حسگر برچسبی برقراری ارتباط توسط افراد معلول را ممکن میکند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از نیواطلس، بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک نوعی بیماری عصبی حرکتی است که باعث تخریب غیرقابلترمیم دستگاه عصبی مغز میشود و درنهایت به فلج مرکزی بدن منجر میشود.
این بیماری عملکرد عضلات و ماهیچهها را مختل میکند و با تضعیف ماهیچهها بهتدریج منجر به فلج عمومی میشود. همین مساله امکان حرکت کردن را از افراد میگیرد و درنهایت طی مدت ۳ تا ۵ روز منجر به مرگ مبتلایان میشود. استفان هاوکینگ فیزیکدان برجسته به همین بیماری مبتلا بود. در این بیماری دستگاه عصبی مرکزی و ماهیچهها بهویژه ماهیچههای دست، پا، ساعد، سر و گردن بهشدت صدمه میبینند.
نحوه عملکرد حسگر جدید
حسگر جدیدی که برای مقابله با این بیماری توسط محققان دانشگاه ام آی تی ابداعشده، ارزانقیمت و منعطف است و میتوان آن را با مقداری لوازمآرایش پوشاند. حسگر یادشده بانام کامل cFaCES (conformable Facial Code Extrapolation Sensor) دارای چهار ریز حسگر پیزوالکتریکی ساختهشده از نیترید آلومینیوم است که در چهار لایه باریک سیلیکونی قرار میگیرند.
این حسگرها در زمان حرکت عضلات صورت جریان الکتریسیته را برقرار میکنند و بر مبنای حرکات صورت پیامهای متفاوتی را مخابره میکنند. این پیامها میتوانند معانی متفاوتی داشته باشند.
دقت این حسگر در درک حرکات عضلات صورت مانند خنده، اخم و غیره و نیز خوانش معنای حرکات عضلات دهان در حدود ۷۵ درصد است و انتظار میرود این دقت در آینده افزایش یابد. برنامهریزی برای تجاریسازی این حسگر که حدود ۱۰ دلار قیمت دارد آغازشده است.