about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

انتشار شده در تاریخ

ترکش حملات الکترونیک به بدنه جی پی اس خورد

ملوان‌های آمریکای از وجود سلاح‌های الکترونیکی خبر دادند که موجب اختلال در عملکرد جی‌پی‌اس ها می‌شود.

 

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ آیا گذشته را به یاد دارید که کشتی‌های آمریکا درگیر جنگ با دیگر کشتی‌ها بودند؟
آیا حمله موشک‌های کروز آمریکا به سوریه را به یاد دارید که بیش از نیمی از موشک‌ها نتوانستند اهداف خود را پیدا کنند و منهدم شدند؟
این امکان هنوز هم وجود دارد که اتفاقاتی از این قبیل، رخ دهد. در مقاله زیر به بررسی سرقت اطلاعات «GPS» و قابلیت‌های جنگ سایبری می‌پردازیم. این مقاله که خانم «P» نوشته‌ است به بررسی حملات الکترونیکی و اختلالات جی‌پی‌اس می‌پردازد، ضمناً وی علاقه‌ای به فاش شدن نامش ندارد.
درباره حملات سایبری که علیه کشتی‌ها صورت گرفته، از طریق سلاح‌های سایبری انجام‌شده و موجب فریب جی‌پی‌اس کشتی‌ها شده است و گفته می‌شد این سلاح‌های سایبری در اختیار روسیه بوده است.
گزارش‌های رسیده از دریای سیاه حاکی از آن است که برخی مشکلات در سیستم ناوبری ماهواره‌ای کشتی‌ها، خبر از تجهیزات سرقت اطلاعات جی‌پی‌اس می‌دهد. این سیستم‌ها متعلق به روسیه است که در آن بازه زمانی از سوی روسیه در حال آزمایش بوده است.
گزارش مشکلات ناوبری ماهواره‌ای در دریای سیاه نشان می‌دهد که روسیه ممکن است آزمایش یک سیستم جدید را برای سرقت اطلاعات GPS، به دست آورده باشد.
این موضوع یک نکته بسیار مهم در بر دارد و آن افزایش توان جنگ الکترونیک در بسیاری از کشورها است.
توانایی جنگ الکترونیک ممکن است موجب سرکشی برخی کشورها شود که این نکته بسیار اهمیت دارد.
یکی از مدیران دریانوردی آمریکا در گزارشی اظهار نمود که وقتی در یکی از بندرهای روسیه به نام «Novorossiysk» حضور داشتیم جی‌پی‌اس کشتی‌مان با مشکل روبه‌رو شد و نشان ‌داد که در فرودگاه «Gelendzhik» قرار داریم. نکته حائز اهمیت اینجاست که فرودگاه مذکور 32 کیلومتر با مکان فعلی‌مان فاصله داشت. مشکل یا اشتباه سیستم جی‌پی‌اس غیرقابل‌اغماض و چشم‌پوشی است زیرا 32 کیلومتر تفاوت در محل واقعی و محل نشان داده‌شده اشتباه کوچکی نیست.
پس از چک کردن تجهیزات و اطمینان از درستی آن‌ها کاپیتان با نزدیک‌ترین کشتی تماس برقرار کرد. نکته حائز اهمیت اینجا بود که آن کشتی هم سیگنال‌های جی‌پی‌اس اشتباه دریافت می‌کرد و سیستم جهت‌یابی آن‌ها هم مکان فرودگاه را نشان می‌داد. با بررسی‌های صورت گرفته دریافتیم که در آن بازه زمانی حدالقل 20 کشتی دیگر با مشکل مشابه دست‌به‌گریبان بودند.
درحالی‌که این حادثه به‌صورت رسمی توسط مقامات تأیید نشده است اما این اولین باری است که شاهد گزارش‌هایی درباره اشتباه تجهیزات مسیریابی یا جی‌پی‌اس دریافت می‌نماییم. از دیرباز هشدارهایی نسبت به‌احتمال حمله سایبری و عملکرد نادرست جی‌پی‌اس داده‌شده است اما تابه‌حال این موضوع در واقعیت دیده نشده بود.

