about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

حمله باج افزاری به اطلاعات محرمانه دولتی

محققان امنیتی نسل جدید بدافزار ریوک را شناسایی کرده‌اند که اطلاعات محرمانه دولتی، نظامی و اقتصادی را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبریان؛ محققان شرکت امنیتی «بلیپینگپ کامپیوتر» (Bleeping Computer) به تازگی نسل جدیدی از بدافزار «ریوک استیلر» (Ryuk Stealer)، را شناسایی کرده‌اند. این نسخه امکان سرقت داده‌های محرمانه نظامی، دولتی، شرایط اقتصادی، بانکی و دیگر نمونه‌های حساس را به هکر می‌دهد.

بلیپینگپ کامپیوتر اولین بار باج افزار ریوک را در سپتامبر 2019 شناسایی و گزارشی را نسبت به آن منتشر کرد. ریوک با استفاده از مقایسه کلماتی کلیدی در نام فایل‌ها اقدام به سرقت محتوا می‌کند. البته هنوز مشخص نیست که آیا توسعه‌دهندگان نسخه جدید ریوک همان گروه سابق هستند یا عده دیگری تنها با استفاده از کدهای منبع آن نمونه جدید را به وجود آورده‌اند. با وجود این ویتالا کرمز (Vitali Kremez)، از محققان این شرکت معتقد است هر دو بدافزار توسط یک گروه توسعه یافته پیدا کرده‌اند.

ریوک کلمات بسیار خاصی را در نام فایل‌های دولتی، عملیات نظامی و اجرایی قوانین جستجو می‌کند و اگر شباهتی پیدا شود، محتوا را سرقت خواهد کرد که می‌تواند برای کشور هدف فاجعه‌آمیز باشد.

محققان گروه هانتر ملور بلیپینگپ کامپیوتر (MalwareHunterTeam)، با بررسی ریوک، ویژگی‌های جدید آن را شناسایی کرده‌اند. در این نسخه قابلیت‌های اسکن محتوا بروزتر و کلمات کلیدی بیشتری توسط بدافزار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در نسخه قبلی ریوک تنها فایل‌هایی با پسوند «docx» و «xlsx» که به ترتیب برای ورد و اکسل هستند اسکن می‌شدند؛ اما هم‌اکنون 7 پسوند جدید نیز به آن اضافه شده است که امکان جستجوی فایل‌های «PDF»، تصاویر «JPG» و کیف پول‌های ارزهای دیجیتالی را فراهم می‌کند. این پسوندها «CPP»، «h»، «Xls»، «doc»، «pdf»، «jpg» و «wallet.dat» هستند.

فایل‌هایی که دارای پسوند بالا باشند محتوای آن‌ها با 85 کلمه تصویر زیر مقایسه می‌شود.

Paragraphs

همچنین نام آن‌ها نیز با 55 کلمه زیر مورد مقایسه قرار می‌گیرد.

زمانی که محتوای مورد نظر شناسایی شد، بدافزار آن را از طریق FTP برای هکرها ارسال می‌کند. محققان ذکر کردند که 2 نام دامنه مورد استفاده هکرها برای این کار هم‌اکنون از دسترس خارج شده‌اند.

با توجه به فهرست کلمات کلیدی مورد استفاده هکرها احتمالاً قصد دارند داده‌های محرمانه را به کشورهای دشمن و شرکت‌ها رقیب آن‌ها فروخته یا اقدام به باج‌گیری کنند.

محققان بلیپینگپ کامپیوتر اشاره کردند هنوز روش گسترش ریوک و این که آیا با حملات باج افزاری ادغام شده است یا نه، مشخص نیست. همچنین این شرکت به نام هیچ‌یک از قربانیان نسل جدید ریوک اشاره نکرده است.

 

منبع:

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.