about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

در این مجموعه نوشتار کوتاه، به بررسی قوانین و مصادیق محدودیت‌های اعمال شده، برای استفاده از اینترنت، در کشورهای مختلف جهان می‌پردازیم.

چینی ها در رقابت با ایالات متحده آمریکا، فضای این رقابت را به دنیای سایبری کشانده و در تلاش هستند دیواری مستحکم در برابر تهدیدات کشوری بسازند که خود را بزرگترین مالک اینترنت و زیرساخت های وابسته آن در دنیا می داند. به باور برخی کارشناسان، آمریکا در این زمینه، قافیه را به چین باخته است. بر اساس آمار و اسناد موجود در این زمینه، امروز چین، بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین الگوریتم‌های نظارت و محدودسازی فضای مجازی جهان را دارد و تلاش می کند از این ابزار، برای مقابله با تهدیدات دشمنانش در فضای سایبری بهره برداری نماید. 

در دسامبر سال 2015، هزاران متخصص حوزه فناوری و چندین مقام دولتی چین، در شهر ووژن (Wuzhen)، واقع در جنوب این کشور برای برگزاری دومین کنفرانس اینترنت جهانی، گرد هم آمدند. 

شی جینپینگ، در حاشیه مراسم افتتاحیه این اجلاس، برای اولین بار، به تبیین دیدگاه‌های نوین خود، از آینده اینترنت چین پرداخت و در مورد دخالت خارجی در امور داخلی کشورش از طریق اینترنت، هشدار داد.

رئیس‌ جمهور چین، پیش‌تر اعلام کرده بود که اینترنت چین، باید از جهان جدا شود و محتوای آن، دقیقاً تحت نظارت و مدیریت حزب کمونیست این کشور، قرار گیرد. این سخنان، نقطه عطفی در نگاه دولتمردان چین، به مسئله کنترل فضای مجازی، محسوب می‌شود.

از آن پس، حاکمان جمهوری خلق چین، منابع بیشتری را برای کنترل محتوای آنلاین اختصاص دادند و رفتار دولت در این محیط، به شکل محسوسی تغییر کرد.

از منظر شی جینپینگ و همفکرانش، تفاوتی میان فضای مجازی و محیط فیزیکی وجود ندارد و هر 2 بستر، در چین، باید بازتاب‌دهنده یک نوع تفکر و مشی سیاسی واحد باشند. دولتمردان این کشور، برای دستیابی به این هدف، سرمایه‌گذاری خود را به منظور ارتقای فناوری، به شکل چشمگیری افزایش داده‌اند.

 اکنون پس از گذشت حدود 4 سال از اعلام این تغییر رویکرد ازسوی پکن، برخی رسانه‌ها، تعداد ناظران شبکه‌های اجتماعی و اینترنت را در چین، بیش از 2 میلیون نفر ارزیابی می‌کنند. این گروه -که به تحلیل‌گران محتوای اینترنت معروف هستند- پس از مشاهده ناهنجاری در فضای مجازی چین، آن را به نهادهای تصمیم گیرنده، گزارش می‌نمایند.

از دیگر دستاوردهای چین در این مدت، می‌توان به فناوری دیوار آتش بزرگ (Great Firewall)، اشاره کرد. به زعم بسیاری از کارشناسان، این طرح، پیچیده‌ترین سامانه کنترل و نظارت بر اینترنت جهان است. این فناوری در ابتدا، کار خود را با شناسایی و مسدودسازی صفحات مضر و نامناسب وب، آغاز کرد و با توسعه مداوم، قابلیت قطع دسترسی شهروندان چین را به وی پی ان، ارتباطات رمزنگاری شده و تور (Tor) نیز یافت.

بر اساس آمار، دولت چین، تا ماه سپتامبر سال 2018، حدود 10 هزار وب‌سایت را شناسایی و مسدود کرده است. از وبگاه‌های شاخصی که دولت چین، آن‌ها را تهدید، تلقی نموده و دسترسی شهروندانش را به آن‌ سایت‌ها محدود کرده است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

•    وبگاه‌های انتشاردهنده پورنوگرافی

•    کلیه انواع وی پی ان

•    موتورهای جستجوگر
1.    کلیه خدمات گوگل 
2.    یاهو (Yahoo)
3.    بینگ (Bing)

•    رسانه‌های اجتماعی
1.    فیس‌بوک  (Facebook)
2.    یوتیوب (YouTube)
3.    توییتر (Twitter)
4.    اینستاگرام (instagram)
5.    فلیکر (Flickr)
6.    تامبلر (Tumblr)
7.    واتس اپ (WhatsApp)
8.    ردیت (Reddit)
9.    وایبر (Viber)
10.    پینترست (Pinterest)

•    خبرگزاری‌ها
1.    نیویورک‌تایمز (The New York Times)
2.    بلومبرگ (Bloomberg)
3.    بی بی سی (BBC)
4.    وال‌استریت ژورنال (Wall Street Journal)
5.    رویترز (Reuters)
6.    اکونومیست (The Economist)
7.    تایم (TIME)

•    سایر موارد
1.    ویکی پدیای چینی
2.    بلاگ اسپات (Blogspot)
3.    گیت هاب (GitHub)
4.    دراپ باکس (Dropbox)
5.    ساند کلود (SoundCloud)
6.    ویکی لیکس (WikiLeaks)

با بررسی کارنامه دولت چین در سال‌های اخیر، می‌توان به آگاهی مقامات این کشور، از تغییر ماهیت فضای سایبری و لزوم آمادگی برای مقابله با نفوذ خارجی و جنگ‌های سایبری پی برد. به جرئت می‌توان مسدودسازی دسترسی شهروندان چین به محتوای تولیدشده ازسوی رسانه‌های غربی را مؤید این امر دانست.

تازه ترین ها
بازنگری
1404/02/12 - 21:18- آمریکا

بازنگری قوانین صادرات تراشه توسط دولت ترامپ

دولت ترامپ در حال بررسی بازنگری در قوانین صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی دوران بایدن است.

جریمه تیک‌تاک توسط اتحادیه اروپا

تیک‌تاک به دلیل نقض حریم خصوصی کاربران اروپایی، ۵۳۰ میلیون یورو جریمه شد.

اوراق‌قرضه
1404/02/12 - 13:32- سایرفناوری ها

اوراق‌قرضه تلگرام در بلاک‌چین

اوراق‌قرضه تلگرام با صندوق توکنیزه شده ۵۰۰ میلیون‌دلاری به بلاک‌چین می‌رود.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.