about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

جنگ سایبری 2019 (بخش دوم)

وبگاه فوربز، اخیراً در مقاله‌ای کوتاه به بررسی ابعاد کمتر دیده‌شده از چالش‌های امنیت سایبری سال میلادی پیش رو، پرداخته است.

همان‌طور که در بخش اول نوشتار حاضر، اشاره شد، راجیندر تامبر (Rajinder Tumber)، اخیراً طی مقاله‌ای در وبگاه فوربز، به بررسی چالش‌های امنیت سایبری سال 2019 میلادی پرداخته است. وی معتقد است که جهان در سال جدید، یک حمله سایبری بزرگ را تجربه خواهد کرد و اختلال و تخریب غیرقابل تصوری را سبب می‌شود.

بی‌شک هزینه و توانایی‌های دفاعی، قابل ارتقاء هستند؛ اما هیچ بودجه و امکاناتی نمی‌تواند امنیت را به صورت 100 درصدی تأمین کند.

حمله سایبری بزرگ پیش‌بینی‌شده از سوی تامبر در یکی از دودسته زیر می‌گنجد:

•    حوادث ملی سایبری اورژانسی:

نوعی از حملات سایبری است که باعث اضطراب ملی و ایجاد اختلال در خدمات ضروری می‌شود و عواقب شدید اقتصادی و اجتماعی، در پی دارد. ازآنجایی‌که نفوذ یک کشور خارجی بر زیرساخت‌های اینترنت یک کشور دیگر، می‌تواند بر نتیجه انتخابات و حاکمیت کشور هدف تأثیر بگذارد، این دست تهدیدات سایبری، سبب ایجاد نگرانی شدید در میان سیاستمداران شده‌اند.

جامعه جهانی، پس از حوادث پر حاشیه انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، با پرسش بزرگی مواجه شده است. آیا کمپین‌های انتخاباتی، توان مقاومت در برابر حملات سایبری را دارند؟ بی‌شک سرویس‌های اطلاعاتی می‌توانند نظارت فعالی بر امنیت این کمپین‌ها داشته باشند، اما با افزایش تعداد نامزدها به هزاران نفر از صدها حوزه انتخابی، تعداد آسیب‌پذیری‌ها نیز افزایش می‌یابند.

متخصصان امنیت سایبری، معتقدند که ابزار در اختیار دولت‌ها برای اجرای عملیات تأثیرگذاری بر انتخابات کشورها به شرح زیر است:

1.    از دسترس خارج کردن وبگاه‌های تبلیغاتی
2.    بهره‌برداری از رسانه‌های اجتماعی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی
3.    هک سامانه‌های رأی‌گیری الکترونیک

متخصصان حوزه امنیت فضای مجازی، مدعی هستند که تلاش برای تأثیر بر انتخابات پیش‌ازاین به وقوع پیوسته است و به‌هیچ‌وجه امری دور از ذهن نیست. به‌عنوان‌مثال می‌توان به انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، 2018 مکزیک و 2014 اوکراین اشاره کرد.

حال، جهان در سال پیش رو، چند انتخابات بسیار مهم و حیاتی در پیش دارد که باید برای حفظ امنیت آن‌ها نهایت تلاش خود را به کار ببندد.

•    آمریکا (نوامبر)
•    بریتانیا (می)
•    هند (آوریل یا می)
•    هنگ‌کنگ (نوامبر)
•    ژاپن (جولای)
•    کانادا (اکتبر)
•    رژیم صهیونیستی اسرائیل (نوامبر)
•    اوکراین (مارس)
•    نیجریه (فوریه)

با توجه به لیست انتخابات ذکر شده که در سال 2019 برگزار خواهند شد، باید بدانیم که چه مزیت دفاعی برای تأمین امنیت زیرساخت‌های هریک از آن‌ها وجود دارد. بی‌شک نفوذ و تغییر نتیجه هر یک از این رویدادها، سبب تضعیف دموکراسی در مقیاس جهانی خواهد شد.

•    حوادث سایبری ویژه

حملات سایبری دسته دوم، حوادث بسیار مهم و شاخص به شمار می‌روند و ممکن است منجر به آسیب شدید در سیستم‌های قربانی شود. بر اساس آمار تاکنون 34 حمله این‌چنینی به ثبت رسیده است. یکی از مهم‌ترین این عملیات، حمله باج افزاری واناکرای (WannaCry) به شمار می‌رود.

باج افزار واناکرای، در سال 2017، حمله‌ای بزرگ، در مقیاس جهانی را علیه رایانه‌هایی که از پلتفرم ویندوز مایکروسافت استفاده می‌کردند، کلید زد. کاربران پس از آلوده شدن رایانه‌هایشان به این بدافزار، با اطلاعات قفل و رمزگذاری شده خود مواجه می‌شدند و باید در ازای آزادسازی داده‌هایشان باج پرداخت کنند.

حمله یادشده، به علت خسارت مالی 92 میلیون پوندی که به سامانه‌های خدمات بهداشتی بریتانیا، در دسته دوم قرار گرفته است. واناکرای، در نخستین موج تهاجم خود، بیش از 200 هزار رایانه را در 150 کشور آلوده کرد.

ادامه دارد...
 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.