about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

طی چند روز گذشته و با قطع برق در برخی مناطق عربستان سعودی، موج تازه ای از اتهام‌پراکنی علیه ایران به راه افتاده است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ طی چند روز گذشته خبری مبنی بر قطع برق در عربستان سعودی، در برخی رسانه‌های بین‌المللی منتشر شد و هم‌زمانی انتشار این خبر با اجلاس مکه و بیانیه‌ای که علیه جمهوری اسلامی ایران در این نشست منتشر شد، سبب شد یک کانال مجهول‌الهویه تلگرامی، اقدام به اتهام‌پراکنی علیه ایران، مبنی بر احتمال حمله هکری از سوی این کشور به عربستان سعودی کند.

به‌تازگی یک کانال تلگرامی بی‌نام‌ونشان که وابستگی و پشت پرده آن نیز به‌صورت کامل مشخص نیست، خبری در این زمینه منتشر کرده است و مدعی شده که گروهی ایرانی به نام پرستو، مسئولیت حمله به زیرساخت‌های کنترل صنعتی عربستان را بر عهده داشته و با انجام حمله سایبری به زیرساخت برق در این کشور، قصد داشته است پاسخ قاطعی به بیانیه مکه بدهد.

موسسه خبری سایبربان، ضمن اعلام پیگیری مجدانه صحت این خبر و اعلام نتیجه در اسرع وقت، به بررسی شبهات پیرامون اعلام این دست اخبار خواهد پرداخت:

1-    بر طبق رسم متداولی که بین گروه‌های هکری باسابقه وجود دارد، این گروه‌ها بعد از انجام یک عملیات موفقیت‌آمیز هکری، تلاش می‌کنند این عملیات را در یک وب‌سایت یا شبکه اجتماعی معتبر به نام خود ثبت کنند تا بتوانند در مراحل بعدی از این موضوع، بهره‌برداری مناسب را انجام دهند. با بررسی‌های صورت گرفته، از عملیات مذکور، به‌جز یک کانال تلگرامی بی‌نام‌ونشان، در جای دیگری صحبتی به میان نیامده است و حتی وب‌سایت‌هایی که پیش‌ازاین هکرها از آن برای ثبت عملیات‌های خود استفاده می‌کردند نیز، از آن صحبتی نکرده‌اند.

2-    شواهد به‌دست‌آمده در خبرگزاری‌های معتبر جهان، حاکی از آن است که قطعی برق در عربستان سعودی، حتی اگر جنبه خرابکارانه نیز داشته باشد، ریشه سایبری ندارد و حتی سند مستحکم و متقنی نیز در مورد دخالت ایران در اقدامات خرابکارانه فیزیکی نیز در این زمینه وجود ندارد. چنین موضوعی را در مورد حادثه بندر فجیره نیز شاهد بودیم که درنهایت آمریکا، نتوانست با قطعیت و سند متقنی، ایران را به دست داشتن در حادثه بندر فجیره محکوم کند.

3-    با توجه به هشدارهای بین‌المللی صادرشده و نگرانی کشورها در زمینه امنیت تأسیسات زیرساختی برق، اقدامات تأمینی بسیار مناسبی در این موضوع خصوصاً توسط کشورهای صاحب سرمایه صورت پذیرفته است و ازاین‌رو، انجام یک حمله هکری که منجر به بروز خسارت و قطعی برق شود، قطعاً به زمان بسیار زیاد و سرمایه گسترده‌ای نیاز دارد. بررسی زمانی تاریخ صدور بیانیه مکه و قطع برق در عربستان سعودی نیز این موضوع را تائید می‌کند که حتی اگر هکرهای ایرانی قصد داشتند چنین کاری را صورت بدهند، به زمان بسیار بیشتری از چند روز احتیاج داشتند.

4-    به نظر می‌رسد اقدامات صورت گرفته در زمینه اتهام‌پراکنی‌های اخیر و انتشار اخبار مبنی بر دست داشتن ایران در انجام عملیات هکری علیه عربستان سعودی و متحدان آمریکا، ورود کشورهای منطقه به فاز جدیدی از عملیات روانی علیه کشور باشد؛ چراکه مستندات ارائه‌شده در این زمینه، ابداً اسناد قابل توجیه و اتکایی در مراجع بین‌المللی نیست و مشخص نیست کانال منتشرکننده خبر نیز به چه منظوری اقدام به انتشار این اسناد کرده‌اند.

5-    درنهایت می‌توان گفت که جمهوری اسلامی ایران، بر طبق رسم و عادت همیشگی، همواره به قوانین و هنجارهای بین‌المللی در زمینه احترام به حاکمیت کشورها، معتقد بوده و خود را ملزم به رعایت حقوق بشر در تمامی سطوح می‌داند. باید بر این موضوع نیز تأکید کرد که ایران برای پاسخ به اقدامات رژیم سعودی و هم‌پیمانان منطقه‌ای این کشور، راه‌حل‌های قانونی و متعارف بسیاری در دست دارد که اجرای هرکدام از آن‌ها، قطعاً سعودی‌ها را مستأصل خواهد نمود و همین مسئله، ایران را از به‌کارگیری راه‌حل‌های غیرمتعارف و خارج از شئون بین‌المللی بی‌نیاز خواهد کرد. البته باید تا روشن‌تر شدن ابعاد این رویداد منتظر ماند و دید که هدف منتشرکنندگان این خبر، از اتهام‌پراکنی علیه ایران چه بوده است.
 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.