about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

برقراری ارتباط کوانتومی با ماهواره ناوبری

پژوهشگران موفق شدند از طریق ماهواره ناوبری جغرافیایی گلوناس روسیه، رکورد دور بردترین فاصله‌ی ارتباطات کوانتومی را بشکنند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «nextbigfuture»؛ در حال حاضر پژوهشگران بسیاری در سراسر دنیا برای راه‌اندازی اینترنت کوانتومی تلاش می‌کنند. برای مثال چین قصد دارد تا سال 2030 اینترنت کوانتومی ماهواره‌ای ایجاد کند. آمریکا نیز در حال توسعه اینترنتی مشابه از طریق خطوط ارتباطی فیبر نوری به طول بیش از 800 کیلومتر است. به علاوه هلند نیز تا سال 2020، 4 شهر خود را به این فناوری مجهز خواهد کرد.

پژوهشگران به تازگی موفق شدند ارتباطی کوانتومی را بین صورت فلکی ماهواره‌ای گلوناس روسیه  (GLONASS) و مرکز زمین شناسایی سازمان فضایی ایتالیا برقرار کنند. در هر پالس ارسالی چندین فوتون قرار داشتند که فاصله‌ای معادل 20 هزار کیلومتر را بین 2 ماهواره‌ی مختلف طی می‌کردند. دوربردترین فاصله‌ی ارتباط کوانتومی صورت گرفته تا پیش از آزمایش مذکور در سال 2016 ثبت شده بود. در آن زمان دانشمندان موفق شده بودند در فاصله‌ای 7 هزار کیلومتری داده‌ها را با استفاده از ماهواره‌های موجود در مدار مئو (MEO) انتقال دهند.

ارتباطات کوانتومی بر پایه ماهواره (QC)، منبعی ارزشمند برای راه‌اندازی شبکه‌ای کوانتومی در مقیاس جهانی به حساب می‌آید. به همین علت، استفاده از ماهواره‌های موجود در لایه‌های بعدی مدار لئو، مزیت‌هایی مانند داشتن ارتباط طولانی‌تر با ایستگاه زمینی را فراهم می‌آورند. با وجود این ابزارهایی که در مدارهای بالاتر قرار می‌گیرند با چالش‌های فنی مختلفی مانند از دست رفتن کانال نوری مواجه می‌شوند.

در اقدام یاد شده، اولین آزمایش انتقال فوتون‌های تنها، از یک سیستم ماهواره‌ای ناوبری جهانی (GNSS) در فاصله‌ی 20 هزار کیلومتری انجام شد. این کار از طریق آرایه‌ای از بازتابگرهای منبع نوری (retroreflector) موجود روی ماهواره‌های گلوناس صورت گرفت. به علاوه امکان پیش‌بینی زمان انتشار پالس‌های بازتاب داده شده نیز به علت شکل هندسی آرایه یاد شده وجود داشت.

تازه ترین ها
ادعای
1404/02/14 - 10:10- جرم سایبری

ادعای حمله هکرهای روسی به وب‌سایت‌های هلند

کارشناسان ادعا کردند که یک گروه هکری طرفدار روسیه در حمله‌ای هماهنگ بیش از ۵۰ وب‌سایت هلندی را هدف قرار داد.

قطع
1404/02/14 - 09:45- سایرفناوری ها

قطع شبکه‌های 2G/3G در اراضی اشغالی تا پایان سال 2025

رژیم صهیونیستی در نظر دارد یک میلیون تلفن همراه دارای شبکه 2G/3G را تا پایان سال جاری قطع کند.

فریب
1404/02/14 - 08:55- هوش مصنوعي

فریب شیرین هوش مصنوعی/ کشاورز: ChatGPT گاهی فقط خوب جواب می‌دهد، نه جواب درست

در گفت‌وگو با حمیدرضا کشاورز، مهندس یادگیری ماشین، به بررسی مفاهیم مختلف هوش مصنوعی و کاربردهای آن در زندگی روزمره و به‌ویژه به خطرات و چالش‌های استفاده از مدل‌هایی مانند ChatGPT در زمینه‌های تخصصی مانند مشاوره پزشکی و روان‌شناسی پرداختیم.