بازخوانی هویت با زبان چشم
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «iflscience»؛ زبان بدن، یکی از راه های ارتباطی و شیوه ی شناخت شخصیت افراد است. به تازگی گروهی از پژوهشگران بین المللی، نوعی هوش مصنوعی توسعه داده اند که با توجه به حرکات چشم افراد، به طور تقریبی شخصیت آنها را شناسایی می کند.
بر اساس مقاله ی منتشر شده از سوی گروه مذکور، 4 عدد از 5 صفات اصلی شخصیتی، توسط دستاورد آنها قابل شناسایی است. این صفات برون گرایی، روان رنجوری، وظیفه شناسی و استقبال از تجربه هستند و تنها وظیفه شناسی را نمی توان از این طریق تشخیص داد.
مدیر گروه دانشمندان دانشگاه اشتوتگارت آلمان گفت:
حرکات چشم علاوه بر این که به ما اجازه می دهد محیط اطراف خود را درک کنیم، پنجره ای به ذهن ما و منبعی غنی از اطلاعاتی است که بیان می کند، چه کسی هستیم، چه احساسی داریم و چه کاری انجام می دهیم.
دستاورد بالا از طریق مشخص کردن حرکات ظریف چشم، به اطلاعات یاد شده دست پیدا می کند. در آزمایش هوش مصنوعی مذکور تنها از 50 دانشجو و کارکنان دانشگاه فلیندرز که بیشتر آنها، زنان هستند استفاده شد. در نتیجه بسیار زود است که بیان شود این دستاورد به طور مؤثری توانایی پیش بینی شخصیت افراد را دارد؛ بنابراین هم اکنون در حد یک طرح اثبات مفهوم باقی مانده است.
شرکت کنندگان در آزمایش باید کلاهی پیشرفته را روی سر خود قرار می دادند. سپس به مدت 10 دقیقه با نمایش ویدئوهای مختلف، حرکات چشم افراد ردیابی شده و داده های آن ذخیره می گردید. حرکات مورد بررسی، شامل حرکت سریع چشم –که به منظور ایجاد تصویری یکپارچه از محیط اطراف صورت می گیرد-، خیره شدن افراد روی یک شی یا موضوع و تغییر ابعاد مردمک چشم می شود.
از طرفی افراد پرسش نامه ای روان شناختی را در رابطه با صفات شخصیتی خود پر می کردند تا در پایان نتایج با یکدیگر مقایسه شوند. پس از بررسی مشخص شد، هوش مصنوعی با دقت مناسبی موفق به درک هویت افراد شده است؛ اما پژوهشگران توضیح دادند هنوز امکان استفاده از آن در ابعاد واقعی وجود ندارد.
محققان شرح دادند می توان از دستاورد آنها در روبات هایی که با انسان ارتباط برقرار می کنند استفاده کرد. در نتیجه آنها برای شناسایی و درک بهتر عواطف فرد روبه روی خود آموزش می بینند و ارتباطی طبیعی تر شکل می گیرد.
دانشمندان اعلام کردند آموزش الگوریتم های یادگیری ماشینی به میلیون ها نمونه نیاز دارد. آنها امیدوارند در گام بعدی بتوانند در سطح گسترده تری فناوری خود را به کار بگیرند تا ارزش آن بیشتر مشخص گردد. همچنین در رابطه با صفتی که هم اکنون قابل شناسایی نیست اظهار کردند که نمی دادند این کمبود به علت ایراد در طراحی وجود دارد یا خیر.