about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

تحلیل کوتاه/ دسترسی به اینترنت؛ حق بشری؟

دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی بعد از اینکه حق آزادی بیان و تبادل اطلاعات را موضوع حقوق بشر عنوان کردند، این مسئله پیش می‌آید که آیا، امنیت سایبری و امنیت آنلاین نیز جزو حقوق بشر محسوب می‌شود؟ سازمان ملل، نیز از دولت‌ها خواسته است تا موجب عدم دسترسی شهروندان به اینترنت نشوند؛ زیرا این مورد جزو حق آزادی بیان محسوب می‌شود. وینتون کرف که به‌عنوان پدر اینترنت شناخته می‌شود نیز می‌گوید، صرف فناوری، یک حق محسوب نمی‌شود ولی وسیله‌ای که بتوان از این فناوری استفاده کرد، یک حق بشری است. بسیاری از کشورها مانند اسپانیا، فرانسه، فنلاند، کاستاریکا، استونی و یونان، حق دسترسی به اینترنت را به شیوه‌های گوناگون حق مشروع شهروندان می‌دانند؛ اما آیا صرفاً دسترسی به اینترنت کافی است؟
ابتدا باید ببینیم آیا از لحاظ حقوق بین‌الملل، قوانینی که برای حقوق بشر در نظر گرفته شده است، درباره امنیت سایبری نیز صدق می‌کند. در ماده 19، اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل، آمده است که حفاظت از آزادی بیان، ارتباطات و دسترسی به اطلاعات حق همه افراد است. همین‌طور در ماده 3 که اظهار می‌کند: «همه‌کس حق زندگی دارد، حق آزادی و امنیت.» اگر به سال 2011، برگردیم، مشاهده می‌کنیم گروه حقوق بشر سازمان ملل نیز از مشروعیت حق آنلاین افراد خبر داد. در حقیقت حفظ حق حریم خصوصی افراد، تنها به دنیای حقیقی منحصر نشده و شامل فضای مجازی نیز می‌شود؛ زیرا « حق امنیت» اطلاق دارد و شامل هر نوع امنیت چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی می‌شود.
اما از آنجا که دسترسی به اینترنت، آسیب‌هایی را نیز در پی دارد، قطعاً با در نظر گرفتن سایر حقوق بشری مانند حق امنیت، می‌توان چنین نتیجه گرفت که استفاده از اینترنت، تنها برای اجرای حقوق افراد کافی نیست. بلکه آنچه مطلوب و مشروع است، حق دسترسی به اینترنت امن است؛ یعنی اینترنتی که در آن، افراد با آزادی، نظرات خود را اشاعه می‌دهند، اینترنتی که افراد، از تهدیدات سایبری در امان هستند. سال گذشته، بنیاد مرزهای الکترونیک، (Electronic Frontier Foundation)، اعلام کرد شرکت‌های فناوری باید امنیت سامانه‌ها را در برابر هکرها و به نفع کاربران افزایش دهند.
به نظر می‌رسد در این حق بشری، اگر سانسوری برای حفظ امنیت آنلاین و حفظ حریم خصوصی شهروندان، صورت بگیرد، مخالف آزادی بیان و حقوق مشروعشان نیست. بلکه لازمه تأمین امنیت سایبری شهروندان، است. حتی کشورهای بزرگی مانند آمریکا نیز سانسور را به‌عنوان کاری که جلوی ترویج خشونت را می‌گیرد، انجام می‌دهند. مایکل راجرز، فرمانده سایبری ارتش آمریکا و سازمان امنیت ملی، در نشستی در شورای آتلانتیک در سال 2016، اعلام کرد که برای جلوگیری از ترویج مطالب و عقاید داعش، این کشور دست به سانسور می‌زند.

 

تازه ترین ها
هشدار
1404/02/15 - 14:30- هوش مصنوعي

هشدار بانک مرکزی نیوزیلند درمورد افزایش تأثیر هوش مصنوعی

بانک مرکزی نیوزیلند نسبت به تأثیر افزایش هوش مصنوعی بر ثبات مالی هشدار داد.

تقویت
1404/02/15 - 13:02- آسیا

تقویت دفاع سایبری در تایلند

تایلند با تکمیل مرحله دوم برنامه آموزشی ملی با تجهیز 100 هزار نیروی کار امنیتی، دفاع سایبری خود را تقویت کرد.

حمله
1404/02/15 - 12:22- اروپا

حمله سایبری علیه نیمی از شرکت‌های بلژیک

طبق گزارش سالانه امنیت سایبری، تقریباً نیمی از شرکت‌های منطقه فلاندر در بلژیک سال گذشته مورد حمله سایبری قرار گرفتند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.