تمایل GCHQ به جاسوسی سایبری
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ متخصص انگلیسی و استاد دانشگاه کمبریج، راس اندرسون (Ross Anderson) باور دارد، با جداسازی فعالیتهای «ستاد ارتباطات دولت انگلیس» (GCHQ) به دو بخش جداگانه حمله و دفاع سایبری؛ بخش دفاعی راحتتر میتواند با شرکتهای دولتی و خصوصی همکاری کند و در نتیجه عملیات خود را راحتتر انجام خواهد داد.
اندرسون با اشاره به قابلاعتماد نبودن دولت انگلیس، گفت: "مشکل اینجا است که دولت انگلیس چندین بار ثابت کرده، قابلاعتماد نیست. اسناد منتشرشده توسط اسنودن نشان میدهد، دولت انگلیس به جای محافظت از اطلاعات، تمایل به سو استفاده از آنها دارد. اگر شما یک آسیبپذیری در سیستمعامل ویندوز پیدا کنید، به مایکروسافت گزارش میدهید و از اطلاعات 60 میلیون انگلیسی محافظت میکنید، یا در این مورد سکوت کرده و با استفاده از آن آسیبپذیری، از یک میلیارد چینی، یک میلیارد هندی و 100 میلیون روسی جاسوسی میکنید؟ این اقدامات از دیدگاه جیسیاچکیو هیچ مشکلی ندارد."
اندرسون ضمن اشاره به اینکه، اکثر بودجه تزریقشده به بخش دفاع سایبری در سالهای اخیر، برای حملات سایبری استفاده شده است، گفت: "از 600 میلیون پوند بودجه تصویبشده برای امنیت سایبری، 5 تا 10 میلیون پوند آن به پلیس انگلیس داده شد. نیمی از آن به جیسیاچکیو داده شد و بقیه بودجه نیز به وزارت دفاع اختصاص یافت. این تقسیم بودجه با هدف برقراری امنیت سایبری نیست."
به گفته اندرسون، دولت آلمان بخشهای دفاع و حمله سایبری را از یکدیگر جدا کرده است و این روش برای انگلیس نیز مناسب است.
اندرسون در ادامه گفت: "صحبتهای دولت انگلیس در مورد راهبرد امنیت سایبری خود، بیشتر یک ژست سیاسی است. جیسیاچکیو تا جایی که میتواند به هک و سرقت اطلاعات ادامه خواهد داد و این کار، کشورهای دنیا را آزار میدهد."
اندرسون با اشاره به حادثه هک بزرگترین شرکت مخابراتی بلژیک توسط جیسیاچکیو، گفت: "هک بلگاکام (Belgacom)، به منظور شنود فعالیتهای مجلس اتحادیه اروپا، کار احمقانهای بود و قطعاً عواقبی به دنبال خواهد داشت." بلگاکام بزرگترین شرکت مخابراتی بلژیک است.