about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم رونمایی از محصول مرکز داده قابل حمل توسعه پذیر بر ضرورت حفظ حریم خصوصی و امنیت در تولید چنین محصولاتی تاکید کرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان آیین افتتاح مرکز توسعه فناوری های داده محور مهام و رونمایی از محصول مرکز داده قابل حمل توسعه پذیر با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، عسگری، فیروزآبادی، تهرانی، کرمی و فیض آبادی در مجموعه مهام برگزار شد. اولین محصول این شرکت پروژه موبایل امن بود.

به گفته شریعت زاده محدودیت در توسعه پذیری، زمان طولانی بازگشت به زمان عادی، هزینه نگهداری و انرژی، اجبار به پیش بینی چند برابری مراکز داده یکی از چالش های اساسی مراکز داده سنتی است.

راهکار حل این چالش ها مراکز داده قابل حمل یا دیتاسنتر کانتیری با ویژگی های امنیت بالا برای پدافند غیر عامل و امکان توسعه پذیری، بدون نیاز به زیرساخت ساختمانی، تراکم پذیری، کاهش هزینه عملیاتی است. این مراکز ۳۰ درصد انرژی را کاهش می دهند.

به گفته مدیر پروژه این بازار در سال ۲۰۲۶ به مبلغ ۲۹ بیلیون دلار می رسد. بحران های طبیعی، کاهش درآمدهای نفتی و مباحث زیست محیطی از چالش های اساسی در ایران است. این محصول با سازه مستحکم، سیستم برق اضطراری، سیستم دوربین مدار بسته، اطفای حریق و در سه مدل ۱۰، ۲۰ و ۳۰ فوت با بدنه فولادی تولید شده است.

قابلیت ارتباطات رادیویی، یو پی اس ماژولار، سیستم هوا خنک، کنترل مرکزی به شکل هوشمند، کنترل تردد، کنترل سیستم سرمايش و به شکل یکپارچه مدیریت شده و امکان ارسال اطلاعات از طریق پیامک و ایمیل در این محصول وجود دارد. فیلترهای هارمونی نیز در حال ساخت است که برگی زرین در صنعت برق کشور خواهد بود. همچنین این محصول تاییدیه سازمان پدافند غیرعامل را در بالاترین سطح دریافت کرده است.

در ابتدای دهه ۹۰ وجود سیم کارت های بی هویت در شبکه مخابراتی کشور و عدم نظارت آن، مهیمن سامانه احراز هویت مالکان یا شاهکار را در سال ۹۳ شروع کرد. در سال ۹۴ اولین نسخه آن استارت خورد. در حال حاضر اطلاعات هویتی افراد و خدمات دهندگان و مالکان به شکل آنلاین باید چک شود و به سامانه شاهکار ارسال و با نهادهای نظارتی نیز هماهنگ می شود. با این سامانه بیش از ۱۳ میلیون سیم کارت بی هویت در شبکه مخابراتی کشور حذف شده است.

به گفته دبیر عالی شورای فضای مجازی، توسعه ICT، در نهایت منجر به ایجاد داده ها می شود. فرآوری داده منجر به تولید ثروت برای بنگاه ها و کشور خواهد شد. این کار نیاز به نیروی انسانی متخصص و شرکت های دانش بنیان دارد که بتوانند به نحو احسن فناوری ها را توسعه دهند. هوش مصنوعی یکی از زمینه هایی است که باید به آن توجه ویژه شود.

برای بهره برداری ثروت باید زیرساخت مناسب سخت افزاری و نرم افزاری مثل دیتاسنترها در کشور وجود داشته و توسعه پیدا کنند. نسل پنج و شش سرعت اینترنت بسیار رشد داشته است. پردازش و جا به جایی حجم زیاد اطلاعات نیازمند داشتن دیتاسنتر قوی و قابل حمل است. رعایت بحث امنیت و حفظ حریم خصوصی در حال حاضر بسیار مهم است و باید لوازم امنیتی مناسب برای جلوگیری از هدر رفت ثروت کشور فراهم شود. علاوه بر توجه به زیرساخت ها و استانداردهای سخت افزاری و حفاظت مکانیکی مثل ضد زلزله بودن، در حوزه داده نیز نیز باید خیلی حواس خود را جمع کنیم. البته هنوز دیتاسنترهای بزرگ در کشور شکل نگرفته و ما در حوزه های مخالف فناوری عقب مانده ایم.

به گفته سورنا ستاری، رشد شرکت ها در حوزه ICT یک نماد بسیار خوب در کشور است. خروجی های دانشگاه ها و تولید محصولات و صادرات آن ها نشان دهنده ظرفیت های بالای کشور است. البته در حوزه سخت افزار و میکروالکترونیک عقب هستیم.

به گفته ستاری قیمت گذاری استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان کار سختی است ولی با ایجاد شرکت های ارزش گذاری راحت تر شده است. مسائل فرهنگی چالش مهم ارزش گذاری شرکت هاست.

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد