توسعه حسگرهای بیولوژیکی برای میدان نبرد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نیروی زمینی آمریکا بهتازگی از جزئیات پروژهی خود پیرامون توسعه حسگرهای بیولوژیکی برای نبردهای آینده رونمایی کرد.
با توجه به گزارش منتشر شده از سوی آزمایشگاه تحقیقاتی فرماندهی توسعه قابلیتهای مبارزاتی نیروی زمینی، پژوهشگران در حال حاضر روی ساخت گیرندهای بر پایه پپتید (peptide) کار میکنند که امکان ادغام آن با حسگرهای بیولوژیکی پوشیدنی وجود دارد. پپتید نوعی پلیمر کوچک است که از به هم پیوستن اسیدهای آمینه با ترتیبی مشخص به وجود میآید.
در گزارش مذکور آمده است، در محیطهای عملیاتی آینده نیروی زمینی باید سازگاری بیشتر و بهینهتری با پیرامون خود داشته باشد. تحقیق و توسعه حسگرهای بیولوژیکی امکان گرفتن بازخورد در زمان واقعی را فراهم میکند. به کمک این ابزارها میتوان روی سلامتی و عملکرد سربازان و همچنین تهدیدات بیولوژیکی نظارت کرد.
در حسگرهای یاد شده از گیرندههایی بر پایه ثبتکننده کاتالیز پروتئین (Protein Catalyzed Capture)، بهره گرفته میشود. این ویژگی سرعت تشخیص را نسبت به زمانی که از نانولولههای کربنی استفاده میشود، 3 برابر افزایش خواهد داد. همچنین از اتصال پروتئین به اجزای دستگاه جلوگیری میکند.
در نمونههای فعلی تغییر مقاومت الکتریکی نانولولههای کربنی در زمان تماس با پروتئینها، باعث تشخیص تهدیدات پیرامون کاربر میشد.
حسگرهای بیولوژیکی جدید در زیرپوست کارگذاشته شده و به منظور شناسایی یک مولکول یا سیگنال خاص به کار گرفته میشوند. این فناوری در زمینههای دفاع از آب و غذا، حفاظت شخصی، محافظت جمعی و نظارت روی سلامت سربازان کاربرد دارد.
گیرندههای جدید در حسگرهای مدار یکپارچه فوتونی مبتنی بر سیلیکون ادغام خواهند شد و از قابلیتهای شناسایی و دقت بسیار بالایی برخوردار هستند.
گیرنده پپتیدی، به واسطه کاهش شکاف موجود در حوزه سازگاری، تولید و پایداری نیازهای مربوط به جایگزینی پادتنها را برآورده میکنند. همچنین امکان کارگزاری آنها در سامانههای مختلف با هدف نظارت روی سلامت سربازان وجود دارد.

