about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

انتشار شده در تاریخ

تولید پوست مصنوعی با قابلیت حس لامسه

محققان پوستی مصنوعی توسعه داده‌اند که حس لامسه را در واقعیت مجازی به کاربران ارائه می‌دهد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «آی تی ایران»؛ این روزها، تکنولوژی لمسی یکی از اصلی‌ترین شیوه‌های ارتباط کاربران با گوشی‌های هوشمند و دیگر ابزارهای دیجیتال است. حس لامسه ما، یکی از مهم‌ترین حواسی است که می‌توانیم از طریق آن با دنیای اطراف ارتباط برقرار کنیم و حتی لمس اشیا در ابعاد بسیار کم نیز می‌تواند اطلاعات زیادی از ما انسان‌ها به جا بگذارد.

در این بین، با وجود پیشرفت‌های چشم گیر در تکنولو‌ژی واقعیت مجازی‌، جای خالی حس لامسه به شدت احساس می‌شود و اضافه شدن این حس به شیوه‌های ارتباطی با ابزارهای واقعیت مجازی می‌تواند میزان واقع گرایی آنها را به شدت افزایش دهد.

و حالا، محققان موسسه سوییسی Technology Lausanne (EPFL)، موفق شده‌اند نوعی پوست مصنوعی منعطف تولید کنند که می‌تواند به محرک‌های لمسی واکنش نشان دهد. چنین دستاوردی می‌تواند طیف وسیعی از صنعت را پوشش دهد از صنعت واقعیت مجازی گرفته تا دنیای پزشکی.

این پوست از سیلیکون و الکترود ساخته شده و می‌تواند شکل‌های مختلف به خود بگیرد مثلا دور نوک انگشت یا مچ پیچیده شود و واکنش‌هایی به شکل فشار یا لرزش‌(ویبره‌) نشان دهد.

داخل این پوست مصنوعی سنسورهایی تعبیه شده که می‌تواند تغییر شکل‌ها را تشخیص داده و واکنش‌ها را بر اساس تغییرات شناسایی شده، تنظیم کند. با وجود همین قابلیت حس لامسه می‌تواند کاربردهای وسیع تری داشته و واکنش‌های واقع گرایانه‌تری از خود نشان دهد.

هارشال سونار(Harshal Sonar)، یکی از محققان موسسه EPFL  و یکی از طراحان اصلی این تحقیق بوده است. وی در بیانیه‌ای می‌گوید‌:

این اولین بار است که موفق شده‌ایم یک پوست مصنوعی نرم تولید کنیم که هم سنسور دارد و هم به محرک‌ها جواب می‌دهد. وجود چنین قابلیت‌هایی، این امکان را می‌دهد تا کاربر بتواند به صورت واقعی‌تری دنیای اطراف را حس کند.‌

ویژگی‌ها

این پوست مصنوعی، هم قابل انعطاف است و هم خاصیت کشسانی دارد و می‌تواند به اندازه 4 برابر بیشتر از حالت اولیه خود کش بیاید. قابلیت کشسانی کمک می‌کند که پوست برای استفاده در امور روزمره ایده‌آل شود و حرکات و فشارهای مختلف را تحمل کند. این ویژگی می‌تواند به خصوص برای کسانی کارایی داشته باشد که به هر دلیلی حس لامسه خود را از دست داده‌اند. به علاوه، برای استفاده داخل ابزارهای واقعی مجازی نیز کاربرد خواهد داشت.

سونار می‌گوید:

هدف بعدی تولید یک گجت کامل پوشیدنی است که بتواند حوزه‌های تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را وارد مرحله جدیدی کند. این گجت تمام پوشیدنی همچنین می‌تواند در تحقیقات نوروساینس مورد استفاده قرار گیرد. در تحقیقات نوروساینس، محققان می‌توانند با تحریک اعضای مختلف بدن، کیفیت فعالیت‌های مغز را بررسی کنند و تحقیقات را به شیوه‌ای انجام دهند که مشابه آن تا کنون در هیچ کجا دیده نشده است.

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد