about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

ویتنام 14 پله در شاخص آمادگی هوش مصنوعی دولتی 2021 مکان خود را ارتقا داد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبریان؛ ویتنام رتبه 62 را در شاخص آمادگی هوش مصنوعی دولتی (AI) 2021 دارد و نسبت به سال قبل 14 پله جهش کرده است. این شاخص یک گزارش سالانه است که به‌وسیله یک گروه تحقیقاتی مستقر در بریتانیا با همکاری مرکز تحقیقات توسعه بین‌المللی کانادا (IDRC) منتشر می‌شود. ویتنام با امتیاز کلی 51.82 از 100 در رتبه ششم انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) قرار گرفت. این اولین سالی است که امتیاز این کشور از میانگین جهانی 47.42 فراتر رفته است.

این شاخص که سالانه منتشر می‌شود، کشورها را براساس 42 شاخص در 3 ستون دستهبندی می‌کند : دولت، بخش فناوری و داده‌ها و زیرساخت‌ها. به گفته معاون بخش فناوری عالی وزارت علوم و فناوری ویتنام، این شاخص همچنین آموزش منابع انسانی، کاربرد فناوری و توسعه و استقرار یک راهبرد ملی در زمینه هوش مصنوعی را ارزیابی می‌کند. در مقاله منتشر شده در سال 2021، برای اولین بار از زمان ایجاد این شاخص، یک چهارم کشورها از 20 کشور برتر، از شرق آسیا هستند، یعنی سنگاپور (دومین)، کره جنوبی (دهم)، ژاپن (دوازدهم)، چین ( پانزدهم) و تایوان (هجدهم). به جز تایوان، همه این کشورها در هر 2 بعد سرمایه انسانی و زیرساخت به طور قابل توجهی بالاتر از میانگین جهانی هستند که نشان دهنده موفقیت جهانی منطقه در تحقیقات هوش مصنوعی و قدرت محاسباتی پیشرفته آن است.

ویتنام و اندونزی استراتژی‌های هوش مصنوعی ملی را از زمان تدوین شاخص 2020 منتشر کردند، به این معنی که هر 2 در بعد «Vision» امسال بیشترین امتیاز را کسب کردند. راهبرد هوش مصنوعی ویتنام، جاه‌طلبی‌های آن را به منظور قرار گرفتن در میان کشورهای برتر منطقه برای تحقیق، توسعه و کاربرد هوش مصنوعی مشخص می‌کند. در عین حال، راهبرد هوش مصنوعی اندونزی بر خدمات بهداشتی، اصلاح بوروکراسی، آموزش و پژوهش، امنیت غذایی، تحرک و شهرهای هوشمند متمرکز است.

سال گذشته، بوئی دِ دوی (Bui The Duy)، وزیر علوم و فناوری ویتنام، گفت که این راهبرد با هدف قرار دادن ویتنام در بین 4 کشور پیشرو در آسه‌آن و 50 کشور در سطح جهان از نظر تحقیق، توسعه و کاربرد هوش مصنوعی تا سال 2030 است. همچنین این راهبرد 10 علامت تجاری معتبر هوش مصنوعی در منطقه و توسعه 3 مرکز ملی کلان داده و محاسبات با عملکرد بالا را ایجاد خواهد کرد. تا سال 2030، ویتنام قصد دارد 50 پایگاه داده باز متصل به هم در بخش‌های اقتصادی راه‌اندازی کند. به گفته مقام ویتنامی، این کشور در حال تنظیم اسناد قانونی و ایجاد چارچوب قانونی در زمینه هوش مصنوعی و همچنین ارتقای همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه است.

تقریباً 40 درصد از 160 کشور رتبه‌بندی شده در شاخص آمادگی هوش مصنوعی در سال 2021، استراتژی‌های هوش مصنوعی ملی را منتشر کرده‌اند یا در حال تهیه پیش‌نویس این راهبردها هستند که نشان می‌دهد هوش مصنوعی به سرعت در حال تبدیل شدن به نگرانی اصلی رهبران جهان است. 30 درصد از کشورهای رتبه‌بندی شده قبلاً یک راهبرد ملی هوش مصنوعی منتشر کرده‌اند، در حالیکه 9 درصد در حال تهیه پیش‌نویس آن هستند. علاقه جهانی به هوش مصنوعی در بحبوحه حرکت گسترده‌تر جهان به سمت دولت دیجیتال است که تا حد زیادی با اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی در واکنش به همه‌گیری بیماری کووید-19 همراه است. ایالات متحده با توجه به اندازه و تکامل بخش فناوری خود با 88.16 امتیاز در صدر رتبه‌بندی قرار گرفت. سنگاپور به دلیل قدرت نهادی و ظرفیت دیجیتال دولتی خود با 82.46 در رتبه دوم قرار گرفت. کشورهای دیگر در میان 5 کشور برتر شامل انگلیس، فنلاند و هلند هستند.

منبع:

تازه ترین ها
الزام
1404/02/15 - 07:15- آسیا

الزام سرمایه‌گذاری خاورمیانه در قابلیت‌های امنیت سایبری

کارشناسان معتقدند که منطقه خاورمیانه باید فوراً در قابلیت‌های امنیت سایبری سرمایه‌گذاری کند و راه‌حل مقابله با تهدیدات سایبری باید به صورت جمعی طراحی شود.

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.