about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

جاویدنیا تأکید کرد؛ که تمامی VPN های موجود در بازار ایران غیرقانونی هستند و در زمان آغاز به کار رسمی VPN قانونی، مقابله با آن‌ها به‌صورت جدی‌تری دنبال خواهد شد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور درباره VPN‌ قانونی اطلاعات جدید‌ی ارائه داد. او اعلام کرده که طراحی فنی VPN قانونی بر عهده وزارت ارتباطات است و هنوز وضعیت نامشخصی دارد، اما پیش‌نویس مسائل قانونی اعطای این VPNها در قوه قضاییه طراحی‌شده و بخش عمده آن در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه (کارگروه فیلترینگ) به تصویب رسیده است.

«جواد جاویدنیا» گفت که سازوکار اپراتور رسمی VPN که قرار است به‌زودی توسط وزارت ارتباطات معرفی شود و مراحل فنی و شیوه قیمت‌گذاری آن به دادستانی مربوط نیست. او تأکید کرده آن‌ها مسائل قانونی کار را پیش برده‌اند و منتظر اقدامات وزارت ارتباطات هستند.

اما چه کسانی VPN قانونی را دریافت خواهند کرد؟ جاویدنیا اعلام کرده که رسته‌های شغلی خاص، تشکیلات قضایی و امنیتی، دانشجویان، اساتید دانشگاه، پزشکان و خبرنگاران و افرادی که بنا به اقتضائات شغلی و تحصیلی نیازمند دسترسی به سایت‌های فیلتر شده هستند جزو افرادی هستند که این VPNها را دریافت خواهند کرد: «هر یک از این افراد نیز از مراجع رسمی خود باید مجوز بگیرند، مثلاً خبرنگاران از وزارت ارشاد.»

 

به گفته جاویدنیا نرخ‌گذاری روی این سرویس نیز توسط رگولاتوری صورت خواهد گرفت و تأکید شده که نحوه قیمت‌گذاری باید منطقی باشد و مبلغ گزافی نباشد. او تأکید کرده که ضوابط قانونی این VPNها تمام‌شده و مراحل و طراحی فنی آن مانده که وزارت ارتباطات باید «با حضور منظم‌تر در جلسات» این وضعیت را سریع‌تر ساماندهی کنند.

به گفته جاویدنیا فروشندگان VPN غیرقانونی از این طریق درآمدهای کلان و نامشروعی دارند و حریم خصوصی مردم را نیز به خطر می‌اندازند؛ به عقیده او، استفاده از VPN‌قانونی می‌تواند این مشکلات را از بین ببرد: «تمامی VPN های موجود در بازار ایران غیرقانونی هستند و در زمان آغاز به کار رسمی VPNقانونی مقابله با آن‌ها به‌صورت جدی‌تری دنبال خواهد شد.»

جاوید نیا با اشاره به این موضوع که برخی سایت‌ها به خاطر تحریم‌ها در دسترس نیستند و برخی دیگر توسط مراجع ذی‌صلاح فیلتر شده‌اند، می‌گوید: «باید نیازهای قانونی افراد به سایت‌های تحریم شده نیز فراهم شود تا تقاضای VPN در داخل کشور کاهش پیدا کند. اگر نیازهای مردم داخل کشور برای دسترسی به سایت‌های تحریمی از سوی وزارت ارتباطات فراهم شود، طیف محدودی نیاز به دسترسی به سایتهای واقعاً فیلتر شده پیدا خواهند کرد که می‌توانند از بستر ارائه VPN قانونی استفاده کنند.»

او به نکته مهمی که در مصوبه مرکز ملی فضای مجازی پیش‌بینی‌شده، اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما در کشور دودسته سایت و خدمات اینترنتی داریم که دسترسی به آن‌ها مسدود است. برخی از سوی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و برخی به‌واسطه تحریم مسدود شده‌اند. برای این‌که بتوانیم بستر VPN قانونی را با مدیریت بهتری پیش ببریم وزارت ارتباطات باید طبق مصوبه دسترسی لازم به سایت‌ها و خدمات تحریم شده را برای افرادی که نیازمند آن هستند ایجاد کند.»

سرپرست معاونت فضای مجازی در دادستانی کل کشور باور دارد مسئله اعتماد به VPNهای قانونی مانند مسئله اعتماد مردم به پیام‌رسان‌های بومی در ابتدای امر دچار چالش‌هایی خواهد بود و باید برای این موضوع توسط نهادهای مختلف فرهنگ‌سازی صورت بگیرد: «اغلب این اتفاقات مربوط به عملیات روانی است که از خارج و متأسفانه بعضاً داخل کشور هدایت می‌شود. دستگاه‌های مختلف باید در حوزه فرهنگ‌سازی این طرح همکاری داشته باشند. همان‌گونه که مردم به تلفن ثابت و همراه داخلی اطمینان دارند، با ارائه درست VPN قانونی مردم درمی‌یابند که بستر فعالیت سالمی برای خودشان و خانواده و فرزندانشان فراهم‌شده است.»

جاویدنیا معتقد است مافیای VPN که وزیر ارتباطات نیز چندی پیش در صحن علنی مجلس درباره آن سخن گفت، هم‌اکنون هم قابل فروپاشی است و می‌توان با استفاده از امکانات فنی که در اختیار وزارت ارتباطات است،‌ این مافیا را شناسایی و مسدود کرد: «در بخش‌های قضایی هم قانون صریحی برای برخورد قضایی با فروشندگان VPN غیرقانونی نداریم و سعی‌مان بر این است که با استدلال‌هایی روند برخورد قضایی را تقویت کنیم. اما راهکار جدی آن ورود مجلس و قانون‌گذاری صریح در این خصوص است.»

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد