about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

بسته خبری 29 تا 31 فروردین

 

 

 

امنیت سایبر

هوش مصنوعی MIT برای مقابله با حملات سایبری

 

آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم رایانه‌ای دانشگاه «ام‌آی‌تی» با همکاری شرکت امنیتی پترن‌اکس (PatternEx) یک سامانه هوش مصنوعی برای مقابله با حملات سایبری طراحی کرده‌اند که نرخ خطای آن پنج برابر کمتر از سامانه‌های مشابه است.
این سامانه تنها به هوش مصنوعی اتکا نکرده و برای تجزیه‌وتحلیل و شناسایی حملات سایبری از کاربر انسانی نیز اطلاعات ورودی دریافت می‌کند. محققان ام‌آی‌تی نام این سامانه را AI2 قرار داده‌اند. محققان موردنظر مدعی هستند، در آزمایشی، میزان موفقیت این سامانه را امتحان کردند و این سامانه موفق شد 85 درصد حملات را شناسایی کند. این مقدار 3 برابر سامانه‌های مشابه موجود است.
به ادعای محققان ام‌آی‌تی، هوش مصنوعی AI2 با مرور زمان افزایش یافته و نیاز به عامل انسانی، برای ورود اطلاعات و بررسی نتایج، با گذشت زمان کمتر می‌شود؛ به‌طوری‌که در روز اول آزمایش، مسئولان سامانه، 200 بار در روز نتایج را بررسی می‌کردند، اما در روزهای پایانی این عدد به 30 کاهش یافت. محققان ام‌آی‌تی در نتیجه‌گیری پایانی، گفتند: "نتایج آزمایش ثابت می‌کند، سامانه امنیتی ما دقیق و مقرون‌به‌صرفه است."

 

 

هک و نفوذ

ادعای استفاده از بمب سایبری علیه داعش

برای اولین بار، یک مقام ارشد آمریکایی ادعا کرد که آمریکا در مبارزه با داعش از بمب سایبری استفاده کرده است. رابرت ورک (Robert Work) معاون وزیر دفاع آمریکا، در خبری دراین‌باره اعلام کرد: «آمریکا در مبارزات خود علیه داعش، از بمب سایبری برای اولین بار استفاده کرده است. استفاده از این ابزار علیه داعش، در راستای گامی بزرگ و تلاشی هماهنگ برای افزایش فشار علیه گروه‌های شبه‌نظامی است. این گروه تحت‌فشار بسیار زیادی قرار دارد. طی شش ماه گذشته ما با آن‌ها مبارزه کرده‌ایم و آن‌ها وادار به عقب‌نشینی شده‌اند. آمریکا و اعضای ائتلاف، فشار همه‌جانبه‌ای را از تمامی جهات به داعش وارد می‌کنند و از هر توانایی موجود نظامی علیه آن‌ها استفاده خواهند کرد. این حملات، حملات سایبری را نیز در بر می‌گیرد.»
البته آمریکا دقیقا به جزئیات این خبر اشاره نکرده است، اما احتمالا منظور معاون وزیر دفاع، همان استفاده از بمب‌های منطقی است. بمب منطقی، قطعه‌ای کد است که عمدا در یک سیستم نرم‌افزاری درج شده است و به هنگام وقوع شرایط مشخص، عملیات مخربی را اجرا می‌کند.

 

فناوری اطلاعات

نشست F8 فیس‌بوک

مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک، در زمان برگزاری اجلاس اف8، نقشه‌ی راه خود در 10 سال آینده را به نمایش گذاشت. فیس‌بوک در این اجلاس از ابزاری رونمایی کرد که توسعه‌دهنده‌ها به کمک آن می‌توانند برای پیام‌رسان فیس‌بوک بات تولید کنند که نوع جدیدی از روش‌های ارتباطی را برای کاربران فراهم می‌کند.
شرکت فیس‌بوک در زمان برگزاری اجلاس اف8، دوربینی به نام سراند360 «Surround 360» با قابلیت فیلم‌برداری درجه 360، باکیفیت 8K معرفی کرد. این دوربین دارایی 17 لنز فیلم‌برداری 3 بعدی مجازی با کیفیت 4 مگا پیکسل است. این دوربین تصاویر ضبط‌شده از هر لنز را دریافت کرده و به‌صورت خودکار آن‌ها را پردازش و به‌صورت ویدئوی 360 درجه‌ی 3 بعدی درمی‌آورد.
شرکت فیس‌بوک، قابلیتی جدید به نام «به اشترک گذاری نقل و قول» ( Quote Sharing) را معرفی کرد که امکان به اشتراک‌گذاری بخشی از متن موردنظر را ساده‌تر می‌کند.
شرکت فیس‌بوک ویژگی جدیدی را برای گرفتن عکس‌های سلفی متحرک و قرار دادن آن‌ها در تصویر حساب کاربری فیس‌بوک معرفی کرد. این ویژگی «Profile Expression Kit» نام داشته و به‌زودی به این شبکه‌ی اجتماعی اضافه خواهد شد.
تمرکز اصلی فیس‌بوک تا این لحظه تنها روی واقعیت مجازی و هدست آکیولاس‌ریفت بود؛ اما فیس‌بوک در راه‌برد خود نشان داد از این پس به واقعیت افزوده نیز توجه نشان می‌دهد. فیس‌بوک پیش‌بینی می‌کند این نوع هدست‌ها تا سال 2026 به بهره‌برداری خواهند رسید.
فیس‌بوک در حال حاضر به 37 کشور، اینترنت ارائه می‌دهد و تا این لحظه 25 میلیون کاربر از اینترنت رایگان آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین فیس‌بوک اعلام کرد دو طرح جدید به نام‌های تراگراف (Terragragh) و پروژه‌ی آریس (Project Aries) را نیز برای ارائه اینترنت رایگان، اجرا می‌کند.
شرکت فیس‌بوک توضیح داد کاربران چگونه می‌توانند با استفاده از هدست واقعیت مجازی آکیولاس‌ریفت، در دنیای مجازی با دوستان خود، در هر مکانی ملاقات کرده و به تعطیلات بروند. کاربران برای انجام این کار به فناوری واقعیت مجازی، ویدئوی 360 درجه و دو هدست آکویلاس نیاز پیدا می‌کنند.

 

بین‌الملل

بزرگ‌ترین رزمایش دفاع سایبر دنیا در استونی

استونی از 18 تا 22 آوریل، میزبان بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین رزمایش بین‌المللی دفاع سایبر به نام «Locked Shields» است.
استونی به‌عنوان پایتخت دفاع سایبر ناتو، سالانه رزمایشی را برای تقویت و سنجش توان دفاع سایبر کشورها، برگزار می‌کند. امسال نیز بیش از 550 نفر از 26 کشور در این رزمایش شرکت می‌کنند.
نکته‌‌ای که در این رزمایش وجود دارد این است که 20 گروه به‌عنوان «گروه‌های آبی» به شبکه‌های رزمایش دسترسی دارند و از کشورهای خودشان، در این رقابت بین‌المللی شرکت می‌کنند. گروه‌های آبی وظیفه‌ی حفظ شبکه‌ها را بر عهده‌ دارند. همچنین آن‌ها در جریان این رقابت، سعی می‌کنند حوادث سایبری را گزارش کرده و به سناریوهای موجود، پاسخ‌های مناسبی را بدهند. این گروه‌ها می‌کوشند در خلال رزمایش، سرورها و سامانه‌های کنترل صنعتی را از حملات، حفظ کنند.
شایان‌ذکر است بیش از 1700 حمله‌ی سایبری علیه گروه‌های آبی در این رزمایش، شبیه‌سازی می‌شود و بیش از 1500، سامانه‌ی مجازی نیز برای این کارها، تهیه ‌شده است. رزمایش Locked Shields 2016، با همکاری ارتش استونی، فنلاند، کالج دفاع سوئد، ارتش بریتانیا و فرماندهی اروپایی ایالات‌متحده برگزار می‌شود.

 

متخصصین

بدافزار اتمس

بدافزار اتمس (Atmos) که بر اساس بدافزار سیتادل (Citadel) توسعه یافته است، در حال حمله به اهداف مورد نظر خود است. این در حالی است که طراح اصلی بدافزار سیتادل هم‌اکنون در زندان است. بدافزار اتمس بانک‌های فرانسه را هدف قرار داده است و از باج افزار تسلاکریپت نیز استفاده می‌کند.
البته بدافزار اتمس از سال 2015 مشغول به فعالیت بوده ولی به‌تازگی کشف شده است. بدافزار سیتادل نیز در سال 2011 با استفاده از کدهای بدافزار زئوس نوشته شده بود. بدافزا سیتادل یک سارق حرفه‌ای داده است که هدف اصلیش حمله به بانک ها است.
سرورهای مدیریت و کنترل (C&C) بدافزار اتمس در ویتنام، کانادا، اوکراین، روسیه، آمریکا و ترکیه قرار دارد و اتمس توانسته است بیش از 1000 دستگاه را آلوده کند.

 

 

 

 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.