بیکاری در انتظار تحلیلگران اَبَر داده (بخش اول)
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ اَبَرداده به مجموعه دادههایی گفته میشود که پردازش آنها فراتر از توان نرمافزاری در یک زمان قابلقبول بوده و پردازش این دادهها تا حد زیادی به انسانها و نظارت آنها وابسته است.
محققان دانشگاه امآیتی میخواهند وابستگی پردازش ابر داده از انسانها را تا حد زیادی از بین ببرند. به همین منظور نوعی سامانهی هوش مصنوعی با نام سامانه علمی داده1 ایجاد کردند. برای آزمایش این سامانه 3 دوره رقابت با شرکت 906 گروه و این هوش مصنوعی برگزار شد. سامانه علمی داده موفق شد 615 گروه از 906 گروه مذکور را شکست دهد و با سرعت بیشتری ابر دادهها را پردازش کند. این رقابت برای پیشبینی الگوها در دادههای ناآشنا بود.
در 2 مسابقه از 3 مسابقهی برگزار شده این سامانه موفق شد با احتمال 94 و 96 درصد پیشبینی درستی انجام داده و در رقابت پیروز شود. در مسابقهی سوم این میزان کاهش داشته و به 87 درصد رسید. نکتهی قابلتوجه این است که گروههای انسانی برای یافتن الگوریتم چندین ماه تلاش میکردند؛ اما سامانه علمی داده این کار را بین 2 تا 12 ساعت انجام میداد.
مکس کانتر (Max Kanter)، دانشجویی که مسئولیت تحقیق پروژهی سامانه علمی داده برعهده داشته است، گفت: «ما به سامانهی عملی داده به عنوان یک وسیله برای تکمیل و کمک به وظیفهی انسانها نگاه میکنیم. دادههای بسیاری وجود دارند که هیچ کاری انجام نداده و پردازش نمیشوند؛ بنابراین ممکن است ما بتوانیم با استفاده از این روش شروع به پیش روی کنیم.»
کیلان وِراماچانِنی (Kalyan Veeramachaneni)، دانشمند محقق در آزمایشگاه علوم رایانه وهوش مصنوعی امآیتی و استاد راهنمای این پروژه، اعتقاد دارد میتوان از الگوریتمهای یادگیری ماشین برای حل مشکل پردازش ابر دادهها استفاده کرد. به عنوان مثال میتوان میزان برق تولیدی از مزرعه توربینهای بادی را تعیین کرده یا احتمال خطر ترک دورههای تحصیلی آنلاین توسط دانش آموزان را پیشبینی کرد.
_____________________________
1) Data Science Machine