تأسیس جزایر نیرو در هند برای مقابله با تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ راج کومار سینگ (Raj Kumar Singh)، وزیر نیروی هند گفت که در حال برنامهریزی برای ایجاد سیستمهای به اصطلاح جزایر نیرو در چندین شهر برای محافظت از زیرساختهای مهم در برابر حملات احتمالی روی شبکه برق است.
سینگ در گفتگو با نمایندگان مجلس در پارلمان اعلام کرد که شهرهایی از جمله بنگالورو، معروف به دره سیلیکون هند، و جامناگار، دارای 2 تا از بزرگترین پالایشگاههای نفت هند، از جمله شهرهایی هستند که از نظر سیستم جزیرهای ارزیابی میشوند. وی افزود که سیستمهای موجود در شهرهایی مانند دهلینو و بمبئی در حال بازسازی هستند.
این طرح در پی یک قطعی بزرگ برق در مرکز مالی هند در بمبئی در سال گذشته رخ داد که باعث خاموشی شهر و گمانهزنی در مورد حمله سایبری شد. سال گذشته، انحصار انرژی هستهای این کشور گزارش کرده بود که سیستمهای رایانهای در یکی از نیروگاههای تولیدی مورد حمله بدافزاری قرار گرفته است. شبکههای برق در سراسر جهان با افزایش دیجیتالی شدن، در برابر چنین حملاتی آسیبپذیر هستند.
سیستمهای جزیرهای ظرفیت تولید را دارند و میتوانند در صورت قطع شدن به طور خودکار از شبکه اصلی جدا شوند. سینگ در اظهارات کتبی خود گفت که برای سیستمهای جدید، ایالتها باید پیشنهادهایی را برای تنظیم ظرفیت تولید و ذخیرهسازی ارائه دهند.
به گفته کارشناسان، این راهبرد در برخی مناطق مورد سؤال قرار گرفت.
رِجی پیلای (Reji Pillai)، رئیس انجمن شبکه هوشمند هند، در مورد فناوریهای شبکه هوشمند به دولت و شرکتهای بزرگ توصیه کرد :
«جزیرهسازی کل شهرها یک ایده در قرن بیستم است. فضای بنگالورو برای راهاندازی نیروگاههای نسل جدید کجاست و بدون ظرفیت تولید کافی در منطقه جزیره، هدف از جزیرهسازی چیست؟»
در عوض، پیلای میکرو شبکههای هوشمند را برای جداسازی مناطق کوچکتر مانند مجتمعهای تجاری و صنعتی، مراکز خرید، فرودگاهها، واحدهای دفاعی، ایستگاههای راهآهن و بیمارستانها پیشنهاد کرد. این سیستم به شبکه اصلی متصل میشود و در صورت قطع شدن میتواند به طور خودکار جدا شود. وی خاطرنشان کرد که این میکرو شبکهها با ترکیبی از باتری و انرژی خورشیدی در پشت بام کار میکنند.