about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

مقامات روسیه قصد دارند به‌صورت گسترده از نرم‌افزارها و تجهیزات بومی استفاده کنند. 

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ مقامات روسیه قصد دارند بخش‌های زیربنایی و اطلاعاتی حساس را ملزم کنند تا 1 ژانویه 2024 استفاده از نرم‌افزارهای روسی و تا 1 ژانویه 2025 استفاده از تجهیزات تولید داخل را در اولویت قرار دهند. 

پیش‌نویس فرمان اجرایی ریاست جمهوری این کشور که از سوی وزارت ارتباطات، توسعه دیجیتال و رسانه‌های جمعی روسیه تهیه‌شده است، در پورتال فدرال طرح‌های قانونی جهت مباحثه عمومی منتشرشده است. 

بر اساس متن پیش‌نویس، دولت فدراسیون روسیه مأموریت یافته است الزاماتی در مورد نرم‌افزارها و تجهیزات مورداستفاده در تأسیسات زیربنایی و اطلاعاتی حساس تصویب کند و روش انتقال به استفاده از نرم‌افزارها و تجهیزات بومی را تعیین کند. 

بخش‌های زیربنایی شامل نهادهای دولتی، مؤسسات، اشخاص حقوقی و کارآفرینان مستقلی است که از سامانه‌های اطلاعاتی در حوزه بازار مالی، بهداشت و درمان، علوم، حمل‌ونقل، ارتباطات، انرژی، دفاع، موشکی و فضایی، معدن، متالورژی و صنایع شیمیایی استفاده می‌کنند. 

شورای فدراسیون روسیه به دولت این کشور پیشنهاد کرده است شرکت‌ها و کورپوراسیون‌های دولتی را همچون نهادهای دولتی و بانک‌ها در بخش‌های زیربنایی و اطلاعاتی حساس دسته‌بندی کرده و از 1 ژانویه 2021 آن‌ها را به سمت استفاده از نرم‌افزارها و تجهیزات فناوری اطلاعات بومی سوق دهد.

شورای فدراسیون از دولت درخواست کرده است میزان بومی‌سازی محصولات را برای شرکت‌های دولتی و موارد منع کامل استفاده از  محصولات خارجی را نیز تعیین کند. 


وزارت صنعت و تجارت، وزارت ارتباطات و وزارت دادگستری اعلام کرده‌اند این طرح در حال بررسی بوده و در حال حاضر جایگزینی واردات در شرکت‌های دولتی انجام می‌شود، اما به‌صورت قانونی هنوز کنترل نمی‌شود. 

میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه در ماه ژوئیه 2020 از شرکت‌های دولتی خواسته بود تا 1 ژانویه 2021 برنامه‌های خود مبنی‌بر جایگزینی نرم‌افزارهای خارجی را ارائه دهند. 

میشوستین اعلام کرده بود دولت قصد دارد میزان استفاده از نرم‌افزارهای داخلی در شرکت‌های دولتی را 60 درصد افزایش دهد که در سال 2019 تقریباً 10 درصد بوده است. 

کارشناسان شرکت روس تلکام معتقدند در شرکت‌های دولتی و تأسیسات حساس اطلاعاتی جایگزینی واردات  همچنان انجام می‌شود. متخصصان روستک نیز اعلام کرده‌اند چندین سال است از نرم‌افزارهای روسی استفاده کرده و محصولات اختصاصی خود را طراحی می‌کنند. 

دِنیس مانتوروف، وزیر صنعت و تجارت فدراسیون روسیه اعلام کرده است تا سال 2024 سهم تجهیزات بومی را 20 درصد در حوزه‌های خودکار و در حوزه تجهیزات محاسباتی و ارتباطی 40 درصد افزایش خواهند داد. به گفته وی، یکی از اهداف اصلی استفاده گسترده از پردازنده‌های داخلی است و تا سال 2024 حداقل نیمی از محصولات کنسرسیوم‌ها می‌بایست مبتنی بر پردازنده‌های داخلی تولید شوند. 

الِکسِی ساپونوف، رئیس شورای نظارت کنسرسیوم «فناوری‌های مخابراتی» و معاون زیرساخت‌های فنی شرکت روس تلکام نیز اظهار داشت روس تلکام به‌عنوان یکی از فعالان بازار علاقه‌مند به توسعه تولیدات بومی محصولات رادیو الکترونیک و ارتباطات مخابراتی است.

به اعتقاد وی، این امر نیازمند فعالیت هماهنگ کلیه طرفین علاقه‌مند اعم از نهادهای دولتی، تولیدکنندگان، مراکز طراحی و مصرف‌کنندگان نهایی است. ضمن اینکه کلیه طرح‌های فدرال حوزه زیرساخت و فناوری اطلاعاتی که شرکت روس تلکام به آن می‌پردازد، بر اساس تجهیزات بومی اجرا می‌شوند که به اتصالات اینترنتی هزاران تأسیسات مهم اجتماعی و رفع نابرابری دیجیتال و سرشماری دیجیتال جمعیت سراسر روسیه نیز مربوط می‌شود.  

گولنارا خاسیانووا، مدیرکل کنسرسیوم «فناوری‌های مخابراتی» نیز بیان داشت از کل تجهیزات ارتباطی خریداری‌شده در روسیه به ارزش 413 میلیارد روبل در سال، تنها 9 درصد تولیدات روسیه بوده و چنین وابستگی به تولیدکنندگان خارجی در حوزه زیرساخت‌های فنی ریسک بزرگی است.

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد