برای اولین بار «سایبرنتیک پزشکی» در کشور
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ دکتر «سید حبیبالله کواری» پیشنهاددهنده تأسیس این رشته در ایران با اعلام این خبر افزود: با تأسیس رشته «سایبرنتیک پزشکی» در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای کشور، جمهوری اسلامی ایران، بعد از کشورهای آمریکا، انگلستان و فنلاند چهارمین کشور جهان است که این رشته در آن راهاندازی شده است.
وی اظهار داشت: رشته «سایبرنتیک پزشکی» رشته بسیار استراتژیک است که اواخر سال ۹۴ پس از تدوین، به وزارت بهداشت ارائه شد و با تصویب شورای عالی برنامهریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در اسفندماه، توسط دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارتخانه به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شد.
کواری افزود: فارغالتحصیلان و متخصصان این رشته میتوانند نسبت به طراحی و ساخت نرمافزارها و تجهیزات پیشرفته و مدرن پزشکی همچون آندوسکوپی، MRI، FMRI، اتو آنالیزورها، لیزرها، روباتهای جراح و تجهیزات کمک توانبخشی هوشمند برای مددجویان اقدام کنند.
به گفته این متخصص مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی که دارای PostDoc رشته سایبرنتیک پزشکی از کشور فنلاند است، اگر این رشته و کاربرد آن برای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بهخوبی تبیین شود، میتواند همردیف رشته نانوتکنولوژی، به تولید محصولات و تجهیزات فوق پیشرفته و بسیار ارزشمند جهت فعالیتهای پزشکی و توانبخشی منجر شود.
وی تأکید کرد: از طریق رشته «سایبرنتیک پزشکی» و باهمت فارغالتحصیلان این رشته که در آینده، طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی و توانبخشی در داخل کشور را به عهده خواهند داشت، کشور بینیاز از واردات این تجهیزات شده و در پی آن، از خروج هزاران دلار ارز از کشور نیز جلوگیری خواهد شد.
استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه اولین دوره تحصیلی این رشته در ایران با انجام مقدمات مربوط به انتخاب دانشجو، میتواند از بهمنماه سال جاری آغاز شود، گفت: دانشگاهها برای برگزاری اولین دوره تحصیلی این رشته میتوانند از میان داوطلبان دارای کارشناسی رشتههای فنی و مهندسی و همچنین فارغالتحصیلان علوم پزشکی و توانبخشی دانشجو بگیرند.
کواری تأکید کرد: داوطلبان با مدرک کارشناسی رشتههای فنی و مهندسی در طول تحصیل، با مباحث موردنیاز در علوم پزشکی و دانشجویان با مدرک کارشناسی رشتههای علوم پزشکی و توانبخشی با مباحث موردنیاز مهندسی آشنا میشوند تا درنهایت به زبان مشترکی برای تبدیل دانش به فناوری و تولید محصولات موردنیاز جامعه برسند.