تا به امروز بزرگ‌ترین نگرانی برای جی‌پی‌اس اختلال در پوشش سیگنال ماهواره‌ای بود که گفته می‌شد به‌وسیله برخی اختلالات (نویز) سیگنال‌ها مختل می‌شود و اگر این نویزها زیاد باشند موجب می‌شوند تا سیگنال‌های ارسالی از سمت زمین نامفهوم بوده، درنتیجه گیرنده ماهواره دچار سردرگمی شود.
یکی از روسای سابق مراکز سلطنتی انگلیس اظهار نمود که این تراکم داده‌ها زمینه را برای سرقت اطلاعات جی‌پی‌اس هموار می‌کند.
دانشگاه تگزاس (University of Texas) درباره آینده جی‎پی‎س ها و اطلاعات جعلی آن‌ها هشدار داده و انگشت اتهام را به سمت روسیه نشانه رفته‌ است.
یکی از اساتید این دانشگاه به نام (Humphreys) معتقد است، مشکلاتی که برای جی‌پی‌اس ها رخ می‌دهد از طرف روسیه طرح‌ریزی‌شده و شکل جدیدی از جنگ الکترونیک است. سال گذشته شاهد مشکلات گسترده در جی‌پی‌اس های روسیه بودیم در آن موقع کلاه‌برداران سایبری با ایجاد اختلال در امواج جی‌پی‌اس عملکرد بسیاری از نرم‌افزارها را مختل کردند. این مشکل زمانی به اوج رسید که بازی پوکمون‌گو (Pokemon Go) بین مردم روسیه محبوبیت یافت که در گزارشی در همان روزها اعلام شد که شخصی در زمان بازی در مرکز کرملین (Kremlin) حضورداشته است؛ اما جی‌پی‌اس اشتباهاً موقعیت مکانی وی را در فرودگاه ونوکوا (Vnukovo) نمایش می‌داد به‌عبارتی‌دیگر 32 کیلومتر تفاوت با مکان اصلی شخص وجود داشت.
این قضایا به‌احتمال‌زیاد پیش‌زمینه دفاعی دارد. بسیاری از بمباران‌های ناتو که به‌وسیله موشک‌های هدایت‌شونده و هواپیماهای بدون سرنشین انجام می‌شود از زیرساخت‌های جی‌پی‌اس استفاده می‌کنند که با اختلال در این سامانه‌ها و سرقت اطلاعات، عملکرد این تسلیحات نظامی غیرممکن خواهد بود.
برخی کارشناسان جغرافیا پس از بررسی‌هایی که انجام دادند نگرانی‌هایی را مطرح کردند. آن‌ها اعلام کردند که بیم آن دارند که قدرت این سامانه‌های اختلال‌گر افزایش پیدا کند.
درحالی‌که بسیاری از افراد، تئوری‌های جنگ سایبری را نادیده می‌گیرند اما  به‌هیچ‌وجه نمی‌توان سرقت اطلاعات جی‌پی‌اس و اختلالات موجود در آن را نادیده گرفت.
 

تازه ترین ها
افزایش
1404/02/16 - 17:55- آمریکا

افزایش حملات سایبری علیه آمریکا

بر اساس گزارشی جدید از شرکت امنیت سایبری ترلیکس، حملات سایبری علیه ایالات متحده در اوایل سال ۲۰۲۵ جهش چشمگیری داشته‌اند.

سوءاستفاده
1404/02/16 - 17:44- جرم سایبری

سوءاستفاده از ترس‌های تعرفه‌ای آمریکا

شرکت امنیت سایبری پروف پوینت که در زمینه تحلیل حملات تخصص دارد، هشدار داده که یکی از پرحجم‌ترین حملات ثبت‌شده در پایگاه داده‌ی تهدیدات آن‌ها، مربوط به کیت فیشینگی به نام CoGUI است.

استفاده
1404/02/16 - 17:05- هوش مصنوعي

استفاده از هوش مصنوعی در روند دادرسی کیفری

وزارت دادگستری بریتانیا، هوش مصنوعی را برای رونوشت‌های رسمی از روند دادرسی کیفری بررسی می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.