جرائم سایبری؛ چالشی جدید برای نیجریه
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ سازمان توسعهی ملی فناوری نیجریه خسارات وارده به قربانیان جرائم سایبری طی سال 2015 در نیجریه را 450 میلیون دلار اعلام کرد. آمار وقوع جرائم سایبری در شهرهای بزرگ آفریقا مثل لاگوس، قاهره، ژوهانسبورک و نایروبی نسبت به دیگر نقاط دنیا، افزایش بیشتری داشته است.
با توسعهی خدمات اینترنتی ارائه شده در نیجریه این آمار نیز به صورت محسوسی در حال افزایش است. تعداد کاربران اینترنت نیجریه از 23.9 میلیون نفر در سال 2008، به 82.1 میلیون نفر رسیده است. همین امر، رشد جرائم سایبری در این کشور را تشدید کردهاست. فقدان آموزش های لازم و آمادگی دولت برای دفع حملات سایبری نیز بر این روند دامن میزند.
جرائم سایبری در حال حاضر، به تهدیدی بزرگ برای دولت و شرکتهای تجاری نیجریه تبدیل شده است. با توجه به حملات صورت گرفتهی اخیر به بانک های بزرگ سراسر دنیا و شبکهی سوییفت، به عقیدهی بسیاری از کارشناسان، نیجریه برای هکرها و سارقان فضای مجازی، هدفی جذاب و ساده محسوب میشود.
به نظر میرسد که مواجهه با تهدیدات سایبری، معضلی همیشگی برای کاربران و دولتها خواهد بود و راهحلی قطعی برای پایان دادن به این تهدیدات وجود ندارد. اما بسیاری از مقامات و کارشناسان حوزهی امنیت سایبری معتقدند، نیجریه به جهت آسیبپذیری بیشتر در مقابل این دست تهدیدات، باید تلاش و سرمایهگذاری بیشتری در این عرصه داشته باشد. این در حالی است که دولت این کشور با تهدیدات داخلی بزرگی چون گروه تروریستی بوکوحرام نیز مواجه است.