ایران رتبهی دو منطقهی آسیای میانی و جنوبی در شاخص جهانی نوآوری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان این سازمان که هر ساله با بررسی کشورها، آنها را از نظر شاخص جهانی نوآوری رتبه میکند. امسال نیز با بررسی ۱۳۱ کشور پرداخت که ایران طبق این شاخصها توانست در دو شاخص شاخص نوآوری و تشکیل سرمایه به رتبهی ۱۰م جهانی دست پیدا کند.
ایران همچنین توانست رتبه دو در بین کشورهای آسیای میانه و جنوبی را کسب کند، در این رتبهبندی به ترتیب هند (رتبه ۴۸)، ایران (رتبه ۶۷) و قزاقستان (رتبه ۷۷) رتبههای اول تا سوم را کسب کردهاند. ایران همچنین در میان ۳۷ کشور با درآمد متوسط به بالا در رده ۱۹ قرار دارد.
طبق این گزارش ایران در شاخص جهانی نوآوری فاصله معناداری با کشورهای منطقه دارد. برای نمونه در شاخص «تعداد درخواستهای ثبت علائم تجاری» ایران رتبه اول جهان و ترکیه، رژیم صهیونیستی، عربستان و قطر به ترتیب رتبه ۱۷، ۱۰۵، ۱۱۱ و ۱۲۵ را کسب کردهاند.
در شاخصهای سرمایه انسانی ازجمله «سهم فارغالتحصیلان علوم پایه و مهندسی از کل فارغالتحصیلان آموزش عالی» ایران دارای رتبه ۳ و «نرخ ثبتنام آموزش عالی» در رتبه سیویک قرار دارد.
این شاخصها آمادگی کشور را برای توسعه فناوری و نوآوری بیان میکند.
در شاخص ثبتنام در آموزش عالی کشورهای منطقه نظیر عربستان، رژیم صهیونیستی و کویت به ترتیب رتبههای ۳۲، ۴۲ و ۵۴ را کسب کردهاند که فاصله زیادی از ایران ندارند.
در شاخص سهم تولیدات با فناوری متوسط و پیشرفته از کل تولید ملی ایران رتبه ۲۶ را کسب کرد که وضعیت بهتری در مقایسه با اکثر کشورهای منطقه مانند عربستان (رتبه ۳۳)، قطر (رتبه ۳۶) و ترکیه (رتبه ۴۲) دارد.
علاوه بر آن ایران در شاخص «نرخ تشکیل سرمایه» که سهم سرمایهگذاری جدید در کشور از تولید ناخالص داخلی را نشان میدهد، ایران در جایگاه دهم جهان قرار دارد که در مقایسه با کشورهای منطقه نیز وضعیت مطلوبی دارد.
بر اساس اعلام مرکز اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در شاخص “اندازه بازار داخلی” که همان سرانه تولید ناخالص داخلی است، ایران با رتبه ۱۸ و قرار گرفتن در بین اقتصادهای با درآمد متوسط به بالا، مزیت بازار بزرگ داخلی برای فناوری و نوآوری را نشان میدهد.