about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

حس چشایی در دنیای مجازی

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ فناوری واقعیت مجازی روزبه‌روز در حال تکمیل شدن است و محققان بسیاری در تلاش هستند تمام حواس انسان‌ها را برای طبیعی‌تر شدن تجربه‌ی کاربران در آن وارد کنند. به‌عنوان مثال تعدادی از شرکت‌ها مانند مایکروسافت در تلاش هستند حس لامسه را به این فضا وارد کنند.
به تازگی گروهی از پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور (National University of Singapore) اعلام کرده‌اند در حال تحقیق برای افزودن حس چشایی به واقعیت مجازی هستند. این گروه روشی را ایجاد کرده‌اند که نه تنها مغز را فریب می‌دهد تا مزه‌ی خوراکی‌ها را احساس کند؛ بلکه تصور می‌کند آن چیز در حال جویده شدن نیز است.
پژوهشگران در زمان ارائه‌ی طرح خود در «نشست سالانه‌ی رابط کاربری نرم‌افزار و فناوری1»، توضیح دادند که در روش آن‌ها با گرم و سرد کردن پیوسته‌ی سطح زیان می‌توان به شبیه‌سازی طعم غذاهای مختلف پرداخت.
پژوهشگران گفتند: «طعم شیرین در میان تمام 5 مزه‌ی مختلفی که زبان حس می‌کند از محبوبیت بالاتری برخوردار بوده و حس لذت‌بخش‌تری را ایجاد می‌کند. ما روش جدیدی را برای شبیه‌سازی مجازی حس شیرینی از طریق شبیه‌سازی حرارتی برای گرم و سرد کردن نوک زبان انسان به وجود آوردیم. نتیجه‌ی آزمایش‌های انجام شده روی داوطلبان نشان داد آن‌ها می‌توانستند طعم شیرینی خفیفی را در زمان استفاده از ابزار توسعه داده شده، احساس کنند.»
از شرکت‌کنندگان خواسته شد در زمان آزمایش، زبان خود را به صفحه‌ی حرارتی قرار گرفته روی دستگاه بچسبانند. نتایج نشان داد نیمی از کاربران موفق شده‌اند طعم شیرینی را تشخیص دهند. دیگر افراد حاضر در آزمایش نیز اعلام کردند با بالا رفتن گرمای دستگاه تندی و با خنک شدن آن، طعم نعنایی را تشخیص داده‌اند.


پژوهشگران اعلام کرده‌اند این فناوری تنها در واقعیت مجازی کاربرد نداشته و می‌توان روی عینک کاربران یا برای افرادی که از دیابت رنج می‌برند نیز از آن استفاده کرد تا طعم نوشیدنی‌ها را شیرین‌تر از میزان واقعی خود، احساس کنند.
هم‌زمان با پژوهشگران سنگاپور، گروهی از محققان دانشگاه توکیو نیز روی جنبه‌ی دیگری از حس مواد غذایی تمرکز کرده و می‌خواهد آن را به فناوری واقعیت مجازی اضافه کند. در واقع این گروه قصد دارند بافت مواد غذایی را نیز در شبیه‌سازی کنند. آن‌ها الکترودهایی را روی فک پایینی انسان که برای جویدن استفاده می‌شود قرار دادند. سپس با تغییر فرکانس و فاصله‌ی زمانی پالس‌های الکتریکی ارسال به فک، موفق شدند سطحی سختی و کششی مواد غذایی را در فضای مجازی شبیه‌سازی کنند. در زمان آزمایش این فناوری آن‌ها موفق شدند، تمام داوطلبان را به گونه‌ای فریب دهند که باور کنند در حال خوردن غذایی واقعی هستند.
هر دو فناوری معرفی شده توسط محققان در مراحل اولیه توسعه‌ی خود قرار دارند و زمانی برای عرضه‌ی آن‌ها به بازار مصرف اعلام نشده است.

 

__________________________

1- Annual Symposium on User Interface Software and Technology

 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.