about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

ایرلند به کارکنان دولتی دستور دارد تا تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های امنیتی از دستگاه‌های رسمی حذف کنند.

به گزارش کارگروه شبکه‌های اجتماعی سایبربان؛ آیریش تایمز گزارش داد که از کارکنان ادارات و آژانس‌های دولتی ایرلند خواسته شده تا برنامه اشتراک‌گذاری ویدیوی چینی تیک‌تاک (TikTok) را از دستگاه‌های مرتبط با کار خود پس از تجزیه و تحلیل کامل ریسک از سوی مرکز ملی امنیت سایبری (NCSC) حذف کنند.

مرکز ملی امنیت سایبری ایرلند گفت که ارزیابی آن به شدت متکی بر تجربیات کمیسیون اروپا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و سایر سازمان‌ها است و با رویه‌های سایر کشورها مطابقت دارد. به دلیل حفاظت از داده‌ها و نگرانی‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی مرتبط با رابطه این شرکت با دولت چین، تعدادی از کشورها، به ویژه بریتانیا و هلند، استفاده از تیک‌تاک را در دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده‌اند.

به گزارش آیریش تایمز، استفاده از این برنامه تحت دستورالعمل‌های مشخص شده در خط مشی استفاده قابل قبول برای کارمندان ایالت ایرلندی دیگر مجاز نیست. چندی پیش بخش‌های والدین و سپس کارکنان پیامی دریافت کردند که به آن‌ها دستور داده شد تا اپلیکیشن رسانه‌های اجتماعی متعلق به چین را از هر دستگاهی که قبلاً آن را اجرا می‌کرده‌اند حذف و نصب برنامه را به طور کامل متوقف کنند.

سخنگوی وزارت ارتباطات که مسئولیت مرکز ملی امنیت سایبری ایرلند را بر عهده دارد، عنوان کرد که این محدودیت شامل همه بخش‌ها، سازمان‌ها و سایر نهادهای دولتی که تحت صلاحیت آنها هستند، به استثنای موارد استثنایی که نیاز تجاری وجود دارد، می‌شود. سخنگوی آیریش تایمز توضیح داد :

«این توصیه با ارزیابی دقیق ریسک انجام شده از سوی مرکز ملی امنیت سایبری ایرلند و تعامل گسترده با ذینفعان مربوطه از جمله کمیسیون حفاظت از داده ها (DPC)، کمیسیون اروپا و سایر کشورهای عضو اطلاع‌رسانی شد.»

برایان هونان (Brian Honan)، مدیر اجرایی شرکت مشاوره بی‌اچ (BH Consulting)، متخصص در امنیت سایبری و حفاظت از داده‌ها ادعا کرد که نگرانی اصلی این است که احتمالاً تیک‌تاک به‌وسیله دولت چین مجبور شده تا داده‌های پایگاه کاربران خود را تحویل دهد و اگر برخی از آنها کارمندان دولت باشند، ممکن است دولت چین بتواند روی آن افراد جاسوسی یا نظارت انجام دهد و جای تعجب نیست که دولت ایرلند نیز این تصمیم را بگیرد.

کارشناسان معتقدند که این اقدام نشانه تشدید ناراحتی با چین و مسائل امنیتی مرتبط با آن است. کمیسیون اروپا در فوریه 2017 دستورالعملی را به نیروی کار خود صادر کرد و به آنها دستور داد که بلافاصله برنامه‌های مربوط به کمیسیون را از همه دستگاه‌های کاری و شخصی حذف کنند.

لیست کشورهایی که تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند عبارتند از :

استرالیا : در 4 آوریل سال جاری، استرالیا برنامه اشتراک‌گذاری ویدیوی چینی تیک‌تاک را در دستگاه‌های دولتی با ادعای ترس از به خطر افتادن امنیت برنامه و استفاده از پلتفرم برای مداخله خارجی از سوی چین ممنوع کرد.

فرانسه : در 24 مارس 2023، استانیسلاس گورینی (Stanislas Guerini)، وزیر خدمات کشوری فرانسه، اعلام کرد که پاریس استفاده از اپلیکیشن اشتراک‌گذاری ویدیوی چینی تیک‌تاک را در تلفن‌های کار کارمندان دولت ممنوع خواهد کرد. وی در توییتی نوشت :

«به منظور تضمین امنیت سایبری ادارات و کارمندان دولت، فرانسه تصمیم گرفته تا برنامه‌های تفریحی مانند تیک‌تاک را در تلفن‌های حرفه‌ای کارمندان دولت ممنوع کند.»

نیوزیلند : ماه گذشته، نیوزیلند به فهرست کشورهایی پیوست که علیه برنامه اشتراک‌گذاری ویدیوی متعلق به چین اقدام می‌کنند و آن را در دستگاه‌های مرتبط با دولت به دلیل افزایش نگرانی‌های امنیت سایبری ممنوع کردند.

