about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

قوی‌ترین ابررایانه جهان در آینده نزدیک در بارسلونا راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «دیجیاتو»؛ در پایان سال ۲۰۲۰ بارسلونا در کنار بهترین فوتبالیست جهان، میزبان مسی دنیای ابررایانه‌ها هم خواهد بود که با سرعت پردازش خیره‌کننده رقبای دیگر را به راحتی پشت سر می‌گذارد.

۱۳ کشور اتحادیه اروپا سال گذشته از طرحی به نام EuroHPC با هدف تولید ابررایانه‌های قدرتمند در قاره سبز پرده‌برداری کردند و حالا «مرکز ابر کامپیوتینگ بارسلونا» (BSC) به عنوان میزبان آن اعلام شده است. این مرکز همین حالا هم از ابررایانه MareNostrum 4 با قدرتی معادل ۴۰ هزار کامپیوتر شخصی بهره می‌برد؛ اما مدل بعدی آن با سرعتی معادل ۲۰۰ پتافلاب تا ۱۷ برابر از نسخه فعلی و ۱۰ هزار برابر از اولین مدل MareNostrum  قوی‌تر خواهد بود. در حال حاضر قوی‌ترین ابررایانه دنیا سامیت است که با ۲.۴ میلیون هسته پردازشی سرعتی معادل ۱۴۳.۵ پتافلاپ (توانایی محاسبه ۱۴۳.۵ ضربدر ۱۰ به توان ۱۵ عملیات ممیز شناور در ثانیه) دارد.

تولید این ابررایانه نیازمند ایجاد یک پست برق جدید است چرا که انرژی مصرفی آن از مدل فعلی بیشتر است. برآوردها حاکی از این است که MareNostrum 5 سالیانه یک مگاوات برق مصرف می‌کند که هزینه تأمین آن در کنار سیستم سرمایشی به ۱.۵ میلیون یورو در سال می‌رسد.

بودجه لازم برای خرید تجهیزات، نصب و راه‌اندازی MareNostrum 5 حدود ۲۲۳ میلیون یورو برای ۵ سال برآورده شده که ۵۰ درصد آن از سوی اتحادیه اروپا و ۵۰ درصد دیگر نیز توسط وزارت علوم اسپانیا، دولت کاتالان و دولت‌های حامی این طرح از جمله پرتغال، کرواسی و ترکیه تأمین خواهد شد.

«روبرتو ویولا»، دبیرکل فناوری کمیسیون اروپا کاربرد این ابررایانه را کمک به دانشمندان برای انجام تحقیقات گسترده در زمینه‌های متنوعی نظیر تغییرات اقلیمی، پزشکی پیشرفته، علوم اعصاب، ستاره‌شناسی و غیره می‌داند. وی همچنین معتقد است که این اتحادیه به خاطر دغدغه‌های امنیتی نباید به محصولات غیراروپایی وابسته باشد.

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد