about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

تجزیه و ارتقای فرماندهی سایبری آمریکا

 

به گزارش واحد بین‌الملل سایبربان؛ اخبار منتشرشده حاکی از تصمیم کنگره آمریکا برای تغییراتی در ساختار فرماندهی در بالاترین سطوح خود است. طبق این رأی کنگره، قرار است مرکز فرماندهی سایبری آمریکا، از حوزه مرکز فرماندهی استراتژیک خارج و تبدیل به مرکز مستقل و راهبردی جداگانه‌ای شود. این خبر به این معنی است که جایگاه فرماندهی سایبری ارتقای چشمگیری خواهد یافت.
طبق مصوبه نهایی دفاع ملی که از هر دو مجلس سنا و کنگره رأی موافق کسب نموده است، وزیر دفاع اجازه خواهد داشت تا یک مرکز یکپارچه فرماندهی برای عملیات سایبری نیروهای آمریکایی تشکیل دهد. در حال حاضر مرکز فرماندهی سایبری، یک واحد جز زیر نظر فرماندهی استراتژیک است که حوزه وسیعی از هدایت توانمندی‌های هسته‌ای تا برنامه‌های فضایی و سایبری را تحت نفوذ خود دارد.
مکنزی ایگلن (Mackenzie Eaglen)، استاد مقیم مرکز تحقیقات عملیاتی- امنیتی مریلین در موسسه تحقیقات آمریکا 1 می‌گوید که در عمل، تصمیم اخیر به معنی حوزه نفوذ و تصمیم‌گیری بسیار وسیع‌تر در برنامه‌ریزی، بودجه، مسئولیت، افراد و سیاست‌گذاری‌هاست. همچنین این ارتقای ساختاری به معنای تبدیل سایبر به یک مأموریت حیاتی و با اولویت بالای وزارت دفاع است. اثرات کوتاه‌مدت تصمیم فوق ناچیز خواهد بود، درحالی‌که اثرات بلندمدت بسیار چشمگیر است؛ به‌عنوان نمونه، امکان برنامه‌ریزی نیروها در عملیات دفاعی و هجومی و طراحی مفهومی برای مقابله با مسائل حوزه سایبری از دسترسی‌های جدید فرمانده خواهد بود.
بااین‌حال، پاول روزنویگ (Paul Rosenzweig)، معاون پیشین وزارت امنیت داخلی میگوید، این تغییرات بیشتر سمبولیک است تا واقعی، زیرا پیش‌ازاین نیز فرمانده مرکز فرماندهی استراتژیک، تمام اختیارات سایبری خود را به فرمانده سایبری واگذار کرده بود و درواقع فرماندهی سایبری، تاکنون نیز مستقل عمل می‌کرده است، ولی با چند امضای بیشتر. به ادعای روزنویگ، این ارتقای مقام در واقع کاهش جایگاه و اهمیت سایبر است زیرا سایبر را از مرکز فرماندهی استراتژیک خارج می‌کند و به امری معمولی و غیراستراتژیک در وزارت دفاع، مانند هواپیماها و تانک‌ها، تبدیل می‌کند. البته طبق این تغییر، از این به بعد فرمانده سایبری یک صندلی دور میز وزارت دفاع خواهد داشت و خواهد توانست پول و نفرات و تصمیمات بیشتری دریافت کند.
قضیه هنگامی پیچیده می‌شود که بدانیم طبق این مصوبه، مرکز عملیات سایبری، هرچند با ارتقای جایگاه همراه خواهد بود، اما همچنان نخواهد توانست از سازمان مادر خود، آژانس ملی امنیت NSA، جدا شود. مصوبه از جدا شدن فرمانده این دو ارگان تا زمانی که وزارت دفاع این امر را خطری برای عملکرد و اثربخشی خود نبیند جلوگیری می‌کند. طبق شرایط ذکرشده در مصوبه کنگره، برای جدا شدن این دو مقام، وزیر دفاع و فرمانده مشترک باید اطمینان حاصل کنند هرکدام از دو ارگان، دارای امکانات، نفرات، زیرساخت‌ها، فرماندهی و کنترل و تمامی موارد دیگر موردنیاز برای عملکرد مستقل و مؤثر خود را دارا هستند. این اتفاق باید تا سال 2018 رخ دهد.
وزیر دفاع و مدیر ملی اطلاعات، از حامیان طرح بوده و به‌طور مرتب به رییس‌جمهور پیشنهادش را داده‌اند؛ اما سناتور جان مک‌کین (John McCain)، مدیر کمیسیون نظامی کنگره، از مخالفان سرسخت جداسازی است و میگوید: «اگر تصمیم ناپخته‌ای برای جدا کردن NSA و مرکز فرماندهی سایبری گرفته شود، من با تائید هر فردی که توسط رییس‌جمهور برای احراز فرماندهی NSA انتخاب شود، مخالفت خواهم کرد، مگر اینکه همان فرد به فرماندهی سایبری نیز انتخاب شود.»
دریادار مایکل راجرز، فرمانده حال حاضر هر دو نهاد، گفته هرچند الآن موقع مناسبی برای جداسازی نیست، این امر در آینده غیرقابل‌اجتناب خواهد بود. او اضافه کرد: «من بارها به‌طور عمومی گفته‌ام، اعتقاددارم در درازمدت بهتر است این دو نهاد مستقل از یکدیگر اما هم‌جهت باهم باشند. همزمان که قابلیت و ظرفیت فرماندهی سایبری گسترش می‌یابد، تقاضا از وقت، منابع و توانمندی‌های فرماندهی سایبری بالا می‌رود. به نظر من، شما نیاز است دو نفر به‌طور تمام‌وقت بر روی این مسائل متمرکز شوند؛ اما از طرفی شما نیاز دارید دو نفر دقیقاً باهم هماهنگ باشند.»
بسیاری از مقامات فعلی و سابق دولت، معتقدند اکنون وقت مناسبی برای تجزیه نیست، فرماندهی سایبری به‌شدت وابسته به منابع، نفرات و زیرساخت‌های NSA است؛ باوجوداینکه دو نهاد، کاملاً اهداف مجزایی دارند. NSA، مرکز جمع‌آوری اطلاعات و پشتیبانی عملیات است، درحالی‌که فرماندهی سایبری، یک مرکز جنگی و در حال نبرد است.

