about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

پژوهشگران کشور سنگاپور به منظور مقابله با تهدیدات امینت سایبری کوانتومی آینده، در حال توسعه کلید توزیع شده کوانتومی هستند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ گروهی از محققان و مهندسان دانشگاه ملی و مهندسی سنگاپور (NUS) به منظور تقویت ابزارهای رمزنگاری شبکه در حال کار روی فناوری رمزنگاری کوانتومی هستند. هدف از این کار مقابله با تهدیدات امنیتی در زمانی است که رایانش کوانتومی به صورت گسترده مورد استفاده قرار گیرد. محققان به همین منظور از فناوری «کلید توزیع شده کوانتومی-سنجش مستقل دستگاه» (MDI-QKD) بهره خواهند گرفت تا بتوانند در برابر تهدیداتی که به صورت روز افزون پیچیده‌تر می‌شوند یک دفاع سایبری قدرتمند ایجاد کنند.

پروژه بالا توسط برنامه مهندسی کوانتومی بنیاد تحقیقات ملی (National Research Foundation's Quantum Engineering Programme) پشتیبانی می‌شود. هدف این برنامه همکاری اعضای آن برای توسعه یک رمزنگاری کوانتومی پیشرفته در دسترسی برای به‌کارگیری در طیف گسترده‌ای از صنایع است که به ایجاد سطح جدیدی از رمزنگاری کوانتومی منعطف (quantum-resilient encryptors) منجر خواهد شد.

محققان شرح دادند:

ابزارهای رمزنگاری مذکور بسیار انعطاف‌پذیر و مقرون به صرفه هستند و امکان کارگذاری آن‌ها در زیرساخت‌های دیجیتالی موجود با کمترین میزان اختلال و تغییرات وجود دارد. این فناوری محدودیت‌های فعلی در بازار را کاهش می‌دهد. محصولاتی که به منظور برقراری ارتباطات نقطه‌به‌نقطه طراحی شده و انعطاف‌پذیر نیستند. این بستر طیف گسترده‌تری از کاربران را مورد پشتیبانی قرار داده و برنامه‌های خدمات مالی، سازمان‌های دولتی و بیمارستان‌ها می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

به علاوه استانداردهای امنیتی موجود مانند آن‌هایی که در دستگاه‌های خودپرداز به کار می‌روند، از فناوری کوانتومی پشتیبانی نمی‌کنند. این مسئله می‌توانند زمانی که محاسبات کوانتومی به صورت گسترده در دسترس قرار گیرد، تهدیدات امنیتی گسترده‌ای را به وجود آورد. کلیدهای رمزنگاری فعلی همچنان می‌توانند به خوبی از ارتباطات دیجیتالی محافظت کنند؛ اما گزارش‌هایی از نقض آن‌ها نیز وجود داشته و باید فناوری‌های جایگزین مورد بررسی قرار گیرند.

مقامات سازمان‌های سنگاپور شرح دادند، فناوری کلید توزیع شده، قوانین نظریه کوانتومی و ماهیت بسیار حساس سیگنال‌های آن باعث شده است تا بتوان کلیدها را به شکلی امن در یک شبکه نا ایمن ارسال کرد. به کمک این فناوری آن‌ها قادر هستند هرگونه اقدام برای شنود اطلاعات را کشف کرده و بلافاصله با آن مقابله کنند.

محققان اظهار کردند:

کلید مخفی با استفاده از دنباله‌ای از سیگنال‌های کوانتومی تک فوتونی منتقل می‌گردند. اگر این کلید مخفی ردیابی شود، سیگنال‌های کوانتومی مختلف خواهند شد و کلید بلااستفاده می‌گردد. این ویژگی امنیت ارتباطات دیجیتالی را افزایش می‌دهد؛ زیرا دیگر نمی‌توان داده‌ها را ردیابی یا شنود کرد.

رییس گروه سامانه‌های امنیت سایبری دانشگاه ملی و مهندسی توضیح داد:

چشم‌انداز تهدیدات به سرعت در حال دگرگونی هستند و ما باید خود را برای چالش‌های پس از دوران محاسبات کوانتومی آماده کنیم. با وجود این که فناوری کلید توزیع شده کوانتومی را می‌توان به منظور ایمن‌سازی ارتباطات دیجیتالی مورد استفاده قرار داد، امکان بهره‌مندی از آن در جلوگیری از حملات سایبری که در آینده به واسطه رایانه‌های کوانتومی انجام می‌گیرند، نیز وجود دارد.

بنیاد تحقیقات ملی هم‌اکنون به منظور توسعه تراشه‌های جدید بر پایه ابزارهای رمزنگاری کوانتومی با شرکت‌های فعال در زمینه نانو الکترونیک همکاری می‌کند.

منبع:

تازه ترین ها
استفاده
1404/02/14 - 08:08- هوش مصنوعي

استفاده از "هوش مصنوعی" در متن بیش از ۱۰۰ میلیون تصمیم قضایی

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: متن بیش از ۱۰۰ میلیون تصمیم قضایی را با استفاده از هوش مصنوعی گمنام کرده و در اختیار شرکت‌ها، جهت تولید مدل زبانی بزرگ قرار داده‌ایم.

برنامه‌نویسی
1404/02/14 - 08:02- هوش مصنوعي

برنامه‌نویسی سریع و دقیق با هوش مصنوعی

اپل با همکاری یک شرکت نوپا قصد دارد سکویی جدید راه‌اندازی کند که برنامه‌نویسی را با استفاده از هوش مصنوعی دقیق، ساده و سریع خواهد کرد.

گسترش
1404/02/14 - 07:54- هوش مصنوعي

گسترش همکاری‌ ایران و روسیه در حوزه هوش مصنوعی بررسی شد

دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه در حوزه علم و فناوری و معاون علمی رئیس‌جمهور ایران،در نشستی مشترک،همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه را با اولویت هدف‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و نتیجه‌گرا بررسی کردند.