تأسیس فرماندهی جنگ سایبری در نیجریه
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ ارتش نیجریه، علاوه بر افتتاح فرماندهی جنگ سایبری برای مقابله با تروریسم، برنامهای جدید به منظور کمک به مردم در انتقال اطلاعات حساس به مقامات نظامی راهاندازی کرد. توکور بوراتائی (Tukur Buratai)، رئیس ستاد مشترک ارتش نیجریه وظیفه انتخاب رئیس فرماندهی جنگ سایبری را برعهده دارد. وظیفه این سازمان، حفاظت از اطلاعات و شبکهها در برابر حملات سایبری و تروریسم است.
بوراتائی گفت که مرکز عملیاتهای سایبری در مراکز نظامی در ابوجا (Abuja)، باعث تقویت حضور آنلاین ارتش در مبارزه با اخبار جعلی با هدف مقابله با روایتها و عملیاتهای سایبری میشود.
این مقام نیجریه ای اظهار داشت:
جنگ سایبری دامنه پنجم جنگی پس از دامنههای زمینی، دریایی، هوایی و فضایی محسوب میشود؛ بنابراین، بهترین زمان برای چنین جنگی اکنون است. ارتش باید حفاظت از دادهها و جنگ اطلاعاتی را برای جلوگیری از رادیکالیسم آنلاین و دیگر فعالیتهای تروریستی در اینترنت شروع کند.
وی با امضای کتاب میهمان در فرماندهی جنگ سایبری افزود:
ویژگیهای ذاتی فضای سایبری به راحتی برای جنگ اطلاعاتی از سوی عوامل مخرب به منظور تولید و انتشار اخبار جعلی مورد استفاده قرار میگیرند و سپس کاربران دادههای دستکاری شده را بصورت آنلاین منتشر میکنند. این کار برای ایجاد حقایق متفاوت، فریب، منحرف و گمراه کردن افکار عمومی انجام میشود. درنتیجه، شک و تردید میان مردم گسترش یافته و نظر آنها درمورد موضوع، یا مخاطب خاص هدف تغییر میکند.
رئیس ارتش نیجریه اعلام کرد:
عوامل مخرب در فضای سایبری قادر به استفاده از ابزارهای مختلفی هستند که به آنها اجازه نفوذ در افکار عمومی به کمک تبلیغات، یا عملیاتهای شبکه رایانهای را تا حدی میدهد که تصورش در عملیاتهای روانشناسی قدیمی غیرممکن بود. بیانیه فوق دقیقا نشان دهنده تهدید واقعی جنگ اطلاعاتی و نیاز به مبارزه با آن با دانش اطلاعاتی است.
این مقام نظامی، پرسنل فرماندهی جدید را – به عنوان اولین فرماندهی جنگ سایبری در آفریقا – موظف به تجهیز خود با تواناییهای قانونی دیجیتال برای رسیدگی به موارد سرقت هویت و واکنش سریع نسبت به حوادث کرد.
بوراتائی خاطرنشان کرد:
من شما را تشویق میکنم که به طور منظم وب تاریک و «darknet» را بررسی کنید و تحلیلهایی انجام دهید که شاید به ارتش نیجریه برای فعالیت بیشتر در قلمرو سایبری کمک کند. اخیرا ارتش با چندین مورد شکایت مبنی بر هدایت غیرحرفهای برخی پرسنل در این حوزه مواجه شده، اما تلاش خود را برای ایجاد راهی عمومی در ارائه شکایات و اطلاعات به طور مستقیم به مقامات مناسب و مربوط با حضور نفر سوم انجام داده است.
او ادامه داد:
راه، یک برنامه کاربردی است که به کاربران اجازه بازپخش اطلاعات بدون نام به مقامات را میدهد. شهروندان به کمک این برنامه میتوانند اطلاعات را به موقع برای ارتش ارسال کنند و درنتیجه واکنش سریع نسبت به حوادث تسهیل مییابد. علاوه بر این، جرایم علیه قانون اساسی از سوی کارکنان مستقیما به ارتش گزارش میشود، در حالی که این اشخاص در کنار اقدامات مربوط به شکایت، حضور دارند.
رئیس ارتش توضیح داد:
لینک مربوط به برنامه به صورت مستقیم در صفحه فیسبوک ارتش نیجریه برای دسترس عموم وجود دارد، در حالیکه این برنامه را میتوان از طریق وبسایت ما، یا به صورت آزاد از فروشگاههای مختلف نرمافزاری دانلود کرد.
بوراتائی گفت که کاربران میتوانند گزارش، یا فایلهای ضمیمه را برای کمک به مقامات نظامی در اجرای اقدامات ضروری ارسال کنند. به گفته وبگاه تخصصی «Legit.ng»، ابراهیم ماگو (Ibrahim Magu)، رئیس کمیسیون جرایم اقتصادی و مالی (EFCC) نیز پیشتر اعلام کرده بود که روند امنیت جهانی نشان میدهد که جنایات سایبری به عنوان آخرین شکل تروریسم و فساد روی تمام کشورها در قرن بیست و یکم تأثیر میگذارند.