000، برای فرآیند رأیگیری، استفاده میکنند. اگرچه این سیستمها بهطور جداگانه طراحی شدهاند، اما اگر هکری به سیستم مدیریت جامع دست پیدا کند، میتواند قبل از انتشار نتیجهی انتخابات با استفاده از بدافزارها، نتیجه را تغییر داده و یا در سیستم اختلال ایجاد کند. جالبتر اینکه، اطلاعات پایگاههای رأیگیری توسط فلش مموری به سیستم اصلی انتقال داده میشود که روشی بسیار قدیمی و خطرناک است.
این در حالی است که، قبل از حمله به وبگاه کمیتهی حزب دموکرات، مقامات دولتی هشدار داده بودند که این وبگاه در خطر است، اما همچنان سرقت اطلاعات اتفاق افتاد. همچنین حمله به آژانس امنیت ملی، اثبات کرد که هیچچیز برای هکرها غیرممکن نیست.
سال گذشته، مرکز قضایی برنان (The Brennan Center for Justice)، تحقیق گستردهای از 100 متخصص آشنا با فناوری رأیگیری در 50 ایالت مختلف آمریکا، انجام داد. یافتهها نشان داد، 43 ایالت هنوز از همان سیستمهایی استفاده میکنند که 10 سال پیش استفاده میکردهاند، حتی برخی از این سیستمها دیگر تولید نمیشوند.
مسئولان انتخابات در 31 ایالت نیز قصد داشتند در 5 سال آینده تجهیزات جدید تهیه کنند و 22 مسئول از این ایالتها اعتراف کردند، بودجهی لازم برای ارتقا سیستم انتخابات را در اختیار ندارند. این مرکز پیشبینی میکند، هزینهی اولیهی ارتقا سیستمها در سالهای آینده بیش از 1 میلیارد دلار خواهد بود؛ این مبلغ کمتر از میزانی است که کاندیداهای ریاست جمهوری برای تبلیغات خود هزینه میکنند. از سویی دیگر بدون کمک دولت فدرال، بسیاری از ایالتها قادر نخواهند بود سیستمهای خود را ارتقا دهند.
نتیجهگیری
به گفتهی گروه پرینستون، همانطور که زیرساختهای مهم آمریکا در مقابل شکست آسیبپذیر است، سیستم رأیگیری نیز در معرض خطر حمله قرار دارد. همچنین تنها راهحل این مشکل، همکاری کنگره و تخصیص بودجه برای ارتقا سیستمها است و عدم اقدام سریع در این مورد، بدون شک منجر به حملات سایبری فاجعهآفرین در آمریکا، خواهد شد.