about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

تقلید هوش مصنوعی از ادراک انسان‌ها

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ بخش تحقیقاتی آی. بی. ام 1 (IBM Research)، آغاز یک همکاری چندساله را با «بخش مغز و علوم شناختی ‌ام. آی. تی2» برای توسعه‌ی دید ماشینی (machine vision)، یکی از اصلی‌ترین زمینه‌های هوش مصنوعی را اعلام کرد. هدف از این همکاری ایجاد «ادراک برای ماشین‌های چندرسانه‌ای با الهام از مغز» (BM3C3) برای توسعه‌ سامانه‌ی محاسبات شناختی4 (cognitive computing) است. این سامانه با استفاده از شبیه‌سازی توانایی درک و فهم انسان، ادغام اطلاعات ورودی از منابع چندگانه‌ی صوتی و تصویری و ارسال جزئیات آن به رایانه‌ها فعالیت می‌کند. از این سامانه می‌توان در برنامه‌های رایانه‌ای صنایع مختلف مانند پزشکی، آموزش و پرورش و تفریحی استفاده کرد.
پژوهشگران تعدادی از چالش‌های موجود در پروژه‌ی ایجاد ادراک رایانه‌ای را شناسایی الگوها و روش‌های پیش‌بینی در زمینه‌ی دید ماشینی برشمردند و بیان کردند در حال حاضر یک سامانه نمی‌تواند به تنهایی وظایف محوله را انجام بدهد. به عنوان مثال زمانی که انسان‌ها یک ویدئوی کوتاه از  رخدادی واقعی را تماشا می‌کنند به راحتی می‌توانند موضوع را تشخیص داده و در مورد آن توضیحات واضحی را ارائه بدهند. همچنین آن‌ها به‌راحتی می‌توانند حوادث احتمالی که بعد از نمایش ویدئو اتفاق می‌افتد را پیش‌بینی بکنند؛ اما تمام این کارها برای سامانه‌های فعلی تقریباً غیرممکن است.
برای ایجاد نسل جدید مدل‌های دید ماشینی، گروه‌هایی شامل متخصصان مغز، علوم شناختی و علوم رایانه‌ای با یکدیگر همکاری می‌کنند. همچنین پژوهشگران ام. آی. تی با گروه توسعه‌دهنده‌ی هوش مصنوعی واتسون همکاری می‌کنند تا بتوانند قابلیت درک داده‌های صوتی و تصویری را بدون کمک گرفتن از انسان به هوش‌های مصنوعی اضافه کنند.
گورو باناوار (Guru Banavar)، معاون مدیر بخش تحقیقات آی. بی. ام و مدیر دانشمندان محاسبات شناختی گفت: «در دنیایی که میزان همکاری‌های مشترک بین انسان و ماشین‌ها رو به افزایش است، پیشرفت در زمینه‌ی دید ماشینی به ما کمک می‌کند تا زندگی سالم‌تری داشته باشیم. با همکاری مهندسان علوم رایانه و محققان مغز ما می‌توانیم مشکلات یاد شده را برطرف کرده و به یک پیشرو در صنعت هوش مصنوعی تبدیل شویم.»
سیستم‌های محاسبات شناختی در همکاری با متخصصان انسانی از یکدیگر یاد می‌گیرند. این موضوع کمک می‌کند تا آن‌ها بتوانند با وجود حجم بالای داده‌های بدون ساختار، تصمیمی بهتر و آگاهانه‌تر اتخاذ کنند. پژوهشگران بیان کردند برای دستیابی به این موفقیت، باید تحقیقاتی در زمینه‌های یادگیری ماشینی، دید ماشینی، استدلال، روش‌های تصمیم‌گیری، توانایی درک علوم خاص، داده‌های قابل‌اعتماد و زیرساخت محاسباتی کارآمد صورت گیرد.
لازم به ذکر است که شرکت آی. بی. ام در حال حاضر با بیش از 250 دانشگاه در زمینه‌ی محاسبات شناختی همکاری می‌کند. آی. بی. ام در این همکاری به دانشجویان اجازه‌ی می‌دهد از طریق یک فضای ابری، به واتسون دسترسی پیدا کنند.
با وجود این هیچ تضمینی وجود ندارد که دو موسسه‌ی مذکور بتوانند چالش‌های پیش رو را برطرف کنند. در حال حاضر شرکت‌ها و سازمان‌های بسیاری مانند فیس‌بوک، گوگل و دارپا در حال تحقیق برای ایجاد فناوری‌های مشابه هستند. از این فناوری علاوه بر زمینه‌های پزشکی، آموزش و پرورش و تفریحی، می‌توان در زمینه‌های امنیتی سایبری و مقابله با تهدیدات فضای مجازی نیز استفاده کرد.

______________________________

1- تحقیقات آی. بی. ام، بخشی تحقیق و توسعه‌ی آی. بی. ام است که با داشتن 12 آزمایشگاه در 6 کشور، به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان تحقیقاتی شناخته می‌شود.
2- Department of Brain & Cognitive Sciences at MIT
3- Brain-inspired Multimedia Machine Comprehension’s
4- محاسبات شناختی، شاخه‌ای از علوم هوش مصنوعی در زمینه‌ی پردازش سیگنال است. از این فناوری در الگوریتم‌های یادگیری ماشینی، پردازش زبان طبیعی، دید ماشینی، ارتباط بین انسان و ربات و چندین زمینه‌ی دیگر استفاده می‌شود.

 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.