about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

انتشار شده در تاریخ

توسعه نسل جدید داروهای هوشمند

پژوهشگران دانشگاه MIT در حال توسعه نسل جدیدی از داروها هستند که از طریق بلوتوث با جهان بیرون ارتباط برقرار کرده، دارو را آزاد می‌کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «digitaltrends»؛ بیش از یک صد سال است که تجربه‌ی مصرف دارو و قرص برای درمان بیماری‌ها ثابت مانده است؛ اما به نظر می‌رسد این شرایط به زودی تغییر می‌کند. پژوهشگران دانشگاه MIT، شرکت دراپر (Draper) و بیمارستان بریگهام و زنان (Brigham and Women’s Hospital)، به تازگی کپسول تازه‌ای را با استفاده از چاپگرهای 3 بعدی تولید کردند که به فناوری بلوتوث مجهز است.

کپسول یاد شده پس از بلعیده شدن توسط بیمار، شروع به ارسال و دریافت اطلاعات از دنیای بیرون می‌کند. همچنین می‌توان آن را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که با توجه به علائم و در بازه‌های زمانی مشخص، دارو را در بدن مصرف‌کننده رها سازد.

پژوهشگران نسل جدید کپسول‌های خود را روی خوک امتحان کردند. این محصول، ظاهری مشابه با «Y» داشته و از طریق بلوتوث با دمای بدن خوک ارتباط برقرار می‌کند تا لحظه‌ی آزادسازی دارو را تشخیص دهد.

جیووانی تراورسو (Giovanni Traverso)، دانشمند مهمان دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه MIT گفت:

ما از اين محصول، به عنوان بستری کاربردی برای درمان سیار یاد می‌کنیم.

تراورسو برای توضيح بهتر شیوه استفاده از نوآوری ایجادشده، 2 مثال مختلف را بیان کرد. در اولین سناریو به مدت چند هفته دمای بدن فرد، اندازه‌گیری می‌شود تا با توجه به آن دارو را آزاد کند. در مثال دوم نیز به کمک ویژگی یاد شده، بیمارانی که در خطر عفونت قرار دارند و سیستم ایمنی آن‌ها به شدت ضعیف شده است، تحت نظر قرار می‌گیرند.

پژوهشگران قصد دارند قابلیت‌های کپسول یاد شده را گسترش داده، علاوه بر دمای بدن، دیگر مشخصه‌های حیاتی را مانند ضربان قلب نیز اندازه‌گیری کنند.

اين دانشمند اشاره کرد كه با آزمایش بالینی کپسول یادشده روی انسان، چندین سال فاصله وجود دارد. این گروه قصد دارد فناوری خود را در 3 تا 5 سال آینده برای استفاده‌ی انسان آماده کند.

طرح بالا، مزایای مختلفی ارائه می‌دهد. برای مثال، افراد سالمند، دیگر داروی خود را فراموش نخواهند كرد و نظارت بهتری نیز روی شرایط بیمار انجام می‌شود. البته در مقابل، باید مسائل امنیت سایبری آن نیز درنظر گرفته شود.

با چنین کپسولی که توانایی ارتباط برقرار کردن با دنیای خارج دارد و برای تبادل داده از بلوتوث و احتمالاً تلفن هوشمند استفاده می‌کند، داده‌ها در بستر اینترنت منتشر می‌شود. تأمین امنیت این ابزار اینترنت اشیا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا در صورت وقوع یک حمله‌ی سایبری به آن، امکان تغییر علائم وجود دارد و این مسئله زندگی بیماران را با خطر مواجه می‌کند.

تازه ترین ها
هوش
1404/02/16 - 08:27- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی در آزمون درک تعاملات اجتماعی مردود شد!

مطالعه جدیدی در دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌دهد که هوش مصنوعی امروزی در درک و پیش بینی تعاملات اجتماعی در موقعیت‌های مختلف کاملا ناتوان است.

آموزش
1404/02/16 - 08:19- هوش مصنوعي

آموزش هوش مصنوعی به برنامه درسی مدارس امارات اضافه شد

امارات متحده عربی در ادامه رویکرد راهبردی خود برای توسعه فناوری‌های نوین، از سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ آموزش رسمی هوش مصنوعی را به برنامه درسی مدارس دولتی اضافه می‌کند. این برنامه آموزشی، تمامی پایه‌ها از مهدکودک تا کلاس دوازدهم را پوشش خواهد داد.

اسکایپ
1404/02/16 - 08:15- سایرفناوری ها

اسکایپ از امروز تعطیل می‌شود

مایکروسافت به طور رسمی اسکایپ را امروز مصادف با پنج ماه می ۲۰۲۵ میلادی تعطیل می کند.