جاسوسی آمریکا از پاکستان
به گزارش واحد بینالملل سایبربان، طبق گزارشی در یکی از وبسایتهای پاکستان، آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) از الگوهای مورداستفادهی پاکستان از اینترنت جاسوسی میکرد.
تعداد این الگوها ۱۳٫۵ میلیارد ذکر شده است. همچنین GCHQ نیز از سیستمعامل بهکاررفته در روترهای سیسکو برای جاسوسی از پاکستان استفاده میکرد. این روترها بر روی کانونهای اینترنت قرار میگرفتند و هماکنون نیز انگلیس توانایی جاسوسی از کاربران اینترنت در پاکستان را دارد.
در این گزارش در مورد هدایت ترافیک اینترنت بهسوی سیستمهای جاسوسی و استفاده از آسیبپذیریهای سیستمعامل سیسکو هشدار داده شده است.
گذشته از اینها در گزارش مذکور به این مطلب اشارهشده است که اطلاعات بهدستآمده از کاربران پاکستانی ممکن است بهسوی بخش تحقیقاتی و تحلیل هندوستان (Research and Analysis Wing) و سایر مراکز ضد پاکستان فرستاده شود. لازم به ذکر است که این بخش به دلیل جنگ هند و پاکستان در سال ۱۹۵۶ ایجاد شد. در پایان گزارش مذکور آمده است که ارتش پاکستان باید واحد مخصوصی را برای مبارزه با جاسوسی سایبری در این کشور ایجاد کند. نکتهی مهم است که اخیراً هکرهای پاکستانی وبسایت موسسه فناوری هند (National Institute of Technology) را هک کردند و صفحهی نخست آن را تغییر دادند.
در آخر باید گفت ازآنجاییکه هند در فضای مجازی شریک آمریکاست و از طرفی هم با پاکستان در این زمینه رابطهی خوبی ندارد، لذا به نظر میرسد که احتمالاً آمریکا از طریق جاسوسی از پاکستان و ارسال اطلاعات آن به مراکزی در هند، به شریک خود کمک میکند. در اینجا به این نکته پی میبریم که کشورها در جنگ سایبری با همکاری یکدیگر و از طریق شریکانشان با رقبای خود درگیر میشوند.