about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

تجهیز زیردریایی های آمریکا به سلاح لیزری

نیروی دریایی آمریکا قصد دارد زیردریایی‌های اتمی این کشور را به سلاح لیزری مجهز کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ با توجه به گزارش‌های منتشر شده به نظر می‌رسد آمریکا قصد دارد زیردریایی‌های هسته‌ای خود را به سلاح‌های لیزری مجهز کند.

از سلاح‌های لیزری معمولاً به عنوان ابزاری برای هدایت موشک‌ها، هدف قرار دادن پهپادها و تجهیزات دشمن یا از کار انداختن و ایجاد اختلال در حسگرهای موشک‌های شلیک شده بهره گرفته می‌شود. در حال حاضر آمریکا روی توسعه سلاح‌های لیزری قدرتمندی با توان بیش از 200 کیلووات کار می‌کند و به نمونه‌های واقعی 100 کیلوواتی دست پیدا کرده است؛ اما این سلاح‌ها انرژی بسیار بالایی نیاز دارند.

در حالی که لیزرها به خوبی در بیرون از آب کار کرده و با سرعت نور حرکت می‌کنند؛ در زیر آب دچار شکست شده و از سرعتشان کاسته می‌شود و کاربردی ندارند. همچنین درست به مانند نور، لیزر نمی‌تواند در آب فاصله زیادی را طی کند. به خصوص در اعماق زیاد و تاریک‌تر، این مسئله تشدید می‌شود.

بنابراین سؤالی مطرح می‌شود که چرا نیروی دریایی آمریکا قصد دارد این سلاح‌ها را به زیردریایی‌های خود اضافه کند؟ در گزارش مذکور آمده است، به احتمال زیاد این سامانه‌های لیزری به حسگر «فوتونیک ماست» (photonics mast) –که عملکردی مشابه پریسکوپ دارد- متصل می‌شود. در نتیجه هنگام استفاده با وجود قرار داشتن زیردریایی در زیر آب، حسگر به سطح آب هدایت شده و آماده استفاده می‌گردد. این مسئله نشان می‌دهد سلاح لیزری مذکور عملکردی مشابه نمونه‌های روی سطح زمین داشته و زیردریایی برای بهره‌مندی از آن باید به سطح آب نزدیک شود.

دیگر چالش سلاح لیزری یاد شده، میزان انرژی موردنیاز آن است. به همین دلیل این احتمال وجود دارد نیروی دریایی آمریکا تنها زیردریایی‌های اتمی کلاس ویرجینیا را به آن مجهز کند.

سیدهارث کوشال (Sidharth Kaushal)، پژوهشگر بخش قدرت دریا (Sea Power) در «موسسه خدماتی سلطنتی متحده انگلیس» (RUSU) گفت:

یکی از مشکلات اصلی لیزرهای توان بالا (Hels)، نیاز آن‌ها به میزان زیادی انرژی است. اگر کسی آن‌ها را در زیردریایی‌های هسته‌ای قرار دهد، انرژی موردنیاز برای عملیاتی کردن آن را در کنار دیگر تجهیزات به دست خواهد آورد.

کوشال همچنین اشاره کرد، در حال حاضر تحقیقاتی در رابطه با نحوه اتصال سلاح لیزری به موتور اتمی زیردریایی‌ها در حال انجام است که تا انتهای 2020 به پایان می‌رسد.

زیردریایی کلاس ویرجینیای که با نام مستعار «SSN-774-class» نیز شناخته می‌شود، جدیدترین زیردریایی نظامی نیروی دریایی آمریکا به حساب آمده و هم‌اکنون در حال استفاده است. این زیردریایی به فناوری‌های مختلفی مجهز شده و به منظور جمع‌آوری اطلاعات، حمله و دفاع به کار گرفته می‌شود.

نیروی دریایی آمریکا در رابطه با نوع استفاده از سلاح‌های لیزری یاد شده توضیحی ارائه نداد؛ اما عده‌ای از کارشناسان معتقدند این سلاح برای انجام حملات در فواصل کوتاه یا مقابله با هواپیماهای دشمن به کار گرفته می‌شود. همچنین به نظر می‌رسد توسعه سلاح‌های لیزری و تجهیز زیردریایی‌ها به وسیله آن به چندین سال زمان نیاز دارد.

منبع:

تازه ترین ها
گوگل
1404/02/13 - 07:57- سایرفناوری ها

گوگل پلی نیمی از اپلیکیشن‌ های خود را از دست داده است

تطبق تحلیل شرکت Appfigures، گوگل پلی از ابتدای سال گذشته تاکنون 1.8 میلیون اپلیکیشن‌ را از دست داده است.

کمک
1404/02/13 - 07:55- سایرفناوری ها

کمک حقوقی مرکز ملی فضای مجازی به دستگاه‌ها برای تکمیل سند راهبردی

معاون حقوقی مرکز ملی فضای مجازی گفت: مهم‌ترین مسئله در اجرای اسناد راهبردی، ضمانت اجرایی آنهاست؛ به همین دلیل این ضمانت در سه ساحت پیش‌بینی شده است.

تحول‌آفرینی
1404/02/13 - 07:50- هوش مصنوعي

تحول‌آفرینی هوش مصنوعی نیازمند سیاست‌گذاری هوشمندانه است

دیبر سابق شورای عالی فضای مجازی با اشاره به پیامدهای گسترده فناوری‌های نوین بر ساختارهای اجتماعی، بر لزوم سرمایه‌گذاری کلان، تقویت زیرساخت‌های داده‌ای و ایجاد نهاد راهبردی برای حکمرانی هوش مصنوعی تأکید کرد .