توافق کشورهای G20؛ پرهیز از جاسوسی سایبری
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ در اجلاس G20 مقامات کشورهایی مانند چین، آلمان، روسیه، آمریکا و فرانسه شرکت کردند. رهبران کشورهای شرکتکننده در این اجلاس به توافق رسیدند که هیچ کشوری نباید جاسوسیهای سایبری با هدف اقتصادی را رهبری یا حمایت کند.
البته این توافق بههیچوجه الزامآور نبوده و از هیچگونه ضمانت اجرایی برخوردار نیست، ولی برخی متخصصین سایبری مانند جیمز لوئیس (James Lewis)، معتقدند: «صحبتها بیتأثیر نیستند [هرچند الزامی نباشند.] افراد با این توافق متعهد میشوند اقدام به جاسوسی سایبری نکنند.» وی افزود اگر کسی به این توافق عمل نکند، با تحریمهای اقتصادی مواجه میشود.
از این رو کلام وی میتواند اشاره به چین داشته باشد؛ زیرا برخی مقامات آمریکا معتقدند بعد از توافق با آمریکا و حملهی مجدد چین به شرکتهای آمریکایی، این کشور مستحق تحریمهای اقتصادی است.
مقامات شرکتکننده در این اجلاس بر ایجاد قوانین بینالمللی در فضای سایبر نیز تأکید کردند. برخی تحلیل گران خاطرنشان ساختند ایجاد این قوانین برای جلوگیری از حملات عمدی به سامانههای غیرنظامی در جریان یک درگیری نظامی است.
همچنین کریستوفر پینتر (Christopher Painter)، هماهنگکنندهی امور سایبری وزارت خارجهی آمریکا، گفت: «توافق کشورهای شرکتکننده در اجلاس G20 بسیار مهم است و میتواند نقش برجستهای در ایجاد قواعد بینالمللی برای مسئولیت در فضای سایبری داشته باشد.» وی از ایجاد قواعدی در خصوص ثبات در فضای سایبر اظهار امیدواری کرد.