باتری که با الهام از بدن انسان ساخته شد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از ایندپندنت، گروهی از محققان دانشگاه میشیگان باتریهای بیومورفیکی ساختهاند که به رباتها کمک میکند تا بهوسیله سیستمی شبیه ذخایر چربی در بدن انسان، انرژی را تا ۷۲ بار بیشتر از باتریهای معمولی ذخیره کنند.
این ایده با تقلید از منابع انرژی ساختهشده که در بدن موجودات زنده بهطور پراکنده وجود دارند. بهاینترتیب ظرفیت باتری رباتها بیشتر میشود و آنها شارژ بیشتری نسبت به نسخههای لیتیومی ذخیره میکنند.
نیکلاس کوتوف محقق ارشد این پژوهش می گوید: از آنجا که باید ۲۰ درصد یا بیشتر از فضای داخلی رباتها به باتری اختصاص یابد، طراحی این ابزارها با محدودیتهایی روبرو است. ما فقط از یک کیسه چربی استفاده نمیکنیم زیرا سنگین میشود و هزینه انتقال انرژی آن زیاد است. مخزن انرژی توزیع یافته که در حقیقت یک شیوه زیستشناختی است، راهی کارآمدتر برای دستگاههای بیومورفیک است.
فناوری بیومورفیک بر اساس اشکال زنده و سیستمها بناشده و بنابراین برای رباتهای انسان نمایی که در محیط با انسانها کار میکنند، ایده آل است.
باتریهای ساختاری توزیع یافته را میتوان در همهچیز از پهپادها گرفته تا رباتهای نامهرسان استفاده کرد. به گفته کوتوف باتریهای روی جدید میتوانند مدتزمان فعالیت دستگاه با یکبار شارژ را ۲ برابر کنند.
مینگ کیانگ وانگ یکی دیگر از محققان این پروژه می گوید: ما تخمین میزنیم اگر بهجای باتری معمولی از نسخههای جدید استفاده کنیم که از جنس روی هستند و روی بخش خارجی دستگاه قرار میگیرند،ذخیره انرژی آن ۷۲ بار بیشتر میشود.
این باتریها انعطافپذیر هستند و میتوان آنها را بهراحتی در ربات قرارداد. همزمان باتریهای مذکور میتوانند چندوظیفه را انجام دهند. آنها علاوه بر شارژ دستگاه میتوانند از بخشهای مختلف ربات محافظت کنند.
باتری مذکور با ذخیره و انتقال انرژی از طریق غشای الکترولیتی انجام میشود. این غشا از نانو الیاف مبتنی بر کربن و ژل پلیمری مبتنی بر آب ساختهشده است.
محققان ادعا میکنند این غشا کمتر از باتریهای معمول به محیطزیست آسیب میزند و قابلیت آتشزایی نیز ندارد.
این فناوری روی اسباببازیهای رباتیک به شکل کرم و عقرب آزمایششده است.
این تحقیق در نشریه Science Robotics منتشرشده است.