about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

تهدید امنیت کودکان در شبکه‌های اجتماعی

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ مرکز مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه‌ای با اعلام هشدار به دلیل بی‌احتیاطی خانواده‌ها در فضای مجازی، نکاتی را در مورد حفظ امنیت و حریم خصوصی کودکان در شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد.

ازآنجایی‌که ساده‌ترین و کارآمدترین راهکار برای مقابله با حملات امنیتی در شبکه‌های اجتماعی، آموزش افراد و افزایش آگاهی آن‌ها است، مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای (مرکز ماهر) در راستای آگاهی‌رسانی خانواده‌ها، در مورد خطر بی‌احتیاطی حضور کودکان در شبکه‌های اجتماعی و تهدید امنیت آن‌ها هشدار داده است.

در گزارش مرکز ماهر، با اشاره به نمونه‌های سرقت اطلاعات در فضای مجازی و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی، ۱۰ راهکار را برای محافظت از کودکان و حفظ حریم خصوصی آن‌ها پیشنهاد کرده است.

چگونه یک کاربر در فضای مجازی هدف حمله قرار می‌گیرد.

بررسی‌ها از نحوه حملات در فضای مجازی نشان می‌دهد که این حملات باهدف سرقت اطلاعات و اغلب با ارسال هرزنامه به هدف موردنظر، شکل می‌گیرد. به‌نحوی‌که ابتدا مهاجم طعمه خود را که معمولاً پیامی جعلی با ظاهری مشابه پیامک‌های یک‌نهاد معتبر است برای تعداد زیادی کاربر ارسال می‌کند.

در گام بعد مهاجم منتظر می‌ماند به امید اینکه افراد هدف حمله، فریب‌خورده و خود را در دام وی گرفتار کنند. این فریب می‌تواند با کلیک بر روی یک پیوند و یا ارسال مشخصات فردی، اتفاق بیافتد.

درروش دیگر، طعمه‌گذاری مهاجم با استفاده از ابزارهای فیزیکی مانند وسایلی چون لوح فشرده (سی دی) و یا فلش که حاوی بدافزار است، اتفاق می‌افتد و قربانی این وسایل را به رایانه‌های خود متصل کرده و با این کار، بدافزار مهاجم اجرا می‌شود. به‌این‌ترتیب دسترسی مهاجم به اطلاعات موجود بر روی این رایانه‌ها فراهم می‌شود.

از دیگر روش‌های مورد هدف قرار گرفتن کاربر این است که مهاجم افراد خاصی را باهدف کسب اطلاعات در مورد آن‌ها به دام می‌اندازد. به‌نحوی‌که مهاجم با بازگویی اطلاعاتی که از قربانی به دست آورده، اعتماد وی را جلب می‌کند و به وی این‌طور تلقین می‌کند که دارای اشتراکات زیادی با یکدیگر هستند.

درنهایت اعتماد جلب شده از قربانی سبب می‌شود تا وی اطلاعاتی که در اختیار افراد غیر، قرار نمی‌دهد را به‌سادگی در اختیار مهاجم بگذارد.

باوجود روش‌هایی که به‌راحتی می‌تواند به سرقت اطلاعات منجر شود، کودکان در شبکه‌های اجتماعی می‌توانند نخستین گروه آسیب‌پذیری باشند که به‌راحتی هدف حمله مهاجمان قرار می‌گیرند.

کودکان در شبکه‌های اجتماعی با چه روبرو هستند؟

مطالب غیراخلاقی و دارای بدآموزی: همواره این خطر وجود دارد که در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با مطالبی مواجه شویم که حاوی مضامین غیراخلاقی نظیر تفکرات ضد دینی، ترویج استفاده از مواد مخدر و محتوای مستهجن باشد.

در این میان باید مراقب بود تا کودکان که پیش از ورود به فضای مجازی در کانون سالم خانواده، رشد کرده‌اند و هنوز قدرت شناخت و تصمیم‌گیری درستی در مواجه با این مسائل ندارند، با این مطالب مواجه نشوند.

دوستی با افراد ناباب: در شبکه‌های اجتماعی افراد از هر طیف اعم از خوب و بد، حضور دارند. همان‌طور که والدین در زندگی روزمره، دوستان و اطرافیان کودکان خود را زیر نظر داشته و اجازه دوستی کودکان با افراد ناباب را نمی‌دهند در فضای مجازی نیز باید بر ارتباط کودک خود با دیگران نظارت داشته باشند.

والدین نباید اجازه دهند که افراد ناباب و غیرقابل‌اعتماد با کودکان آن‌ها دوست شده و تأثیر منفی بر اخلاق و رفتار و افکار آنان بگذارند.

سودجو یابی که به دنبال فریب کودکان هستند: کودکان پاک و معصوم هستند و ذهن بی‌آلایشی دارند، به همین خاطر از خطرات موجود در محیط اطراف خودآگاهی کمتری داشته و ممکن است ساده‌تر فریب بخورند.

ممکن است در گوشه و کنار فضای مجازی و در میان انبوه مطالب موجود در شبکه‌های اجتماعی، کسانی باانگیزه‌های سوء از این عوامل استفاده کرده و برای کودکان دام پهن کرده باشند.

افشای اطلاعات شخصی بدون توجه و آگاهی: کودکان توانایی کمتری در تشخیص و تمایز میزان شرایط عادی و شرایط خطرناک دارند. یکی از مهم‌ترین این شرایط زمانی است که در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، کاربران اطلاعات شخصی و خصوصی خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند.

کودکان ممکن است از روی سادگی و کودکی، فریب‌خورده و اطلاعات شخصی را در اختیار دیگران بگذارند. اطلاعاتی که هم حریم خصوصی خود آنان و هم امنیت خانواده را به خطر می‌اندازد.

۱۰ راهکار برای آنکه از کودکانتان محافظت کنید

۱. مراقب باشید کودکان کم سن بدون نظارت از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنند.

۲. تنظیمات امنیت و حریم خصوصی دستگاه‌های قابل اتصال و همراه را به‌طور مرتب بررسی کنید.

۳. تنظیمات حریم خصوصی حساب‌های کاربری را به‌صورت مداوم بررسی کنید.

۴. از نرم‌افزارهای فیلترینگ و مانیتورینگ استفاده کنید.

۵. برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی و دستگاه‌های متصل، قانون بگذارید.

۶. سعی کنید عادت‌های کودکان و نوجوانان خود را بشناسید.

۷. الگوی مناسبی برای کودکانتان باشید.

۸. سعی کنید در مورد فناوری‌های جدید به‌روز باشید.

۹. مراقب تصاویر و مطالبی که کودکانتان در شبکه‌های اجتماعی ارسال می‌کنند باشید.

۱۰. اتصال به اینترنت برای کودکان در اتاق خصوصی ممنوع!

 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.