بررسی احساسات توسط هوش مصنوعی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ سیاستمدارها معمولاً بهخوبی میتوانند احساسات واقعی خود را در زمان سخنرانی یا حضور در مکانهای عمومی مخفی نگهدارند و ذهن انسانها نیز بهراحتی فریب این موضوع را میخورد. در مقابل الگوریتمها و هوشهای مصنوعی به کار رفته در رایانهها بهسرعت در حال پیشرفت بوده و بهسختی میتوان آنها را در مورد احساسات واقعی انسانها بهاشتباه انداخت.
به تازگی گروهی از دانشجویان دانشگاه کلمبیای آمریکا، یک هوش مصنوعی به نام «مناظره در احساسات» (Debate in (E)motion) ایجاد کردهاند که میتواند با تماشای افراد، احساسات پنهان شده توسط افراد را تشخیص بدهد.
هوش مصنوعی مناظره در احساسات به سخنان افراد، گوش نمیدهد و تعصب سیاسی ندارد؛ بلکه تنها در هر 5 ثانیه یک فریم را جدا کرده و برای تشخیص احساسات آن را موردبررسی قرار میدهد. دانشجویان ادعا میکنند، این فناوری میتواند، احساساتی مانند شادی، غافلگیر شدن، ناراحتی، انزجار و خشم را تشخیص بدهد.
دانشجویان برای آزمایش هوش مصنوعی خود از ویدئوهای منظرهی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا استفاده کردند. تشخیص احساس واقعی دونالد ترامپ احتمالاً برای همهی انسانها راحت است؛ زیرا در بیشتر مواقع وی با چهرهای عصبانی دیده میشود؛ اما این موضوع برای هیلاری کلینتون کاملاً متفاوت است.
بر اساس نتیجهی به دست آمده، کلینتون در بیشتر مواقع خوشحال است و تنها در مواردی که ترامپ علیه وی حرفی میزند، نشانههای عصبانیت در وی دیده شده و کمی ناراحت میشود. در مقابل ترامپ احساساتی مانند شگفتی، خشم و ناراحتی از خود بُروز داده و تقریباً هیچ نوع خوشحالی از خود نشان نمیدهد. بر اساس نتیجهی به دست آمده کلینتون در اولین مناظره بهتر توانسته است، احساسات خود را کنترل کند؛ اما این روند در آخرین منظره تغییر کرده و ترامپ عملکردی بهتر از رقیب خود به نمایش گذاشت.
در گذشته نیز فناوریهای مشابه ای برای تشخیص احساسات واقعی انسانها ایجاد شده بود تا نیرویهای پلیس بتوانند از آن برای تشخیص حالات مردم، شناسایی راحتتر مجرمین و صحت ادعای آنها استفاده کنند.