about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

دولت استرالیا در تلاش است تا با ایجاد یک فرهنگ‌نامه سایبری، تعامل قوی‌تری با بخش عمومی و رسانه‌ها در جهت بحث در مورد موضوعات سایبری ایجاد کند.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ آلاستیر مک گیبون (Alastair MacGibbon)، مشاور ویژه نخست‌وزیر استرالیا در امور امنیت سایبری، در این رابطه گفت: «زبان، موضوع بسیار مهمی است. ما می‌دانیم که بین دنیای غیر بر خط و دنیای برخط، تفاوتی وجود ندارد. در چنین موقعیتی، بهتر است ما از واژه‌های مشخص و معینی برای تعریف کردن و توضیح دادن موضوعات در این فضا استفاده کنیم. چرا از کلماتی استفاده می‌کنیم که سایر ملت‌ها نتوانند در موضوعات سایبری شرکت کنند، درحالی‌که همه ما، خواسته و ناخواسته بخشی از آن هستیم.»

استرالیا، در تلاش است تا دستورالعمل ویژه‌ای را به‌عنوان فرهنگ‌نامه امنیت سایبری، تدوین کند و آن را به‌عنوان یک سند رسمی به کشورهای هم‌پیمان معرفی نماید. به ادعای مک گیبون، این اقدام در جهت ارائه تعریفی درست از واژه‌ها و اصطلاحات سایبری است تا عموم مردم، با تهدید بزرگی که با آن مواجه هستند، آشنا شده و بتوانند در آن مشارکت داشته باشند. یکی از کلمات پربازدید و موردبحث در این زمینه، حملات سایبری است.

مشاور ویژه نخست‌وزیر استرالیا در این رابطه معتقد است: «این واژه، معنی خاصی برای دولت و معنی ویژه‌ای برای عموم مردم دارد. اما ما نیاز داریم مطمئن شویم که واژه‌هایی که ما می‌شنویم، معنی یکسانی برای همه ما دارد.»
هم‌اکنون، پیش‌نویس این سند در دست تهیه است و مقامات دولتی تلاش می‌کنند هر چه سریع‌تر، آن را به اتمام برسانند.

مک گیبون در این رابطه مدعی است: «حمله سایبری، یک واژه رایج است که برای توصیف یک فعالیت مخرب عمومی، باهدف آسیب زدن به شبکه کامپیوتری یا رایانه، مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ اما هنوز تعاریف مشخصی وجود دارد که در توصیف این واژه مورداستفاده قرار می‌گیرد. حملات سایبری، به طیفی از رخدادها گفته می‌شود که از فعالیت‌های بی‌ضرر تا محدوده‌ای از اعمال مجرمانه و مخرب را در برمی‌گیرد. استفاده از واژه‌ای واحد برای توصیف این حجم گسترده از فعالیت‌ها، از ارزش این واژه کم می‌کند و همین موضوع، یک تهدید را به وجود می‌آورد.»

در بخش دیگری از صحبت‌های وی در این رابطه آمده است: «از طرف دیگر، این موضوع، سبب می‌شود تا نوعی سردرگمی به وجود بیاید. در یک نمونه، دولت در جلساتی که در مورد آمار حملات سایبری برگزار شد، به ارائه توضیحاتی در این رابطه پرداخت. در این جلسات، در کمتر از چند دقیقه، حملات سایبری اختلال سرویس توزیع‌شده، هم یک عملیات هکری معرفی شد و هم یک عملیات غیر هکری. در سوی دیگر، این موضوع یک حمله معرفی شد و در سوی دیگر، تعبیر حمله در مورد آن صورت نگرفت. همه این تفاوت‌ها، به دلیل تفاوت در سخنران‌ها و نوع برداشت آن‌ها از حملات سایبری بود و این موضوع، بر داشتن تعبیری واحد از این مسئله، تأکید می‌کند.»
علاوه بر واژه حمله سایبری، واژه‌های مختلف دیگری نظیر تروریسم سایبری، نبرد سایبری، جنگ سایبری، تسلیحات سایبری و دفاع فعال سایبری نیز جزو واژگانی هستند که در این سند، موردبحث قرارگرفته‌اند. به اعتقاد نگارندگان این سند، واژه‌ها و اصطلاحاتی نظیر جنگ سایبری و تروریسم سایبری، جزو واژه‌های دشواری هستند که در تعریف آن‌ها، چالش‌های متعددی وجود دارد.

