about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

محققان حفره‌ای امنیتی در تراشه‌ی مدیاتک به‌کاررفته در بیش از یک‌سوم گوشی‌های اندرویدی دنیا کشف کرده‌اند که به برنامه‌ها اجازه‌ی استراق‌سمع می‌داد؛ البته این آسیب‌پذیری اکنون برطرف شده است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، حفره‌ی امنیتی پیداشده در تراشه‌ی صوتی مدیاتک می‌توانست برای گوش‌دادن به مکالمات خصوصی کاربران اندرویدی استفاده شود. تراشه‌ی صوتی مذکور تراشه‌ی پردازش صوتی مدیاتک است که در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی شیائومی، اوپو، ریلمی و ویوو به‌کار رفته است. این باگ امنیتی در‌صورت رفع‌نشدن، می‌توانست ابزاری برای استفاده‌ی هکرها و استراق‌سمع کاربران فراهم کند.

به‌گزارش digitaltrends، مرکز تحقیقاتی چک پوینت (CPR) با مهندسی معکوس تراشه‌ی صوتی مدیاتک، حفره‌ای را کشف کرد که ممکن بود برای نصب اپلیکیشن‌های مخرب استفاده شود و صدای عبوری از تراشه را ره‌گیری و ضبط و در سرور مهاجم آپلود کند.

این مرکز تحقیقاتی چندین هفته پیش یافته‌های خود از تراشه‌ی مدنظر را برای مدیاتک و شیائومی فاش و مدیاتک نیز چهار آسیب‌پذیری شناسایی‌شده را اصلاح کرد.

جزئیات مربوط به اولین مورد آسیب‌پذیری را می‌توان در خبرنامه‌ی امنیتی اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) مدیاتک مشاهده کرد و اطلاعات مربوط به چهارمین مورد آسیب‌پذیری نیز در دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) در این خبرنامه منتشر خواهد شد.

در همین زمینه، اسلاوا مک‌آویو، محقق امنیتی مرکز تحقیقاتی چک پوینت، در بیانیه‌ای اعلام کرد:

با‌توجه‌‌به اینکه امروزه تراشه‌های مدیاتک محبوب‌ترین تراشه‌های صوتی برای گوشی‌ها در سراسر جهان شناخته می‌شوند، امکان استفاده‌ی ابزاری هکرها از آن‌ها وجود دارد. ما حین تحقیقات خود زنجیره‌ای از آسیب‌پذیری‌ها را در این تراشه‌ها کشف کردیم که به‌طور بالقوه می‌توانست از‌طریق اپلیکیشنی اندرویدی به پردازنده‌‌ی صوتی تراشه‌ی مدیاتک دسترسی ایجاد کند.

خوشبختانه محققان این حفره‌ی امنیتی را قبل از سوءاستفاده‌ی هکرها کشف و آسیب‌پذیری موجود را رفع کرده‌اند.

مک‌آویو نگرانی‌هایی بابت احتمال سوء‌استفاده‌ی سازندگان دستگاه نیز مطرح کرد؛ اما این مرکز تحقیقاتی مدرکی دال بر چنین سوء‌استفاده‌ای پیدا نکرده است.

تایگر شو،‌ مدیر امنیت محصول مدیاتک، اعلام کرده است که مدرکی مبنی‌بر سوء‌استفاده از این آسیب‌پذیری یافت نشده و همه‌ی اقدامات امنیتی لازم برای رفع این حفره‌ی امنیتی انجام شده است.

این اقدامات و وصله‌های امنیتی برای رفع این دست از آسیب‌پذیری‌ها اغلب ازطریق سیستم‌عامل اندروید و گوگل‌ پلی دراختیار کاربران قرار می‌گیرند؛ پس به‌روز‌رسانی‌های امنیتی برنامه‌ها از منابع مطمئن می‌تواند کاربران را از این آسیب‌پذیری‌ها در امان نگه دارد.

منبع:

تازه ترین ها
ادعای
1404/02/14 - 10:10- جرم سایبری

ادعای حمله هکرهای روسی به وب‌سایت‌های هلند

کارشناسان ادعا کردند که یک گروه هکری طرفدار روسیه در حمله‌ای هماهنگ بیش از ۵۰ وب‌سایت هلندی را هدف قرار داد.

قطع
1404/02/14 - 09:45- سایرفناوری ها

قطع شبکه‌های 2G/3G در اراضی اشغالی تا پایان سال 2025

رژیم صهیونیستی در نظر دارد یک میلیون تلفن همراه دارای شبکه 2G/3G را تا پایان سال جاری قطع کند.

فریب
1404/02/14 - 08:55- هوش مصنوعي

فریب شیرین هوش مصنوعی/ کشاورز: ChatGPT گاهی فقط خوب جواب می‌دهد، نه جواب درست

در گفت‌وگو با حمیدرضا کشاورز، مهندس یادگیری ماشین، به بررسی مفاهیم مختلف هوش مصنوعی و کاربردهای آن در زندگی روزمره و به‌ویژه به خطرات و چالش‌های استفاده از مدل‌هایی مانند ChatGPT در زمینه‌های تخصصی مانند مشاوره پزشکی و روان‌شناسی پرداختیم.