بریتانیا : پس از بررسی برنامه اشتراک‌گذاری ویدئو از سوی کارشناسان امنیت سایبری بریتانیا، الیور داودن، (Oliver Dowden) وزیر دفتر کابینه بریتانیا، مدعی شد که شاید خطری در مورد نحوه دسترسی و استفاده از داده‌های حساس دولتی به‌وسیله پلتفرم‌های خاص وجود داشته باشد. بریتانیا ماه گذشته تیک‌تاک را از همه دستگاه‌های دولتی ممنوع و بلافاصله تصمیم خود را عمل کرد.

اتحادیه اروپا : پارلمان اروپا، کمیسیون اروپا و شورای اتحادیه اروپا کارمندان خود را از دانلود یا استفاده از تیک‌تاک از طریق تلفن‌های رسمی خود منع کرده‌اند. علاوه بر این، پارلمان اروپا اکیداً توصیه کرد که کارکنان برنامه اشتراک‌گذاری ویدیوی چینی را از تلفن‌های شخصی خود نیز حذف کنند.

بلژیک : در 10 مارس امسال، الکساندر دی کرو (Alexander De Croo)، نخست وزیر بلژیک، استفاده از تیک‌تاک را در تلفن‌های دولتی به دلیل نگرانی‌ها و خطرات مربوط به امنیت سایبری، حریم خصوصی و اطلاعات نادرست ممنوع کرد. وی افزود :

«ما در یک زمینه ژئوپلیتیک جدیدی هستیم که در آن نفوذ و نظارت بین دولت‌ها به دنیای دیجیتال منتقل شده است. ما نباید ساده‌لوح باشیم؛ تیک‌تاک یک شرکت چینی است که امروز موظف به همکاری با سرویس های اطلاعاتی است. این واقعیت است. منع استفاده از آن در دستگاه‌های خدمات فدرال عقل سلیم است.»

دانمارک : در 6 مارس 2023، پس از وزارت دفاع، مرکز امنیت سایبری این کشور اعلام کرد که خطر جاسوسی وجود دارد و درنتیجه ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک را روی دستگاه‌های رسمی اعلام کرد.

کانادا : با توجه به بررسی مدیر ارشد اطلاعات کانادا، این کشور استفاده از تیک‌تاک را در همه دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده است. سخنگوی دولت در بیانیه خود گفت که این برنامه سطح غیرقابل قبولی از خطر برای حریم خصوصی و امنیت را ارائه می‌دهد.

ایالات متحده : ماه گذشته، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به سازمان‌های دولتی گفت که برنامه اشتراک‌گذاری ویدیوی چینی را ظرف 30 روز از همه دستگاه‌ها و سیستم‌های فدرال حذف کنند. علاوه بر این، آمریکا تهدید کرد که اگر مالکان چینی آن سهام خود را در آن واگذار نکنند، تیک‌تاک را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.

هند : در سال 2020، پس از شهادت 20 سرباز هندی در رویارویی با نیروهای چینی در دره گالوان، دولت هند بسیاری از برنامه‌های کاربردی چینی از جمله تیک‌تاک را ممنوع کرد. دولت هند اظهار داشت که این درخواست‌ها برای حاکمیت و یکپارچگی هند، دفاع از هند، امنیت دولت و نظم عمومی پیش داوری می‌کنند.

تایوان : در دسامبر 2022، تایوان تیک‌تاک را از دستگاه‌های دولتی منع و تحقیقاتی را علیه این شرکت رسانه‌های اجتماعی به ظن فعالیت غیرقانونی یک شرکت تابعه آغاز کرد.

منبع:

تازه ترین ها
تحویل
1404/02/13 - 15:21- جرم سایبری

تحویل مظنون حملات باج‌افزاری نتفیلیم از اسپانیا به ایالات متحده

دادستان‌های فدرال روز پنج‌شنبه اعلام کردند که یک شهروند اوکراینی به اتهام استفاده از باج‌افزار نتفیلیم برای حمله به شرکت‌های بزرگ در ایالات متحده و سایر کشورها، به آمریکا تحویل داده شده است.

جریمه
1404/02/13 - 15:14- آمریکا

جریمه ۸.۴ میلیون دلاری برای پیمانکاران دفاعی آمریکا

دو شرکت پیمانکار دفاعی ایالات متحده، ریتیون و گروه نایت‌وینگ، موافقت کردند که برای حل‌وفصل اتهاماتی مبنی بر نقض مفاد قرارداد با وزارت دفاع، مبلغ ۸.۴ میلیون دلار به دولت پرداخت کنند.

جرایم
1404/02/13 - 15:08- آفریقا

جرایم سایبری نگرانی اصلی کارشناسان در آفریقای جنوبی

کارشناسان شرکت امنیت سایبری «ESET» اعلام کردند که جرایم سایبری در آفریقای جنوبی نگرانی بزرگ‌تری نسبت به قطعی برق است.