about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

دولت کانادا روز گذشته در خبری مهم اعلام کرد که استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید شده توسط دو شرکت هواوی و ZTE را در خاک این کشور ممنوع خواهد کرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ دولت کانادا روز گذشته در خبری مهم اعلام کرد که استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید شده توسط دو شرکت هواوی و ZTE را در خاک این کشور ممنوع خواهد کرد. به این ترتیب کانادا نیز از امروز به جمع کشورهای تحریم کننده هواوی و ZTE اضافه شد تا کار برای این دو شرکت بازهم سخت‌تر از گذشته شود.

از حدود سه سال پیش و در پی انتشار گزارشی در خصوص مشکلات امنیتی و جاسوسی قطعات و تجهیزات مخابراتی شرکت‌هایی مانند هواوی و ZTE در آمریکا، این شرکت‌ها با وضعیتی بسیار دشوار برای یافتن محلی جهت عرضه محصولات خود روبرو شده‌اند.

پس از آن کشورهای بسیاری دست به تحریم هواوی زدند که در رأس آنها، آمریکا فروش هر محصولی که از فناوری‌های ثبت شده در آمریکا استفاده کند را به هواوی، ممنوع کرد. در پی این تصمیم، هواوی که روزگاری سودای رسیدن به جایگاه بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان را در سر می‌پروراند و خود را به دومین تولیدکننده بزرگ این حوزه در جهان تبدیل کرده بود، با سقوطی بزرگ، حالا هیچ جایگاهی بین 10 شرکت بزرگ تولیدکننده گوشی در دنیا ندارد و تصمیم گرفته تا مسیر ادامه حیات خود را در حوزه‌های دیگر دنبال کند.

اما همانطور که در ابتدای این مطلب عنوان شد، دولت کانادا ساعاتی پیش به تمامی اپراتورهای تلفن همراه فعال در کشور خود اعلام کرد که از این پس اجازه استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید شده توسط دو شرکت هواوی و ZTE را در شبکه‌های 5G نخواهند داشت. کانادا از ماه‌ها پیش اعلام کرده بود که قصد دارد استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید شده توسط شرکت های چینی را در خاک کشور خود ممنوع اعلام کند.

کانادا تنها عضو آژانس اطلاعاتی Five Eyes است که تاکنون تحریم‌های جدی علیه تجهیزات مخابراتی هواوی وضع نکرده بود. کشورهایی نظیر بریتانیا، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا در حال حاضر استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید شده توسط این دو شرکت را ممنوع اعلام کرده‌اند.

تصمیم دولت کانادا، این کشور را هم به جمع حامیان اطلاعاتی خود اضافه‌ می‌کند. باید توجه داشت که کانادا با این تصمیم ریسک تیرگی هر چه بیشتر روابط دیپلماتیک خود با کشور چین را به جان خریده است.

آژانس اطلاعاتی Five Eyes در زمان جنگ سرد با شرکت کشورهایی نظیر بریتانیا، آمریکا، نیوزیلند، استرالیا و کانادا شکل گرفت تا آن‌ها بتوانند با به اشتراک گذاری اسناد و اطلاعات محرمانه با یکدیگر کشور شوروی را بهتر زیر نظر داشته باشند. اکنون به نظر می‌رسد که این گروه در مورد فعالیت‌های دو شرکت هواوی و ZTE نیز با یکدیگر به توافقاتی رسیده‌اند.

وزیر صنایع کشور کانادا روز گذشته ضمن اعلام این موضوع گفت: «ما اعلام می‌کنیم که استفاده از محصولات و سرویس‌های دو شرکت هواوی و ZTE در سیستم‌های مخابراتی کشور کانادا ممنوع است. اپراتورها و شرکت‌هایی که در حال حاضر این تجهیزات را نصب کرده‌اند باید استفاده از آن‌ها را متوقف و آن‌ها را از سیستم خود حدف کنند».

به این ترتیب به نظر می‌رسد تجهیزات مخابراتی هواوی و ZTE که در سال‌های گذشته در خطوط مخابراتی کشور کانادا استفاده شده است نیز باید کنار گذاشته شوند. مسلماً این تغییرات هزینه‌های قابل توجه‌ای برای اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی فعال در این کشور خواهد داشت. کانادا اعلام کرده است که دولت این کشور به اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی خود هیچگونه جبران خسارتی را پرداخت نخواهد کرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی در کانادا در سال‌های اخیر چیزی نزدیک به 546 میلیون دلار برای خرید تجهیزات مختلف از دو شرکت هواوی و ZTE هزینه کرده‌اند. عموم این تجهیزات به منظور استفاده در شبکه‌های 4G و LTE خریداری شده است.
وزیر صنایع کانادا همچنین اعلام کرد که این تصمیم پس از «یک بررسی کامل از آژانس‌های امنیتی ما و همچنین مشورت با نزدیک‌ترین متحدان این کشور گرفته شده است». وی همچنین اعلام کرده است که ممنوعیت استفاده از تجهیزات تولید شده توسط دو شرکت هواوی و ZTE سبب می‌شود که ریسک‌های موجود کاهش پیدا کند و امنیت مردم بهتر از گذشته باشد.

کانادا در سال‌های اخیر از سوی متحدان خود به ویژه آمریکا فشار فراوانی برای ممنوعیت استفاده از تجهیزات این دو شرکت متحمل شده بود. به نظر می‌رسد پس از تاخیر چند ساله بالاخره کانادا پذیرفته است در پاسخ به تنش‌های سیاسی خود با کشور چین به استفاده از تجهیزات مخابراتی دو شرکت هواوی و ZTE پایان دهد.

تازه ترین ها
آمریکا
1404/02/13 - 15:31- آمریکا

آمریکا به دنبال قطع نقش‌آفرینی صنعت جرایم سایبری جنوب‌شرق آسیا

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، گروه هوی‌وان مستقر در کامبوج را به‌عنوان یک نهاد دارای نگرانی اصلی در زمینه پول‌شویی معرفی کرده و پیشنهاد داده است که دسترسی این گروه به نظام مالی آمریکا قطع شود.

تحویل
1404/02/13 - 15:21- جرم سایبری

تحویل مظنون حملات باج‌افزاری نتفیلیم از اسپانیا به ایالات متحده

دادستان‌های فدرال روز پنج‌شنبه اعلام کردند که یک شهروند اوکراینی به اتهام استفاده از باج‌افزار نتفیلیم برای حمله به شرکت‌های بزرگ در ایالات متحده و سایر کشورها، به آمریکا تحویل داده شده است.

جریمه
1404/02/13 - 15:14- آمریکا

جریمه ۸.۴ میلیون دلاری برای پیمانکاران دفاعی آمریکا

دو شرکت پیمانکار دفاعی ایالات متحده، ریتیون و گروه نایت‌وینگ، موافقت کردند که برای حل‌وفصل اتهاماتی مبنی بر نقض مفاد قرارداد با وزارت دفاع، مبلغ ۸.۴ میلیون دلار به دولت پرداخت کنند.