 

 

نتیجه‌گیری

 


باید مدنظر داشت، تصمیم نهایی در این زمینه توسط رییس‌جمهور آمریکا گرفته خواهد شد و کنگره تنها پیشنهاد می‌دهد. این دو نهاد مستقیم به رییس‌جمهور پیشنهاد می‌دهند پس طبق قوانین آمریکا تصمیم نهایی نیز توسط رییس‌جمهور گرفته خواهد شد. جالب‌توجه آنجاست که تا کمتر از 50 روز دیگر، یعنی روز 20 ژانویه 2017، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور جدید بر مسند قدرت آمریکا خواهد نشست. ترامپ اظهارات ضدونقیضی در رابطه با امور سایبری داشته است. او به دنبال «بمب سایبری»، «جنگ سایبری» و «سلاح سایبری» است. او دوست دارد آمریکا پاسخ هر حمله‌ای را دندان‌شکن بدهد.
جداسازی و ارتقای فرماندهی سایبری آمریکا، مستلزم هزینه‌های مادی، انسانی و سیاسی فراوانی برای دو برابر کردن بسیاری از منابع مشترک است و در ازای آن قابلیت انعطاف عملیات سایبری آمریکا به‌شدت افزایش خواهد یافت. حال باید منتظر ماند و دید مشاوران سایبری ترامپ او را به کدام سمت راهنمایی خواهند کرد.

 

_______________________________________________________________________________________________

1- Marilyn Ware Center for Security Studies at the American Enterprise Institute

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.