در قسمتی از این سند که به تعریف تروریسم سایبری پرداخته، آمده است: «تروریسم سایبری، بیان‌کننده این توانایی برای تروریست‌ها است که آن‌ها می‌توانند عملیات پیچیده سایبری را که در فرهنگ عمومی، به ترور شناخته می‌شوند، انجام دهند، همانند انجام عملیات تخریب یک سد یا نیروگاه برق. گرچه تاکنون تروریست‌ها، چنین فعالیتی را از خود نشان نداده‌اند، اما واژه تروریسم سایبری، هم‌اکنون برای توصیف گروه‌های تروریستی و استفاده از اینترنت به‌عنوان یک ابزار تجاری به جهت تبلیغات منفی و پروپاگاندا استفاده می‌شود یا عملیات سطح پایین که حتی هیچ حسی از ترور را نیز القا نمی‌کند. استفاده از تعبیر تروریستی که از اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی برای اهداف مجرمانه خود استفاده می‌کند، بسیار دقیق‌تر و مناسب‌تر، نسبت به واژه پرمعنای تروریسم سایبری است و باید در استفاده از آن‌ها به‌جای یکدیگر، تغییر نظر داد.»

همچنین در بخش دیگری از این متن آمده است: «واژه تروریسم سایبری، خصوصاً در محتواهای بین‌المللی ایجاد مشکل می‌کند، چرا که برخی از سامانه‌های قانونی کشورهای مختلف، از به کار گرفتن شبکه‌های اجتماعی توسط مخالفین دولت، به‌عنوان تروریسم سایبری یاد می‌کنند و این افراد را تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهند. جنگ سایبری یا نبرد سایبری نیز، واژگانی هستند که اغلب برای توصیف فعالیت‌های سایبری بین کشورها، با محتوای جاسوسی، اختصاص می‌یابد و نمی‌توان از آن، به‌عنوان یک تعریف رایج برای موضوع جنگ استفاده کرد. باید از به کار بردن واژه جنگ سایبری برای رخدادهای معمولی و ساده سایبری تا زمانی که این رخدادها، وارد فاز بالای تنش نشده‌اند، خودداری کرد و به آن‌ها جنگ سایبری نگفت.»

کارشناسان استرالیایی مدعی هستند این سند، نمونه اولیه طرح موردنظر دولت است و این امیدواری وجود دارد که تا پایان سال، نسخه نهایی این سند بین‌المللی، تهیه‌شده و در دسترس قرار بگیرد.
در قسمت دیگری از این سند آمده است: «واژه‌ای که برای توصیف امنیت سایبر مورداستفاده قرار می‌گیرد، شامل موضوعات فناوری اطلاعات نیز می‌شود. واژه سایبر، هم به‌عنوان پیشوند مورداستفاده قرارگرفته و هم کاربرد صفت گونه دارد. سایبر به‌عنوان پیشوند، زمانی باید مورداستفاده قرار بگیرد که مفهوم تازه‌ای را ایجاد نماید و معنی بخصوصی داشته باشد (به‌عنوان‌مثال، فضای سایبر). از طرفی، زمانی می‌توان آن را به‌عنوان صفت به کار برد که یک اسم را محدود کرده یا آن را در چارچوب خاصی قرار دهد (به‌عنوان‌مثال، سیاست‌های سایبر).»
 

تازه ترین ها
آمریکا
1404/02/13 - 15:31- آمریکا

آمریکا به دنبال قطع نقش‌آفرینی صنعت جرایم سایبری جنوب‌شرق آسیا

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، گروه هوی‌وان مستقر در کامبوج را به‌عنوان یک نهاد دارای نگرانی اصلی در زمینه پول‌شویی معرفی کرده و پیشنهاد داده است که دسترسی این گروه به نظام مالی آمریکا قطع شود.

تحویل
1404/02/13 - 15:21- جرم سایبری

تحویل مظنون حملات باج‌افزاری نتفیلیم از اسپانیا به ایالات متحده

دادستان‌های فدرال روز پنج‌شنبه اعلام کردند که یک شهروند اوکراینی به اتهام استفاده از باج‌افزار نتفیلیم برای حمله به شرکت‌های بزرگ در ایالات متحده و سایر کشورها، به آمریکا تحویل داده شده است.

جریمه
1404/02/13 - 15:14- آمریکا

جریمه ۸.۴ میلیون دلاری برای پیمانکاران دفاعی آمریکا

دو شرکت پیمانکار دفاعی ایالات متحده، ریتیون و گروه نایت‌وینگ، موافقت کردند که برای حل‌وفصل اتهاماتی مبنی بر نقض مفاد قرارداد با وزارت دفاع، مبلغ ۸.۴ میلیون دلار به دولت پرداخت کنند.